Hirdetés
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Intel találgatós topik
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Protezis
üzenetére
el tudnad kulkdeni a forrast, vagy akar csak a nagybetusitest vegzo reszletet? (bar jobb lenne a teljes, mert erdekel, hogy ha soronkent futtatom, akkor mit latnek)
mert van egy olyan gyanum, hogy miutan a tarolo nevu valtozot feltoltotted betukkel, nem allitottad be a 0. karaktert, vagyis a string hosszat - igy a az osszehasonlitast nem lehetett elvegezni, s kvazi veletlenszeruen kapod a kimenetet
na azert veletlenszeruen megsem, hisz a memoriaban ott maradnak az ertekek, s ennek koszonhetoen egymas utan tobbszor futtatva mindig ugyanazt kapod
igazan nem mondhatod, hogy a kotprogodat akarom behuzni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
Protezis
üzenetére
Én sem tudom, miért van így. Lehet fordító hiba, lehet hiba a libekben (unitokban), vagy lehetséges az is, hogy Pascalban az ilyen művelet (inicializálatlan stringbe indexelő operátorral való írás) eredménye nem definiált.
Meg kellene nézni a generált kódot, sok turpisságra fény derülhet ilyesmiből, de mivel Pascalt nem használok, ezzel nem fogom az időt tölteni.
Örülj neki, hogy megoldódott a probléma.
-
WN31RD
addikt
válasz
Protezis
üzenetére
Jajj...
A függvény elejére, a for ciklus elé: (Rég használtam már Pascalt, nem tudom, hogy ez szigorúan véve szükséges-e, de semmiképpen nem árt, és mindenképpen egyértelműbb.)
tarolo := '';
Az if utasításban levő értékadások így nézzenek ki:
tarolo := tarolo + chr( ... );
illetve:
tarolo := tarolo + szoveg[ i ];
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
Protezis
üzenetére
Megnéztem a programot, és megvan a hiba: a kicsi2nagy függvény a problémás: inicializálatlan stringbe (a visszatérési érték) írogatsz karakterenként... nem kellene.
Figyelmedbe ajánlom a System unit Upcase nevű függvényét, ami ugyanezt csinálja, csak jól. Hacsak nem követelmény, hogy saját rutinnal oldd meg ezt is, akkor ajánlom, hogy használd inkább azt.
Ha saját rutinnal kell megoldani, akkor úgy csináld, hogy a kicsi2nagy-ban felveszel egy lokális változót, ami az eredményt fogja tárolni. Inicializálod egy üres string-gel, és ehhez adod hozzá egyenként a karaktereket, végül a kicsi2nagy visszatérési értékének ezt a stringet adod meg. Tehát valahogy így:
...
Result: String;
...
Result := '';
...
Result := Result + Chr( ... );
...
kicsi2nagy := Result; -
devast
addikt
válasz
Protezis
üzenetére
Linuxos az néha binary incompatible. Értsd ezt úgy hogy ergy bináris nem valószínű hogy minden linux/unix -on fut
Vagy ha igen akkor nagyon ügyesen kell jáccani a program írásával, és a fordítási paraméterekkel
És ismeretlen binárist senki nem fog neked futtatni sztem
Legalábbis akinek van 1 kis esze.
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
Protezis
üzenetére
Ugye nem gondolod komolyan, hogy egy ismeretlen embertől nyilvános fórumon kapott binárist bárki is lefuttat a rendszerén?

Rakd fel netre a forrást + írd le ide a függőségeit (mi kell a lefordításához - hogy ne kelljen nyomozgatni), és akkor szerintem sokkal nagyobb eséllyel találsz vállalkozó szellemű embert. -
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Protezis
üzenetére
ezert nem er semmit ez a targy (illetve az elmelet az egesz jo lenne, de devenyi hulyesegenek hala - hogy szorol szora azt az algoritmust keri vissza, amit leadott - az is gaz) - nem t'om, hogy most hogy van, de tavaly a felev alatt vettuk (vettek a tobbiek) at a pascal es a c alapjait - aki addig nem tudta, az utana sem - es kulon vicc, hogy minek linuxon, hisz a tobbseg meg nem is latott olyat - allitolag azert, hogy proga-n a linux, architecturan meg a win alapjait tanulja meg a nep, de ez vicc
btw nekem is van egy kis elonyom: 11 eve programozok pascalban
khalox: oda jarok
(mondjuk mar 2. evfolyam, a kotprogom tavaly c-ben volt, aknakereso, a tanar gepen linuxon nem hogy nem futott, de megcsak le sem fordult - cirka ~50 hibat irt ki a fordito - ennek ellenere maxpontos lett
) -
VladimirR
nagyúr
válasz
Protezis
üzenetére
khalox: nekem benne van a zokni, mint az a rendez.sam (Bővebben: link) fileban latszik is
es ha a rendez.in csak alma (enter meg minden nelkul, vagyis 4 byte), akkor a kimenetben ott van az alma
egyebkent az lm^.next nem nil, mert ha megnezed, akkor a lanc vegen mindig egy ures elem all - marmint ugy ures, hogy az ''utolso'' lm^.s nem kap erteket
szerk.: hatultesztelo ciklus nem jo, mert akkor csak az ugras utan ellenorizne, hogy amire ugrik, az nil-e es akkor mar nem tudna rola visszafele menni
[Szerkesztve] -
khalox
őstag
válasz
Protezis
üzenetére
Azért van, mert ha csak egyetlen eleme van a listának (a feje), akkor a
while lm^.next <> nil -ban a
feltétel hamis, így a kiírás egyszer sem fut le... nincs output (és ugyanezért nem is rendez).
Emiatt pl. az eredeti IN.fileban, amit Vladimir adott, ugye benne van a 'zokni', ami az utolsó lenne a rendezésben, de az OUT fájlból hiányzik ugyanezért...
Ezt elvileg egy gyaorlatvezetőnek egyből ki kell szúrnia
Szóval ez javítandó -> while helyett repeat until hátultesztelős...
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
Protezis
üzenetére
ezt nezd meg:
itt legalabb egy ilyen kellene lenni a kimeneti file-ban: ---
forras kommentekkel: Bővebben: link
leforditott exe: Bővebben: link
pelda input: Bővebben: link
pelda output: Bővebben: link
egyebkent angol xpsp2, borland pascal 7.0
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
Protezis
üzenetére
hat ezt nem ertem

jo lenne, ha masok is tesztelnek a programot, hogy kideruljon melyikunknel van a hiba
esetleg probald meg soronkent futtatni es az lm^.s valtozo erteket debug/watch ablakban figyelni
btw a forrasban frissitettem a kommenteket
pelda input: Bővebben: link
pelda output: Bővebben: link - egy ugyanilyen tartalmu, pelda.out file kellene, hogy letrejojjon
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
Protezis
üzenetére
az fpc az freepascal-t takar? en bp7-tel dolgozom es felraktam a leforditott .exe-t is a forras melle, kerlek nezd meg azzal is (es a forrast is erdemes ujra leszedni, mert belekerultek a kommentek)
a lancolt listamat ne nagyon nezegesd, mert szerintem megoldhato egyszerubben is - szerintem tulbonyolitom (szokasom) -
VladimirR
nagyúr
válasz
Protezis
üzenetére
semmi? nekem egy alma-t beleir (attol meg bug, mindjart utanajarok, de addig is nezd meg az eredeti feladatkiirasban levo peldainputtal, en azzal teszteltem, arra jo)
a kepernyore kiirassal meg ne torodj, azt mindjart kiszedem - csak debug info, mert lame vagyok
szerk.: megvan a hiba, ha az utolso karakter hasznalhato (kisbetu/nagybetu/kotojel), akkor az utolso szo lemarad - mindjart javitom
JAVITVA
Na kesz vannak a kommentek is, az elgepelesekert es a helyenkent erthetetlen szovegelesert elnezest
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- Renault, Dacia topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Óra topik
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 645 G4 - Ryzen 7 PRO I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HP Z8 G4 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

úgyis lesz valami gubanc a progival...amúgy most tök ugyanolyan lesz a kötelező progink? az nem lesz kicsit furcsa???