Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen processzort vegyek?
Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
válasz
floatr
üzenetére
"Már miért akarná bárki is összeszégyelltetni a desktop júzert...?"
Írtam, hogy ez az én véleményem, nem kell senkire ráilleszteni.
"A python meg ugye mennyivel lassabb a GS-féle js/css megoldásnál?"
Szerintem sokkal, lévén a SpiderMonkey-t használja, ami nem enyhén gyorsabban fejlődik, mint bármilyen python interpreter (nincs bajom a pythonnal, de ne ebben kezdjünk már el desktopokat fejleszteni, könyörgöm, van gyorsabb is). És a személyes tapasztalatom is az, hogy igencsak gyorsabban dobálja a dolgokat, mint az ubi féle python dolgok. Persze egy V8-nak én is jobban örülnék.
És pont egy webfejlesztő kérdezi miért jobb a js/ccs, mint a python? Minden kapcsolódó témában hirdeted, hogy mekkora király a crankshaft, erre meg már pythonra kéne cserélni? A Google szolgáltatások nagy része is pythonban íródott, aztán ma meg ott tartunk hogy mindenre kezdik lecserélni, elkezdték tolni ugye a JS szekerét, lesz nekik Node.js. Gondolom nem ok nélkül. Pár évet adok nekik, és kb. a kukába való szolgáltatásaik maradnak majd csak pythonon. Jó programnyelv az egyébként, nem tagadom, de az MS is elismerte, hogy a JS-ben van a legtöbb potenciál, mint interpreteres nyelvben (történetesen voltam egy HTML5 konferencián, amit ők szerveztek)."Én éreztem szoftveresként kényelmetlenül, hogy c/c++-ban kéne reszelni bármit is, miközben még kde alá is van annyiféle script binding, hogy kész öröm nézni."
És igen, már ott tartunk, hogy a Kubuntu desktop élmény gyorsabb sokkal, mint a sima Ubuntu (nem csak én gondolom így, hanem azok a kiábrándult userek is, akik soha az életben nem gondolták volna, hogy KDE-t fognak használni). Persze ott meg a csodálatos kwin borítja össze az egész felhasználói élményt.
Aktív témák
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- sziku69: Szólánc.
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- BestBuy topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Apple iPhone 11 - népalma
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 1 és 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest