Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • I02S3F

    őstag

    Szépen meg van hízva a telepítő (4-5GB) és egyik oka ennak a snap (szerintem). Na most, mivel az utóbbi időben nincs kiemelten kezelve a desktop verzió, ezért a közösségi disztribúciók irányát vettem célba. Ugyanis mi előnye van annak, hogy az Ubuntu-t a Cannonical rakja össze? Az én felhasználási célomból semmi.

    Szépen lett saját telepítője, meg úgy mindenből csinál magának a Cannonical sajátot. A snap a szervereknek jó. A közösségi disztribek (például a Debian és az Arch) a saját kis csomag(formátum)jaikkal jóval takarékosabban bánnak az erőforrásokkal. Akkor meg miért is érné meg használni?

    Nem vitatom, hogy a Mint is egy jó alternatíva. Meg a támogatás kiterjesztés is marha jó. Csak az utóbbi időben elkezdtem vágyódni a friss verziók iránt. Úgyhogy Arch-ot telepíŧettem. Igen sok küzdelem után sikerült megcsinálni a vanilla változatot. (virtuális gépen sokszor sikerült, csak a laposomon, élesben elhasalt a telepítő szkript).

    Nem ugyanaz már az Ubuntu, mint a Unity idejében :( .

    Szerk.: Az Arch-ban egyetlen hátrányt látok a saját szempontomból. Forgatja a programok egy részét az AUR-ból. Namost a kész csomagok telepítése egyszerűbb szerintem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák