- Megerősíti a platformfüggetlen sugárkövetéses tesztjét a 3DMark
- A Seenda ollós klaviatúrája a Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard nyomdokain jár
- Gamescom 2025: Itt a legújabb Gaming NUC
- Cicomától mentes Palit GeForce RTX 5060 a kevésbé tágas gépházak gazdáinak
- Eldőlt: nem építhetnek hátsó kaput az Apple termékekbe a britek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Thocy a ZAGY #13219 üzenetére
No. Sikerült.
Azért több volt, mint negyedóra, de nem egy W-telepítés, az tény.
Ha a segíts magadon, google is megsegít éjszakai műszak idejét is hozzáadom, akkor nincs az a felkínált almáslepény+sör mennyiség, amiért megéri szívatni magamat...
Ésszel fel nem foghatom, hogyan lehet egy végfelhasználóknak készült programban olyan, közvetlenül elérhető (a ki-be kapcsolást is tartalmazó, tehát rutinszerűen, napi szinten használt) menüjében olyan opció, amelynek automatikusan felkínált használata problémát okoz egy átlagjúzernek. Konkrétan elkúrja a gépét, amit addig használni tudott, a "frissítés" után (átlagjúzernek, min jómagam is) visszaállni sem egyszerű...
Mert hogy a BIOSba (most már én is tudom, hogy UEFI) jószándékkal, de bénán belepiszkált a fiatal harcos, az egy dolog, a pániktól eltekintve más baj nem történt. De ez a frissítés ez egy konkrét szívatás...Maradt még laikus kérdés számos.
1. Az alkalmazások között található "Dell Recovery" az ugyanaz, mint a POWER ON>>SHIFT után feljövő menüből választható "Restore Ubuntu 12.04 to factory state" ? A visszaállítás a második módszerrel történt, de csak második kísérletre sikerült, elsőre ugyanúgy üres világos szürke képernyőnél leragadt, mint az első verzió. Hosszú percekig vártam, aztán kikapcsoltam power offal, mint az előzőleg leírt bénázásnál. Másodikra meg egyből ment.
2. Próbálgattam a régebbi verziókat elindítani, a "3.2.0-26 generic" pl azonnal adott wi-fi lehetőséget, de kikapcsolás, majd újraindítás után megint nem volt wifi. Ilyenkor csak eseti a korábbi verzió beállítás, valahogyan rögzíteni kellett volna, vagy ez ilyen és csak egy opció, hogy hibát lehessen keresni?
3. Az alkalmazások között található frissítéskezelőben a beállításoknál mi legyen kipipálva (vagy ne legyen semmi kipipálva sehol?)Szeretném elkerülni egy újabb, hasonló "frissítés" következményeit.
Mert most, a frissen telepített és beállítatlan szoftverben a "fogaskerék" menüben ott a "frissítések érhetők el..." lehetőség, szinte hívogat....
Elindítva rögtön 636 frissítés van kipipálva alapból. és a kijelölés automatikusan a "telepítés" gombon áll, miközben a fejléc leírása megnyugtat, hogy " a frissítések kijavítják a programhibákat és biztonsági sebezhetőségeket, illetve új szolgáltatásokat biztosítanak."
És ha én ezt elhiszem és kattintok, akkor megszívtam?A beállítások meg csak úgy utólag mellékesen a végén,,,
Két kattintásból használhatatlanná lehet tenni gépet? Illetve lehet gyakorolni az újratelepítést/visszaállítást?
Ez normális?
-
törölt tag
válasz
Thocy a ZAGY #13219 üzenetére
Negyed óra annak, aki csinált már ilyet, de az nem én vagyok...de ha elmagyarázzák (lsd felvezetésem...) vagy ha le van írva valahol részletesen és kapok egy linket, azt megköszönöm.
Be tudom kapcsolni a gépet, kényszerítve ki tudom kapcsolni, mert normálisan nem reagál és van még indulásnál kiírva F2 meg F12 amivel be lehet lépni a BIOS-ba, de hogy ott mi mire jó, az már csak segítséggel...
Csak néhány órája van nálam a gép, próbáltam körülnézni a bugyrokban, mi hol van, mire jó....
Annyi közben kiderült, hogy a fogaskerekes legördülő menüből indították el a szoftverfrissítést, ott most az olvasható, hogy "A szoftverek naprakészek". Többszöri újra elindítás után a feldobott hibaüzenet ablakában végre észrevettem, hogy meg lehet nézni a részleteket, de mivel nem vagyok járatos a szoftvereiben sem, csak lefotózni tudtam, a szokásos képernyőmentéssel nem próbálkoztam.
A számomra legérthetőbb a részletes szövegből a következő mondat : " Egy Ubuntu csomag fájlja ütközik egy nem eredeti Ubuntu csomaggal". A többi részletes infot csak az érti, aki otthon van a linuxban, gondolom.Újratelepíteném én, ha valaki segítene, konkrétan hogyan kell....
Ha jól értem nem kell semmi külső lemez vagy egyéb, mert olyanom nincs külön hozzá, csak a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Spotify
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Microsoft Excel topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3109
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest