Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bubu79

addikt

válasz hmhm #1 üzenetére

Hali!

A távlökő működőképességét viszonylag egyszerűen ellenőrizheted egy középhullámú rádió segítségével ( a teszt csupán megy-nem megy típusú, tehát csak a gombok működőképességét tudod vele ellenőrizni, azt, hogy a megfelelő jelet küldi-e el nem ).

Tehát: a távlökőt helyezd a kh rádió antennájának a közelébe, majd próbálgasd végig a gombokat. A rádió teljesen mindegy, hogy hova van hangolva, mert nem a vivősávon veszi a jeleket, hanem a KF-en ( tehát nem kell kínozni magadat a Kossuth hallgatásával :DDD ).
    Amennyiben a gomb működőképes, a hangszórókból prüntyögő hangot fogsz hallani.

Ha esetleg valamelyik gomb nem üzemelne, a távlökő szétszedése után a tasztatúra és a NYÁK alkoholos lemosása segíthet, mert ált. a gondot a gumipárnából kinyomkodott nyálka jellegű folyadék okozza, mivel rontja az érintkezést a gumilapon lévő ellenállásréteg, és a NYÁK érintkezőfelülete között.

Ha ez sem segítene, akkor a mókolás helyett a szervíz felkeresését ajánlanám, mert ott tudnak segíteni az esetlegesen lekopott ellenállásrétegen ( egy speciális festék segítségével pótolható, de mivel a festék meglehetősen drága, ezért annak megvásárlása nem biztos, hogy kifizetődő egyszeri használatra ).

A másik gond, ami elő szokott fordulni, a sok leesés miatt sérült NYÁK ( hajszálrepedések a vezető rétegeken ). Sok türelemmel, kitartással, egy multiméterrel, és egy jó pákával ez a gond is orvosolható ( jó esetben )

Legvégső esetben új távlökő ( ha tényleg ez a gond, és nem a TV ).

Remélem tudtam segíteni a hibakeresésben;)

• maniac

senior tag

válasz hmhm #1 üzenetére

Sztem vmelyik chip eghetett meg kicsit v elfustolhetett picit v ilyeesmi :)

nekem meg a kov gondom lenne, kellene vki tv szerelo. van egy grundig tv nagyon kicsi, aztan abban egyszer csak eltunt 1-2 csatorna, utana meg egyre tobb, mostmar egyetlen egy csatorna sincs :(. valaki tudna ajanlani egy jo szerelot aki olcso is? :) koszi! ja bp

• And

veterán

válasz hmhm #1 üzenetére

Hi! Szerintem elég kicsi az esélyed, hogy ezt valaki távgyógyítással megoldja. Ha nem tudsz másik ugyanolyan - vagy egy ''kódos'', az adott sorozatú Schneider tv-k utasításait ismerő - távkapcsolót szerezni egy próbára, vidd szervizbe a cuccot. Ilyen jellegű hibának ugyanis szvsz többféle oka lehet. A mentési / keresési funkciók problémája pl. sokkal inkább utalhat valamilyen belső vezérlési hibára (pl.: proci), főleg, ha az adott parancsok nem csak a távkapcsolóról, hanem helyi gombokkal sem érhetők el egyértelműen (ha más nem is, de alapfunkciók: csatornaváltás, hangerő változtatása általában lehetséges közvetlenül a tv-n is). Persze ez mind csak spekuláció ;), azt a tévét mihamarabb mutasd meg valami szakembernek.
    Lehet, hogy ez a topic sem lesz hosszú életű, mivel elektrós téma már több is van.

Új hozzászólás Aktív témák