- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
ha ez azt hozza magával hogy kevesebb lesz az alaplapra forrasztott megoldás, akkor én csak támogatni tudom.
aztán úgyis lesznek SODIMM-CAMM adapterek
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
tibaimp
nagyúr
válasz fatpingvin #1 üzenetére
+1! Egyetértek! (mármint az alaplapra forrasztott megoldások kerülésével)
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
aktív tag
Hát de akkor hogyan lesz papírlap vékonyságú egy laptop?
-
Dr. Akula
félisten
válasz Jesus_Shaves #3 üzenetére
Remélem sehogy. Inkább aksi legyen benne hogy bírja delejjel, meg rollcage hogy a leejtést is bírja. elvégre mobil eszköz, nem wc papír.
-
Reggie0
félisten
válasz Jesus_Shaves #3 üzenetére
Nem csak a vekonysagrol szol, hanem a jelintegritasrol is. A DIMM-eken sem azert BGA tokozasuak a memoriachipek, mert menobb, hanem azzal nagyobb frekiket, kisebb keslelteteseket lehet elerni, mint egy QFN/QFP tokkal.
[ Szerkesztve ]
-
nevemfel
senior tag
Én is, bár a tendenciák más irányba mutatnak.
Nemrég kíváncsiságból megnéztem néhány videót macbookok felépítéséről, hardverproblémák megoldásával kapcsolatban, és ezek a gépek szinte már olyanok, mint egy nagy okostelefon. Lényegében minden össze van integrálva-forrasztva egy nagy panelre, és kész. A kijelző meg az akku cserélhető, ha azzal van gond, de kábé ennyi.
[ Szerkesztve ]
Rally against apathy draws small crowd
-
Reggie0
félisten
válasz fatpingvin #7 üzenetére
Problemasnak nem problemas, legfeljebb szokatlan. Raspberry pi-sek pl. eleve ezt szoktak meg, nincs is vele gondjuk.
-
fatpingvin
addikt
ezt azért tisztelettel vitatnám
az ilyen erősen integrált/embedded eszközöknél még fogjuk rá hogy érthető, de amúgy meg nem. egy számítógép méretű számítógép igenis legyen moduláris, nem kell vékonynak lennie.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Dr. Akula
félisten
Az Apple mindig is ilyen volt, még a portokkal is spórolnak. Itt valami életérzést kell megfizetni. Nem is volt soha szimpatikus az ilyen filozófia. Sajnos most DDR5-nél átvette mindenki a forrasztott only trendet, bár ez nem annyira rajtuk múlt (kivéve akik eddig is szerettek forrasztgatni, és max 1 slotot szabadon hagyni, nehogy nagyobb rammal is tudjál dual channelezni), elvileg csak a leggyengébb, 4800-as DDR5-ből van SODIMM modul, ennél komolyabbat heggeszteni kell.
-
Reggie0
félisten
válasz fatpingvin #9 üzenetére
Ugyanolyan erosen integralt/embedded mar egy laptop. Lasd M2 alaplapja nagyjabol 2x akkora, mint egy rpi. Tok felesleges bohockodni a memoval, megveszi az ember az elerheto legnagyobbat es kesz is van. Aki meg fillereskedik az igy jart. Manapsag a memoriacsere kb. olyan szintu igeny a laptopokban, minthogy hogyan cserelik az 1.2 motort 2.0-ra egy random autoban.
-
fatpingvin
addikt
mondod ezt te. de ne kezdjünk bele, csak felesleges szócsata lesz.
én anno a WRT54GL wifi routeremben is cseréltem ramot, annak ellenére hogy az forrasztott volt.
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Reggie0
félisten
válasz fatpingvin #13 üzenetére
Nem csak en mondom, a fejlodes ive is egyertelmuen ezt mutatja. Minden az integraltsag fele vezet a konzumer eszkozoben, nemsokara az lesz az ujdonsag, hogy a processzorral egy tokba lesz integralva a teljes rendszermemoria.
pl. amit mi hasznalunk beagyazott rendszerekhez, annal mar a dcdc tap kondikkal es tekercsekke+sdram+cpu+eeprom is egy darab bga tokba van integralva a cpu-val, nem kell kulon vacakolni vele a mobon.
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
senior tag
válasz fatpingvin #9 üzenetére
egy számítógép méretű számítógép igenis legyen moduláris, nem kell vékonynak lennie
. - s ezt ugyan kimondta? Ez elég szubjektív. A desktopom ok, legyen moduláris, de a MacBook-om pedig legyen könnyű és kompakt. -
hapakj
senior tag
-
Dr. Akula
félisten
Ez egy igazi notebook, nem egy túlárazott konzumer vacak.
"Meg egyáltalán, miért lennék olyan idióta, hogy kocsival hajtsak át bármelyiken is?"
Minek kell a biztonsági öve? Majd lassabban vezetsz meg figyelsz hogy ne jöjjenek beléd...
Egy mobil eszköznek elsősorban nem vékonynak kell lennie, hanem hosszú ideig működnie aksiról. És az se baj ha nem törik le a fedele ha felnyitod. Az Apple cuccok csak jampizásra jók, divatvackok sok pénzért. Ott egy életérzést, egy márkajelzést veszel meg, itt meg a minőséget.
-
hapakj
senior tag
-
hapakj
senior tag
-
hapakj
senior tag
válasz Dragon3000 #28 üzenetére
De ha nem rohadt drága, hogy lenne meg a prémium érzés?
No viccet félretéve, hja az apple memória és tárhely árképzése elég undorító. Egyébként szerintem is egy macbook pro-ba lehetne helyet találni a memória és tárhely foglalatoknak, viszont egy macbook air-rel kapcsolatban már vannak kétségeim. Elég mobil / tablet style össze van zsúfolva a belsőség.
-
Dragon3000
veterán
Eléggé üres a macbook air háza, bőven meg lehetne oldani. A pro esetében meg eléggé vicc kategória a 8GB-os kiszerelés, ha valaki komolyabban is használni szeretné, akkor az ssd-t terheli nagyon, ami szintén forrasztva van, így ha megdöglik lehet cserélni kb az egész gépet. Azért ebbe az árba a minimum elvárt mennyiség a 16GB lenne.
-
hapakj
senior tag
válasz Dragon3000 #30 üzenetére
Egyetértek. Egy Pro modell esetén a 8GB ram az nevetséges. Bár az is hülyeség, amit sokan állítanak, hogy használhatatlan. Nekem is legolcsóbb 8GB-s Air modell van átlagos használatra és semmi problémám nincs a sebességgel. Az akku idő meg bödületesen jó 2.5 év alatt kb 2-3 merült le, kapcsolt ki.
-
hapakj
senior tag
válasz Dragon3000 #32 üzenetére
Igen, szerintem én is ezt írtam. Vagy tegyenek bele legalább 16GB ramot vagy vegyék le arról a modellről a Pro jelzőt
-
-
fatpingvin
addikt
na hát ezt érdemes volt felvetnem, egészen szórakoztató cirkuszt sikerült összehozni
-
hapakj
senior tag
válasz fatpingvin #44 üzenetére
Köszönöm! Én mindent megtettem
-
hapakj
senior tag
válasz fatpingvin #44 üzenetére
-
-
Reggie0
félisten
Igen. Az integracio egyik hatulutoje, hogy elore kell gondolkodni. Regen a szepidokben gond nelkul cserelhetted a gepben a bios eepromot, a cachet, meg kb. amit akartal. Mamar ezek egy resze szinten a prociban van es szinten elore ki kell fizetni. Ilyen a fejlodes. A ram sem fogja ezt meguszni hosszutavon. Raadasul a gep arahoz kepest eleg filleres tetel, akinek csak ezen mulik, az felvesz ra egy providentet vagy diakhitelt., vagy ha kritikus a ram, akkor vesz hasznaltan gpeet nagyobb memoval(ugyis csak kb. 10% a gyorsulas keneracionkent, nem ezen fog mulni a munkaja.) Szoval kb. semmi ertelme a hattyu halalanak a memoria modul korul.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen