- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
ÜDv!
Mint TV-s szakembert, kérlek hogy a fenti hozzászólásomban megfogalmazott kérdésre, illetve kérésre válaszolj, illetve ha nincs jobb cucc, akkor azt is írd meg.
Előre is köszi!
Igen, egyet kell értsek.
Én szeretem a minsőgéi eszközöket, és törekszem is az ilyenek beszerzésére.
De nem vagyok milliomos, és az ár/érték arány elég fontos.
Erre a legjobb példa, hogy lehet hangfalkábelt kapni méterenként 2-3millából is, meg 1200 Forintból is.
Én elhiszem, hogy a 49-es tisztaságú réz nagyon fasza, meg ideális, de azért a lakásunkat nem adnám el 4-5 méter kábelért
Nekem az 1200-HUF-os Neotech tökéletesen megfelel
Még így is 3 évbe tellt, mire teljesen összeállt a cucc, pedig messze nem drága alkatrészekből építkeztem.
Minden esetre én elégedett vagyok a saját rendszeremmel.
PS:
Egyébként láttam már olyan vájtfülűt, aki nem tudta megállapítani, hogy az a fejhallgató, amiről éppen zenét hallgat, a rossz csatlakozás miatt csak monóban szólt, szóval erről ennyit.
Dchard -
BTO
őstag
a vájt fül az sokba kerül és lehet hogy nem is igazán éri + az árát.
anno mikor +jelent az első HI-FI Magazin +vettem aztán láttam elborult fülü és agyu embereknek készült.akko tájt u 20évesen sokkal jobb volt a fülem-ma se oan rossz- nem hittem el a nagy dumákat.van 1 kicsi benne de az árkülönbség az sokat szól a család mellett. -
dchard
veterán
Üdv!
Köszönöm a figyelemfelhívást mind a készülékkel, mind a hozzászólással kapcsolatban:
A készülékkel kapcsolatban: az oldal alján azt írják, hogy - többek között - a videókra 1 év garanciát vállalnak, ennél pedig egy normál boltban sincs több, csak a komoly gyártók vállalnak 2 év garit, ennek el is kérik az árát.
Egyébként ha a bolt ''videó'' menüpontja alatt találsz jobbat hasonló árban, akkor azt megköszönném, ha megosztanád velem, az egyszerűség kedvéért:
Itt a link:
Bővebben: link
A hozzászólással kapcsolatban: nem ez volt az egyetlen, amit megtaláltam ugyanezen a fórumon a készülékkel kapcsolatban.
Bár a fórumot komolynak tartom az általuk foglakozott témákkal kapcsolatban, ennek ellenére a készülékkel kapcsolatos leírás elég felületes, és ellentmondónak tűnik:
1. Csak és kizárólag a külcsínyt, és nem a belbecset ecseteli.
Hogy hány soros a kijelzője, meg hogy kiírja-e az üzemmódot: ez érdekel a legkevésbé. Viszont hogy milyen minőségű a tunerének a képe, a kazettára készített felvétel, stb; erről egy szót sem találtam.
2. ''a haver odahajolt a géphez, hogy hallja, most megy-e vagy áll''
''Az új gép mechanikája is zajosabb''
Hááát, nemtudom: ha valamihez oda kell hajolni, hogy egyáltalán egy - a Hi-Fi cuccokkal foglalkozó - ember hallja, hogy megy-e vagy sem, az nemigen lehet hangosabb, de hogy sokkal nem hangosabb az biztos. Meg amúgy is: a haver nem hallja, hogy megy-e, de azért hangosabb a mechanika?
De legyen igazuk.
Az minden esetre biztos, hogy a 17 éves hitachi magnómnál sokkal halkabb mindegyik, és az sem volt zavaró, ha netán programozott felvételen éjszaka elindult.
Köszönöm mindenkinek a sok hasznos információt!
Ha meglesz a magnó (1-2 hét), akkor a TV-tuner karimmal készített felvételből felteszek egy mintát, háthogyha más is kedvetkap.
Dchard -
BTO
őstag
válasz
Pizzafutar #44 üzenetére
a tv tunert se ártana leszürőzni,csak a modem legyen szürőmentes ágban de a bolti pár 100ft-s oszto nem bizti hogy jó lesz nem véletle nem alkalmaz oat szolgáltató aki internetet is szolga.
-
And
veterán
Igazad van, a tv-ágban nyilván HPF-van (itt: Bővebben: link még tudtam
). Visszafelé van LPF, pl: Bővebben: link.
#43: Gondoltam, hogy nem ''vadidegenként'' szólsz hozzá, asszem' ez más topikokból is kiderült.
-
Pizzafutar
aktív tag
Koszi!
Az a megoldas megfelel, hogy a lakasba bejovo kabelre tettem egy 4 way spliter-t (500-2400 MHz), errre egy-egy szurovel a tv es a radio, majd tovabbvittem egy masik kabellel a szamitogephez, ahhol az eredeti (Teletronik MMWA-04A, 862 MHz) egyseggel kettevalasztottam a kabelmodemhez es a tvtunerhez? -
And
veterán
Jó, végülis ugyanazt írtad. A tuner is eredményezhet visszafelé zavart, de a modem meg direkt termelni fog jelet a hálózat felé, hisz az (is) a dolga. A szűrő meg mindegy miért van ott, ha pl. egy 65..85 MHz-es aluláteresztő (LPF, amit nekem külső egységként adtak, de egyes splitterekbe be van építve), akkor azon nem sok tv-műsor fog átjönni.
-
BTO
őstag
nem a modem visszazavarása a lényeg,ha nem hogy rossz érintkezéstől rövidhullámú zavar ne kerüljön vissza a hálózatra, a menetes csati ha jol +van huzva az tökéletesebb érintkezés mint a dogó ami a tv-be megy . a neten a visszirány az alsó frekiken megy és ott a RH müsorszórás,vagy a oirt -1 csatorna bp M-1s müsor, az roszz kontaktnál bejuthat a rendszebe és ráülhet,elnyomhatja az internet frekijeit adatátvitelét.
-
And
veterán
Sima vhs-magnók tudomásom szerint egyáltalán nem adnak és nem is fogadnak s-video (Y/C) jelet, pláne nem RGB-t vagy más komponens jeleket. Tehát nem a gyártó ''jóindulatán'' múlik az, hogy ezek a jelek ki vannak-e hozva a Scart csatlakozóra. Az, hogy a Scart, mint csatlakozófelület mit támogat, az más kérdés. Egy tunernél, mint műsorforrásnál egyébként sincsen annyi értelme az s-video jelnek, mint pl. egy vga-kártya vagy dvd-lejátszó esetén. Az antennáról vagy kábelrendszerből érkező RF-jelben ugyanis - a kompozit jelhez hasonlóan - nincsen szétválasztva a szín- és a világosság-információ, vagyis nem sokat nyernél vele.
#36: Nem biztos, hogy megúszod a kábelezést. Jobb splitterek a modem felé menő -11dB -es ágban szűrik a jelet, hogy a modem ne zavarjon vissza a tv-ág felé. -
BTO
őstag
válasz
Pizzafutar #36 üzenetére
a -11-ről már ne csinálj elosztást.az outra tégy még leágazót vagy 2-s osztót . ha van az out ágon szürő akkor csak mögé köss bármit is, különben ha jön ki s zavar a készülékből agyonvágod a netedet és a környéken is.
-
Pizzafutar
aktív tag
Szasztok!
T kabel internetem van, es most raktam a gepbe egy tuner kartyat is.
A kabelmodem ugye a spliter -11db reszerol kapja a kabelt. Mivel lehetoleg nem akarok meg egy koaxot kihuzni, vehetem errol a kabelrol a tv jelet is? Milyen splitert kell hasznalni, hogy a modemnek is megfeleljen? -
dchard
veterán
Üdv!
Ezt néztem ki:
S.E.G VCR 306 (=PHILIPS VR530)
6 fejes Hi-Fi stereo videomagnó:
-A2/Nicam stereo hang
-6 fejes
-SP/LP
-2 scart csatlakozó
-digitális auto tracking
-VPS / PDC
-automatikus fejtisztítás
-ShowView
-elõlapi A/V csatlakozó (RCA)
-NTSC lejátszás PAL tv-n
-Hiperkábeltuneres ( kábel tv-hez is ideális )
-automatikus visszatekerés és kikapcsolás
-időzített felvétel
-automatikus hangolás
-Dobozos, original csomagolásban, magyar nyelvü leírással.
Ára:19.990.-
AKCIÓS ÁRA: 14.990.-
Ez nem az UHF tuneresek között van.
Szerinted jó vétel?
Akkor már azt is megkérdezem, hogy szerinted a VHS része is jó?
Mert ha már veszek egy új videót, akkor működjön is.
Illetve: szerinted be van kötve a SCART-jában az S-video jel?
Illetve ha van RGB, akkor azt át lehet alakítani S-videóvá?
Köszi!
Dchard -
dchard
veterán
Üdv!
Igazából TV-m van, ilyen módszerrel a rögzítést szeretném megoldani.
Kompozit bemenete is van a kártyának, de az S-video szebb képet ad.
Én arra gondoltam első körben, hogy egy ratyibb SCART-os videónál a scartból átalakítani (pontosabban leválasztani) az S-video jelet, de aztán felvilágosítottak, hogy hiába a a scart szabvány, a ratyi magnókban nincs bekötve minden lába.
Namost ha a tuner mellé veszek egy videót, akkot nem lettem beljebb, mert pont a videót akarom kikerülni.
Viszont ha tudnék szerezni bagóért egy olyan (akár kibelezett) videót, aminek a tunere, elektronikája működik, akkor az már jó dolog lenne.
Nincs ötletetek, hogy akkor honnan?
(Nehogy azt mondjátok, hogy TV szerelőknél próbálkozzam, mert felakasztom magam)
Valami konkrét cím/weboldal bármi?
Köszi előre is!
Vagy ha van valakinek még ötlete, akkor azt is várom!
Dchard -
And
veterán
Kompozit bemenete nincs a kártyádnak? Mert s-video jelet jellemzően csak svhs-magnóból (nem voltak túl gyakoriak), esetleg asztali dvd-rekorderből nyerhetnél.
Nekem nincs túl sok tunerrel tapasztalatom - 1-1 belső ill. külső tunert már nyúztam -, de ugyanazt produkálták, amit Te és Pompi is említett. Míg a tv és a videó szinte minden műsort kifogástalanul vett, a tunerkártya képe nem mindig volt tiszta. Ha nálad is ez a helyzet, akkor szvsz. nem valószínű, hogy pl. alacsony jelszint okozná a gondot (tehát valszeg. nem is fogsz nyerni semmit a splitterek kikerülésével). -
dchard
veterán
Üdv!
Újfent csak köszönetet mondhatok a sok-sok szakmai hozzászólásért.
Viszont sajnos nekem se videóm, se televíziós szakvizsgám nincs, talán ezért vesztem el a kifejezések hálójában.
Szóval első körben azt kéne kipróbálnom, hogy a gyökérkábelről megy-e rendesen a cucc?
Ezt sajnos nem tudom megtenni, a splittert nem tudom kiiktatni (ami a lakás előtt elválasztja a jelet), de valszeg nem itt a hiba, mert a TVken tökéletes a kép.
Viszont a második splittert ki tudom iktatni, meg a másik tv-t is le tudom hízni, de sajnos így sem tökéj:
Pont ugyan az van, amit mások is írtak: hol az egyik csatorna jön be kristálytisztán, hol a másik, de egyszerre a kettő sosem.
Ez miért lehet?
Ezek után mit tegyek?
Egyébként azt még megkérdezném, hogy nincs-e valakinek egy kiszuperált videója, amiben csak a tuner, meg az elektronika működik, és tud S-videót kiadni magából? Ez a jel menne nálam a kártyára, mert s-videón ennek is szép képe van.
De ha megoldható videó nélkül a cucc, akkor inkább azt használnám.
Köszi előre is!
Dchard -
BTO
őstag
fentebb irtam .van nagyszintü és kis szintü erősitő,a nagy szintü való a kábel tv-re. abbol is van több fajta sáv szél szerint és csatorna szám szerint,minnné több a csatorna annná közelebb kerül a kivezérelhetőség a 104dBuV -hoz.a tuner kártyák felépitését nem ismerem , de a TV-ben van tuner és KF rész ami kiválasztja pontosan-kiszüri- a venni kivánt csatornát. az pedig két kis fémdoboz a TV-ben.a régi vételi szabvány az 58dBuV min és 84dBuVmax volt most kisé megemelték az alsó szintet és lejebb vitték a felsőt 80dBuV -ra .általában 76-78dBuV indul el az elosztóktol a lakásba a felső frekiken mivel azt jobban csillapitja a kábel.600MHZ környékén az RG-6 -os 16-18 dB-t csillapit 100m-be.
alul persze kevesebbet. a nagy szintü erősitőket min 96dbuV -ra kell szintezni, a bemenetükre min 70dBuV jelet kell adni, ha kevés min5-6 TV re van szétosztás akko az erősitő mögé csillapitokat kell tenni, ugy hogy kb 60-70dBuV között kapjanak a TV-k. -
Pompi
nagyúr
Nálam is kábeltv van, és kábelnet is, úgyhogy jó a jelerősség, ettől függetlenül a tv tunerekkel nem értem el maradéktalan sikert. Próbáltam jópár belső és külső tunert is, az eredmény az volt, hogy mindig más adók jöttek be tisztán, de olyan sose volt, hogy azok mind jók legyenek amiket szerettem volna.
Ugyanott egy leggagyibbak közül való vhs video tunere is remek képet adott, úgyhogy maradtam annál, hogy video és a tv tuner rca-n kapja tőle a jelet.
[Szerkesztve] -
And
veterán
''EZ antenna technika nem HF itt nincs dinamika.''
Mindegy, hogy nevezzük, a lényeg ugyanaz: az RF-erősítőknek is van maximális be- és kimeneti szintjük, amelynél lineárisan, torzítás (felharmonikusok meg csúnya intermodulációs termékek) nélkül tudnak működni. A TV-k sem tudnak túl nagy bemenőjelet fogadni (hisz azok bemenőfokozata is erősít). Legyen akkor kivezérelhetőség..
-
BTO
őstag
a DC-9 tap ágát azt pl a colotron tv-nek szoktuk adni , vagy ha tul alá van állitva a tv AGC-je.EZ antenna technika nem HF itt nincs dinamika.itt nagy szintü vagy kis szintü erősitőkről lehet szó,amit irtam az erősitőről és az osztok kiszámoláűsárol azt 1 szaki az tudja hogy a bejövőkábelre gondoltam.a leirtak bol nekem az derül ki hogy még van 1 HS-2 is valahol ami szimetrikus osztó aminek -3.5 dB a csillapitása. a DC-9-t azt szoktuk rádió leágnak is használni mivel arádiónak kissebb jelre van szüksége mint a TV-nek.
-
gykarcsi
tag
próbáld meg kiiktatni a splittert, és csak a gépre kösd rá a kábelt, így ki tudod szűrni, hogy a splitter jó-e. megpróbálhatod más progival, az is szokott segíteni, pl chris tv. a tápegység is elég szépen be szokott kavarni, vagy egy csapágyas ventillátor is. megpróbálhatod még a kézi hangolást végigzongorázni, mert lehet, hogy más frekin jobb lesz a kép.
-
dchard
veterán
Üdv!
Igen, tudom, hogy a videó tuneri jelét kiküldve a tunerba látványosan javul a képminőség, csak sajnos a 15 éves Hitachi videó tunerje egyszerűen nem képes befogni egyetlen adót sem a kábeltévéről (meg máshonnan sem, viszont érdekes módon a bemenetére küldött jelet tökéletesen rögzíti).
Tehát ez a lehetőség elvetve.
Egyébként azt mivel magyarázzátok, hogy egyik-másik csatorna gyönyörű, és némelyik brutálisan sávosodik, illetve szemcsés?
Gondolom az eltérő frekvencián megjeneő zaj miatt van.
De akkor mégis mit tegyek, hogy javuljon a tuner képe?
Nem létezik zajszűrő kábelTV-hez?
Vagy bármit megteszek, csak mondjatok valamit.
Ezekszerint hiába készítek, az egész kártyát lefedő szigeteleést, az nem használ semmit?
Köszi!
Dchard -
And
veterán
''Ezt talán kiküszöbölhették volna azzal, ha a tunereket szimplán berakják egy árnyékolt tokba (ettől még persze a kapott áram zaja nem szűnik meg).
Viszont azon gondolkodtam, hogyha fognám a tunert, és készítenék neki egy a kártya egészét lefedő árnyékolást, az vajon okozna-e látványos minőségjavulást?''
Minden valamirevaló tunert (mármint az RF-részeket is tartalmazó tunermodult) leárnyékolnak egy tv-kártyán. A tápfeszültségre rárakódott zaj eltávolítása áramkörileg eléggé egyszerű, az más kérdés, hogy mennyire készítik fel a kártyát a pc-házon belül meglévő igen széles zajspektrum ellen. A teljes árnyékolás hatásossága ezért is kérdéses. Tényleg sokkal szebb, tisztább képet kaphatsz - mint előttem írták -, ha eleve demodulált (alapsávi video-) jelet adsz a kártyára, de akkor épp a tuner(modul) válik feleslegessé a kártyán. Én is így használtam, míg volt tunerem, mert a különbség igencsak számottevő volt.
Erősítő csak akkor kellene, ha zajos (nem zavart!) lenne a kapott kép, és pl. splitterek nélkül, nagyobb jelszinten észrevehető lenne a javulás. Amit Te említettél (2 db., nagyjából teljesítményfelező splitter a tuner előtt, kb. 7dB plusz csillapítás a kábeleken felül), az szvsz. nem extrém, megfelelő bejövő szint esetén nem igényel plusz erősítőt.
Az erősítőkkel általában vigyázni kell, nem szabad tőlük csodát várni. Sok esetben segíthetnek, például nagyszámú végpont esetén jól jöhet a közös - nagyszintű - ágba betéve (régebben alkalmaztak brutális erősítőket pl. lépcsőházi közös antennarendszerekhez, ezeket igen nagyszintű erősítés, és viszonylag nagy zajszám jellemezte, otthoni felhasználásra nem igazán voltak alkalmasak). Otthonra inkább kisebb szintű (10.. max. 20dB -es), szélessávú és kiszajú erősítők valók. Sok esetben viszont feleslegesek, vagy éppen teljesen hatástalanok. -
gykarcsi
tag
Csá! Nekem itthon van 2 tv, 3 gépbe tunerkártya. Sajnos itt a panelban elég szar a jel. Már a tv-n is látszik, hogy eléggé zajos. Van beszerelve erősítő, 1 hétig vacakoltam vele, hogy melyik ágra kössem, hogy mindenhol ''jó'' legyen a kép. Ha van otthon videód próbáld meg azon keresztül átadni a jelet a gépnek (compoziton). Nálam most így van, így egész jó a kép a gépen. Sokat jelent a kábelezés, splitterek, csatlakozók. Érdemes Hirschmann-t beszerelni, nem olcsó mulatság de megéri. Viszont ha a bejövő jel kaka, akkor az erősítőtöl sem lehet csodát várni, mert a zajt is erősíti.
[Szerkesztve] -
dchard
veterán
Üdv!
Nagyon örülök, és ezúton is köszönöm, hogy relatív kevés időn belül ennyi színvonalas hozzászólás született.
Akkor kezdem az elején, méghozzá a tuner pontos tipusával:
Pixelview - PV-bt878P+ (REV. 9D) (Conexant fusion 878A chip).
Rádió nincs, minden más van.
Ha esetleg van valaki, akinek ugyanilyen karija van, és nála szépen működik, akkor a driverét megköszönném.
Bubu79:
''egyes csatornák bezajosodnak''
Na pontosan ez van nálam is: néhány csatorna olyan frankó (talán a Philips tuner miatt), hogy szinte kilép a monitorból, néhánynak viszont pocsék a minősége.
Nos a kábelezésről: a Matáv kiépítéskor az elektromos aknában húzta kábeleket (sajnos nem volt más lehetőség), viszont külön kábelcsatornában (műanyag cső).
Minden előfizetőhöz külön kábel megy.
A lakás előtt van egy két irányú splitter a következő adatokkal:
5-1000MHz - 130dB RFI, a kimenetein pedig 3,5 - 3,5 dB megy ki.
Ez egy abszolút fém konstrukció, hozzá a kábelek menetes csatival kapcsolódnak. Innentől a kábelek végéig minimális a kábelút (max. 5-7m).
Innen megy az egyik kábel mutter TV-jébe, a másik meg hozzám.
Nálam van még egy 2 way splitter, amely már sajnos nem menetes, de ez is abszolút fém kialakítású, 5-900MHz-ig. Ezen nem volt több adat.
Ennek az egyik kimenete megy a tunerbe, a másik egy TV-be.
Nincsenek fölösleges csonkok, és a kábelezésnél is figyeltem.
Akkor most mit csináljak?
Hogyan tudom eldönteni, hogy kell-e jelerősítő?
Vagy kell-e kábelt, esetleg csatlakozót cserélnem?
And:
Sajnos tudom, hogy milyen ''zajos'' a PC belseje.
Ezt talán kiküszöbölhették volna azzal, ha a tunereket szimplán berakják egy árnyékolt tokba (ettől még persze a kapott áram zaja nem szűnik meg).
Viszont azon gondolkodtam, hogyha fognám a tunert, és készítenék neki egy a kártya egészét lefedő árnyékolást, az vajon okozna-e látványos minőségjavulást?
Köszi!
Dchard -
And
veterán
A dolgot megfordítva: a tévém képe kifogástalan, gyenge jelet biztosan nem kap, pedig lakáson belül két splitteren (a második ráadásul aszimmetrikus, több kimenete is van, a tv az egyik -9dB -es ágra van kötve) keresztül jön a jele. Tehát ha csak egy készülék kapna osztatlan jelet, az legalább 12dB -lel nagyobb szintű volna. Erősítő nincs.
(Egy erősítő tényleg tud galibát okozni, ha túl nagy az erősítése (és a zaja), kicsi a dinamikája (túlvezérlődés), csúnya interferenciákat is okozhat, főleg egy sokműsoros kábelrendszer esetén. Ezen felül - ezt is tárgyaltuk már más topikokban - az erősítőt mindig a lánc elejére célszerű kötni, ahol még nagy a jelszint.) -
BTO
őstag
válasz
wassermann #7 üzenetére
3 TV vételi helynél szerintem semeik szolga nem ad több jelet a lakásba mert az 1 tv-s nek összeszarná magát a tv-je.inen kéne kiindulni.
-
wassermann
addikt
Nem feltétlenül kell erősítő! - sokat dob már az is, ha jó a szerelés:
- jók a csatlakozók (olyan egy darabból álló, a koaxra közvetlenül szorosan rácsavarható F-csatlakozó a legjobb a koaxok végére)
- jó minőségű elosztó csavaros csatlakozójú (pl. Hirschmann) és csak annyi kimenettel amennyi kell!
- lehet még olyasmivel is játszani, hogy elosztó helyett leágazót használ az ember. Ez a főirányba erősebb jelet ad (ez mehet a PC-re) a léeágazó irányba gyengébbet (ez talán elég a TV-nek)
[Szerkesztve] -
BTO
őstag
Hát igen. hány TV -re van szétosztva a jel??mien osztot használsz???
az olcsobb tuner kártyák azé nem oan jok,mint ahogy az occso tv se tökéletes.
nem mindegy hogy mien erősitőt használsz,mert a kábel TV-re nagy szinzü erősitő kell,nem az oan amit sima antennára használnak. aztán az se mindegy hogy mekkorát erősit azrősitő, mert tulhajthatja az egészlakás TV-jét, azt be kell állitani optimális erősitésre és utánna vissza kell csillapitani a tv-nek megfelelő jelszintre. az elosztásokat is +kell tervezni,kiszámolni.
de lehet hogy nem is kevés a jel ,ha nem sokalja a tunerkártya.
hivj ki szakembert és egyezz + vele,mert ez extra kivánság. -
greenface
aktív tag
Pár ezer Ft-ért vannak TV-jel erősítők, én Hirschmann-t használok, nekem bevált (3 TV+tunerkártya...
)
-
And
veterán
Hi!
''Igazából nincs konkrét probléma, vagy interferencia.''
Akkor ezt valami kábeltv-elméleti topiknak szánod?
(Saját tapasztalataim szerint egy tunerkártya akkor sem mindig ad olyan szép, zavarmentes képet, ha a mellette lévő tv - ugyanarról a jelforrásról, azonos splitterről lehozott kábellel - igen. A pc házának belseje sajnos tele van zajforrással.)
A jel utólagos ''tisztítására'' nincs sok lehetőség, az interferencia megszüntetésére a megelőzés a legjobb módszer: jó kábelnyomvonal, zajforrásoktól távol. Természetesen az más lapra tartozik, ha eleve így jön a jel a lakásba. A gyenge - zajos - jel erősítése is inkább csak az utolsó módszer legyen, ha másra (jobb, kisebb csillapítású kábel, jóminőségű - és lehetőleg kevés - csatlakozó és splitter a jelútban) már nincs lehetőség. Jó kábelrendszeren a jelszint nem szokott alacsony lenni, így ezzel nincs gond, hacsak nem túl sokfelé osztod el a bejövő jelet.
Mod: lassú vagyok..
[Szerkesztve] -
kisninja
őstag
Szia nekem is baj volt a minőségel de szoltam a kábeleseknek hogy gyenge a jel, kijöttek megmérték és adtak neki egy kis kakaot
De sok helyen romolhat (jelveszteséged lehet). pl: hosszú a kábel (nagy a csillapítás) rosz elósztot használsz stb. Léteznek jel erösítő kapcsolások is. -
Bubu79
addikt
Szia!
Én is PixelView-t használok. A Kérdés az, hogy hány TV van a kábeletekre csatlakoztatva, nálam ugyanis, ha csak 1 TV és a tunerkártya van a hálózaton, tök jó a kép, de ha beteszem elosztóval a 2. TV-t is, egyes csatornák bezajosodnak. Nálunk mondjuk a szolgáltatói szerződés úgy van, hogy csak 2 TV-re szól, emiatt a szolgáltatót nem lehet mancogtatni a jelenség miatt.
Azt mondjuk nem tudom, hogy a Matávnál hogy van -
dchard
veterán
Hali!
Biztosan vagyunk már egy páran, akiknek TV tuner csücsül a gépében.
Elsőre mindenki lelkesen áll ''tunerezéshez'' de a sokadik óra után, amit hiába töltött a rendszer finomhangolásával, már csökkenhet a kezdeti lelkesedés.
Mivel software-es úton nemigen lehet javítani néhány hibát, most oda jutottam, hogy elkezdjem kérdőrevonnai a Kábeltv jelének minőségét.
Igazából nincs konkrét probléma, vagy interferencia.
Csupán arra lennék kíváncsi, hogy milyen lehetőségek adottak a KábelTV (matávkábel) jelének tisztítására, erősítésére stb., hogy a tuner szebb képet adjon.
Ja és az ár sem elhanyagolható.
Amúgy bt878 chipes karim van. (Pixelview; Conexant fusion).
Köszi!
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Sorozatok
- Nintendo Switch
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- HP nyomtatók
- Renault, Dacia topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Yettel topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- LENOVO LEGION 5! GARANCIA! 165HZ RTX 3050TI RYZEN 5 6.GEN! DDR5! 94% AKKU!
- Inno3D GeForce RTX 4090 24GB iChill X3 eladó
- Lenovo ThinkPad T440s - Intel Core i5-4300U - 8 GB DDR3 RAM - 120 GB SSD - 14" Full HD
- Dreame Z10 Pro robotporszívó
- Lenovo ThinkPad T450 - Intel Core i5-5200U - 8 GB DDR3 RAM - 128 GB SSD - 14" IPS LED
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest