Hirdetés
- Siet tisztázni az RX 5000/6000 sorozat jövőjét az AMD
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Androidos tablet topic
- E-book olvasók
- Apple asztali gépek
- Billentyűzet gondom van
- Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- Apple szerviz topic: iPhone, iPod, iPad, MacBook, iMac
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz
Clairvoyance
üzenetére
Mert ez nem így működik, intervallumot nem lehet megadni esetnek.
Szerk: mégsem ez a baj, hanem vsz. a longint. Freepascalnál működik longintre is nagy számokkal. -
N!tRo
tag
válasz
Clairvoyance
üzenetére
en beleneznek abba a helpbe es megvizsgalnam, hogy a case-nek milyen adattipusokat lehet megadni. annyit tudok hogy integer meg char az mukodokepes, de hogy a longint-et kepes-e kezelni, az mar nem olyan biztos
a neten 5 perc alatt nem talaltam erre a kerdesre valaszt, pascalom meg nincs -
g4dg3t
senior tag
válasz
Clairvoyance
üzenetére
Ketfele textmode van: 80x25 es 40x25
Ha DOS alatt hasznalnad a progit, akkor egy megszakitas hivasaval valthatnal a modok kozt. Win alatt meg se probald
Egyetlen lehetoseged, h a konzol ablak tulajdonsagait allitod be ugy ahogy neked megfelel. -
Gyuri16
senior tag
válasz
Clairvoyance
üzenetére
szerintem nem lehet. pascalban textmodod el lehet ugy kepzelni mint egy ketdimenzios tomb, ahol minden elemnek van egy karakter es egy szin tulajdonsaga. egy ilyen elemben lehet betu, ami fix akkora es kesz.
szvsz ne nagyon akarj csili vili programokat irni pascalban. termeszetesen egy bizonyos foku dizajnt kivan a program. ha pedig valami komolyabbat irsz erdemes lenne modernebb nyelvben gondolkodni (delphi) -
RoyalFlush
őstag
válasz
Clairvoyance
üzenetére
Miért szeretnéd megváltoztatni ?

-
N!tRo
tag
válasz
Clairvoyance
üzenetére
szöveges módban gotoxy paranccsal tudsz ugrálgatni egy megadott helyre, ha onnan meg write vagy writeln parancsokat használsz felül tudod írni az adott részt
te esetedben mondjuk ha szóközökkel feltöltöd akkkor törölve az adott sor
pl.:
gotoxy(1,10);
writeln;
elvileg törli a 10.-ik sort.
grafikus módban meg szerintem a háttérszínnel való téglalaprajzolás a te megoldásod.
ergo törölni akarsz egy részt akko rajzolsz rá egy téglalapot olyan színnel mint a háttér.
window-ok nem kellenek
köszöntem. -
Gyuri16
senior tag
válasz
Clairvoyance
üzenetére
szoveges modban nezd meg a window eljarast. (letrehoz egy tegalalap alaku ''ablakot'', amiben tudsz mozozgni pl gotoxyval, a bal felso sarok lesz a koordinatarendszer nullpontja, es igy abban tudsz hivatkozni a helyekre fuggetlenul a nagy ablaktol. Ezt is le tudod torolni clrscr-el es akkor csak azt fogja letorolni).
Grafikus modban nem tudom konkretan mire gondolsz. Ott ha kirajzol valamit, akkor arra ujra rajzolhatsz, akkor ertelemszeruen a felso reteg fog latszani. Igy pl egy fekete teglalappal le lehet ''torolni'' egy teruletet. Betuket eltavolitani mar nehezebb. Ha egyszinu a hatter akkor egyszeru, mert ujrairod a szoveget a hatter szinevel, de ha alatta van valami rajzolgatva akkor komplikaltabban lehet csak megcsinalni. -
N!tRo
tag
válasz
Clairvoyance
üzenetére
Szerintem alapból lehet a karaktert sztringként kezelni.
De ha valami konkrét példán keresztül mutatnád be problémádat, egyszerűbb lenne a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Siet tisztázni az RX 5000/6000 sorozat jövőjét az AMD
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Kuponkunyeráló
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- iPhone topik
- ASUS RT-AC86U: hiánypótló darab a gyártó Wi-Fi útválasztóinak sorában
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Arc Raiders
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- OMEN ck2077ng 17.3" QHD IPS i7-13700HX RTX 4080 32GB 512GB NVMe gar
- PlayStation 5 Digital Edition 825GB megkímélt állapotban eladó
- Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
- Xbox Carbon Black controller
- Akciós áron, Új Lenovo ThinkPad T14 Intel Core Ultra i7-165U/16GBRAM/512SSD/14" FULL HD+ IPS kijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest