Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- Házimozi haladó szinten
- Milyen videókártyát?
- ASRock lapok általában
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViragL
tag
remek példa mit nem mondjak, de szerintem arra, hogy hogyan ne programozzunk. Hiszen ha for ciklust használsz, akkor nyilván addott, hogy a ciklusnak hányszor kell lefutnia (külömben nem használnál előre meghatározott lápásszámu ciklust, ugye?), ha adott, hogy hányszor kell lefutnia, akkor nincs miért megszakítani a futását. szerintem.
-
ViragL
tag
Nyilván más programozási eszközt kellene az adott problémára alkalmaznod, és nem 3 egymásba ágyazott for-ciklust. For ciklusbol gotoval kiszálni? LOOL
MOD: A konkrét probléma ismerete nélkül elhamarkodott lenne bármilyen más eszközt is javasolni, de biztos van, olyan amivel azt a paradigmának megfelelően meg lehetne valósítani, ha nincs akkor a Pascal úgy ahoyg van, a szemétbe való lenne, amit nem hiszek, mivel még élő nyelv.
[Szerkesztve] -
N!tRo
tag
a három darab for ciklusodat meg lehet oldani három darab while ciklussal, aminek feltételében lenne egy kilépési feltétel, amit a legbelsőbb blokkban adnál meg, és ha ez az érték igazzá válik, mindjárt ugrott mind a három whiel ciklusod
mindezt goto nélkül...
kár hogy egyáltalán oktatják ezt a goto-t ...
még annyit se említenék róla, hogy nem ajánlott használni ... -
cucka
addikt
nagy számok ábrázolására megfelelő lehet a string, tömb, lista, stb. a string/tömb minden eleme egy számjegy.
favágó típusú megoldás, hogy megírjuk ezekre a nagy számokra az összeadás, számjeggyel való szorzás és eltolás (10el való szorzás) függvényeket. ezek elég egyszerű függvények. ezután bármilyen szorzást visszavezethetünk ezekre a függvényekre. pl. x*123=x*100+x*20+x*3 .
biztos van ennél elegánsabb megoldás is, most hirtelen ennyire futotta. (remélem valamennyire azért érthető voltam)
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
#896-ban mondta az, aki segítséget kért a program elkészítéséhez, olvass vissza.
ha ez egy egyszerű program, aminek a célja a ciklusok v. rekurzió gyakorlása, akkor valószínüleg senki nem fogja kipróbálni, milyen eredményt ad 25!-ra.
ha a feladat kiírásában szerepel, hogy a program ki kell tudja számolni akár a 25!-t is, akkor meg a longint-es megoldás nem jó. például lehet reprezentálni nagyon nagy számokat string-ekkel, és ezekre lehet írni szorzást is. -
Szenty
tag
Többek között azért. De rengeteg újítást tartalmaz, ami miatt a TP-t már nyugdíjaztam.

Néhány feature a teljesség igénye nélkül:
- Teljesen 32 bites (linux alá már van 64 bites compiler is)
- tetszőleges méretű tömbök deklarálása és használata (ameddig a gépedben van virtuális memória persze)
- int64
- multi platform (dos, linux (még powerpc is), win32)
- a beépített IDE már megközelíti a TP-ét használhatóságban. (Egyre kevesebb bug van benne, és már debuggolni is príma)
- TP help fájlok haszálata
Ez a felsorolás nem teljes, de ezek azok, amiket már ki is használtam.
[link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Endgame Gear gamer egerek /XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete)/
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Eladó egy pixel 7
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi