- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
Nekem egy Philips 32pfk6509 pislákol a led,1 óra múlva világít,de csak a logoig jut.
-
simonlaci55
tag
Szia, lenne egy Toshiba Regza 37x3030d típusú lcd tv, ami hangot ad de képet nem :/
-
MR!!
aktív tag
Hali !
kicsit fel kellene éleszteni ezt a topicot. Ha valakinek van rossz tv-je és nem tudja , hogy mit csináljon vele az írja meg ide a tv pontos típusát , a hibajelenséget és mi megpróbálunk segíteni (nem szerelési, ugyanis szétszedni - belenyúlni úgy, hogy nem értesz hozzá , ÉLETVESZÉLYES lehet!!! )
-
talpalavalo
aktív tag
sziasztok, lehet kicsit off, de ezt a fórumcímet találtam olyannak, ahova beírhatom kérdésem...Tv kártyát szeretnék venni, de nem tudom milyet kellene... a lényeg az h távkapcs-os legyen, és a drivere jó legyen win7re
-
ChuckyOsb
aktív tag
Vagy van olyan elosztó ami a scarton keresztül viszi a tv jelet a tvbe?
-
ChuckyOsb
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samsung sík képernyős televízióm aminek az antenna dugója kiesik. Nem tudok vele rendes jelet fogni, mert hangyás az adás? Hol lehet kapni bele ilyen dugót?
-
Adiking
tag
Helló
Az a problémám, hogy van egy sony trinitron hagyományos tv-nk, és a színek nem jók rajta. Elhúztam a képén egy párszor egy erősebb mágnest, de attól sem lett jobb! Házilag meg lehet javítan? TV szerelőnél mennyibe kerül megjavítatni? -
Lsh7
csendes tag
Ha valakinek lenne ismeretségében.
Grundig tv hez keresnék pár alkatrészt, panelt CUC 1832 1930 1931 -
Armahun
addikt
Sziasztok egy régi ''junoszt'' orosz tévét szeretnék használni,de nincs meg a kábele.
Viszont négy pólusú dugalj van a hátán.
Az lenne a kérdesem, hogy ebbe hogyan kössem be a 220-at? -
hmhm
aktív tag
Tud esetleg valaki vmi megbízható ''olcsó'' szervízest??
-
hmhm
aktív tag
Hát te egy Isten vagy!
Ilyet még sose hallottamÉs tényleg működik...
A ''rossz'' hír az hogy a távkapcsoló működik....egyébként most hogy közelebbről megnéztem egy piros led is villog mikor nyomom a gombot
Szóval a távkapcsoló jó, már csak abban nem vagyok biztos, hogy ez a sajátja-e, mármint a tvnek....semmi márkanév feltűntetés nincs rajta, és mivel a tv nem saját volt nem tudom, hogy ez járt-e hozzá annakidején....Próbálok szerezni egy univerzális távkapcsot, hátha azzal többre megyek...
Kösz a helpet!! -
And
veterán
''..esetleg a tuner lehet rossz..''
Ezek szerint egyáltalán nem kapsz képet a korábban beállított tv-csatornákon sem, akkor se, ha a beépített gombokkal lépkedsz (nekem így jött le), vagy csak újakat nem tudsz beállítani / keresni? [Spekuláció on]: továbbra is az a véleményem, hogy ha az első esetről van szó, akkor kezdj reménykedni. Ennyire ''távoli'' funkciókat ugyanis, mint a tuner, az eltárolt csatornák és a remote control működése, csak egyetlen dolog köt össze.. -
Bubu79
addikt
Hali!
A távlökő működőképességét viszonylag egyszerűen ellenőrizheted egy középhullámú rádió segítségével ( a teszt csupán megy-nem megy típusú, tehát csak a gombok működőképességét tudod vele ellenőrizni, azt, hogy a megfelelő jelet küldi-e el nem ).
Tehát: a távlökőt helyezd a kh rádió antennájának a közelébe, majd próbálgasd végig a gombokat. A rádió teljesen mindegy, hogy hova van hangolva, mert nem a vivősávon veszi a jeleket, hanem a KF-en ( tehát nem kell kínozni magadat a Kossuth hallgatásával).
Amennyiben a gomb működőképes, a hangszórókból prüntyögő hangot fogsz hallani.
Ha esetleg valamelyik gomb nem üzemelne, a távlökő szétszedése után a tasztatúra és a NYÁK alkoholos lemosása segíthet, mert ált. a gondot a gumipárnából kinyomkodott nyálka jellegű folyadék okozza, mivel rontja az érintkezést a gumilapon lévő ellenállásréteg, és a NYÁK érintkezőfelülete között.
Ha ez sem segítene, akkor a mókolás helyett a szervíz felkeresését ajánlanám, mert ott tudnak segíteni az esetlegesen lekopott ellenállásrétegen ( egy speciális festék segítségével pótolható, de mivel a festék meglehetősen drága, ezért annak megvásárlása nem biztos, hogy kifizetődő egyszeri használatra ).
A másik gond, ami elő szokott fordulni, a sok leesés miatt sérült NYÁK ( hajszálrepedések a vezető rétegeken ). Sok türelemmel, kitartással, egy multiméterrel, és egy jó pákával ez a gond is orvosolható ( jó esetben )
Legvégső esetben új távlökő ( ha tényleg ez a gond, és nem a TV ).
Remélem tudtam segíteni a hibakeresésben -
hmhm
aktív tag
Nem feltétlenül távgyógyításra gondoltam, nekem az általad írt spekulációk tökéletesek
Az a baj, ha az ember nem ismer szevizest, akkor jó esélye van arra hogy többet fizet a javításért - akár 1ft-os alkatrész cserével is - mint maga a tv-nek az ára..én laikus vagyok, és nem értek a tv szereléshez, de mivel nem tudom eldönteni hogy most mi is lehet a gond, ezért gondoltam felrakom ide hátha valaki találkozott hasonló esettel.
A tv-n lévő kapcsolók (4db - 2 vol up down, 2 csatorna up down) mind működnek! Meg mondom ha a tv outra kötöm a tv-t akkor hibátlanul megy...ezért gondoltam hogy esetleg a tuner lehet rossz, de az meg milyen összefüggéssel van a gombok működésére...
Azért kösz a ''spekulációt''...ha bármi eszedbe jutna..vagy másnak .. bármit szivesen várok! -
maniac
senior tag
Sztem vmelyik chip eghetett meg kicsit v elfustolhetett picit v ilyeesmi
nekem meg a kov gondom lenne, kellene vki tv szerelo. van egy grundig tv nagyon kicsi, aztan abban egyszer csak eltunt 1-2 csatorna, utana meg egyre tobb, mostmar egyetlen egy csatorna sincs. valaki tudna ajanlani egy jo szerelot aki olcso is?
koszi! ja bp
-
And
veterán
Hi! Szerintem elég kicsi az esélyed, hogy ezt valaki távgyógyítással megoldja. Ha nem tudsz másik ugyanolyan - vagy egy ''kódos'', az adott sorozatú Schneider tv-k utasításait ismerő - távkapcsolót szerezni egy próbára, vidd szervizbe a cuccot. Ilyen jellegű hibának ugyanis szvsz többféle oka lehet. A mentési / keresési funkciók problémája pl. sokkal inkább utalhat valamilyen belső vezérlési hibára (pl.: proci), főleg, ha az adott parancsok nem csak a távkapcsolóról, hanem helyi gombokkal sem érhetők el egyértelműen (ha más nem is, de alapfunkciók: csatornaváltás, hangerő változtatása általában lehetséges közvetlenül a tv-n is). Persze ez mind csak spekuláció
, azt a tévét mihamarabb mutasd meg valami szakembernek.
Lehet, hogy ez a topic sem lesz hosszú életű, mivel elektrós téma már több is van. -
hmhm
aktív tag
Gondoltam nyitok egy ilyen topicot mert nálam épp aktuális és nem találtam hasonló fórumot...tudom, hogy picit off a dolog mert a tvnek nem sok köze van a hw-khez...habár egyre inkább..szóval talán mégis
És talán van pár hozzáértő aki tud segíteni ilyen jellegű problémákban..!?
Lenne egy olyan problémám, hogy van egy Schneider xxx nem tudom milyen tipusu 72-es tvm. Az a gondja, hogy nem tudok keresni, menteni...semmit...a távkapcsolója vagy rossz (amit nehéz elképzelni) vagy valami a tv vevőjében nem az igazi, mert a gombok közül alig működik pár, és az se épp a kivánt műveletet hajtja végre
Amit sikerült megnéznem, hogy av-ben a monitor jelét átveszi, és tök jól megy is rajta, szóval talán az elektronika vmilyen szinten rendben van...
Lehet hogy csak a távkapocs lenne rossz? Azt tudni kell hogy egy időt állt a tv és azelőtt minden rendben volt...Az furcsa még, hogy nem ''sisterek'' a kép amikor bekapcsolom hanem tök fekete...
Találkozott már vki hasonló problémával?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 4GB I 500GB I Radeon I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest