Hirdetés
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Atti1112 #10325 üzenetére
biztonsági okokból alapesetben nincs is külön root "felhasználó". valszeg meg lehetne oldani jópár konfigfile átírásával, de hidd el, nem akarsz automatikusan root-ként belépni. userként esetleg.
alapértelmezésként root-ként gdm-en keresztül be se tudsz jelentkezni, nem véletlenül.
miért akarnál egyből belépni root-ként? hátha van rá kultúráltabb megoldás is.
-
floatr
veterán
válasz
Atti1112 #10223 üzenetére
Egyelőre a saját régit nem találtam meg -- másik gépen van --, viszont itt egy topic, ahol éppen egy működő atis példa van. A topic egyébként a maga 6x lapjával csak erről szól
[link]szerk.: az remélem nyilvánvaló h szemezgetni kell belőle, nem egy-az-egyben felhasználni
-
Kephamos
addikt
válasz
Atti1112 #10215 üzenetére
Azért egy kapcsolatot működésre bírni XP alatt nagyságrendekkel könnyebb
Nemtudom mit csináltál, de én bedugom az albiban a kábelt, akkor megy a net, ha kihúzom wifiről megy, ha hazamegyek bekapcsolom a gépet és az otthoni wifiről netezek. Koliban bedugom az UTP-t és van net. Nekem sohasem kellett sehová kattingatnom. Igaz nekem nem DSL netem van.
-
GD
őstag
válasz
Atti1112 #2454 üzenetére
ám legyen, nehogy szó érje a ház elejét, íme a titkos recept:
xp-be felboot, start menü, futtatás, cmd
fekete ablakba: ipconfig /all
fehér lap + ceruza, mindent felír
start/leállítás, a windows leállgrub, suse, kiválaszt, boot-ol
hálózatok vhol a yast-ban vagy hogy mondják suséul
ugyan azokat beír ami xp-ben lát..a csavaros paraszti észjárásnak nincsen párja..
jah igen: ha ha közvetlen vagy neten és nincs router vagy ilyesmi:
su -
******* (jelszó)
csomagkezelő parancs neve install pppoe csomag
ppoeconf parancs
kitölt értelemszerűenps: hogy mi a susés csomagkezelő parancs neve ami netről szed csomagot, passz
de biztos van hozzá vmi grafikus frontend.. -
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Pacific Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest