- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #47145 üzenetére
A linkelt topikban pontosabban a 8726 bejegyzéstől olvasható, hogy másnak is magasabbak a hőfokok.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Ace Ventura #47144 üzenetére
Szerintem ebbe a topikba hamarabb kapsz választ, mert itt kifejezetten ezekről a procikról van szó.
Amúgy a PBO miatt tud forró fejű lenni, az 5600G meg alapból elég melegedős fajta.
Mivel érted el a 85 fokot? Valami teszt progival vagy játék stb?Igaz nekem csak 3400G van, de én kikapcsoltam a PBO-t és már nyertem 10-15 fokot (alap beállításoknál nála 1.45V körül is mozgott). Igaz 4,2 Ghz helyett csak 3,7 megy, de nekem így is elég.
Lehetne fix-re is beállítani, de akkor folyamatosan annyin fog menni az órajel, nem veszi vissza, hanem csak a feszt ha jól tudomDe hagyhatod is a bekapcsolva a PBO-t, és a feszt fokozatosan vedd lejjebb. Neten van egy jó kis videó erről a proci feszről, ha megtalálom linkelem.
-
hegegabi80
addikt
válasz
kaboska #47115 üzenetére
Hali!
Nos attól függ mi a cél? Minél gyorsabb/magasabb órajel, ezáltal melegedő cpu?
Vagy inkább ne fűtsön annyira, de azért még maradjon teljesítmény is mellette.Igazándiból ha alapon hagyod, akkor is teljesen jó, ott a gyári turbó (PBO), ami kicsit magasabb órajelen járatja, igaz néha sok feszt is ad neki.
Esetleg a feszültséget lehet érdemes kicsit vissza venni, így megmarad a sebesség, de nem fűt annyira.
Vagy PBO kikapcs, egyedi órajel és feszültség. -
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #47108 üzenetére
Turbót kikapcsoltam, az a 200Mhz sokat úgy sem hoz, viszont cserébe a fesz le is ment 1.2 V körülire 3.7 Ghz-en. Mindjárt jobban néz így ki.
Viszont a gpu rész továbbra se áll át 1400-ről 1500-ra. Lehet azért, mert ott autón hagytam a feszt és 0.9 körül kap. Kicsit magasabbra állítom majd hátha. -
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #47107 üzenetére
Lejjebb állítottam a cpu feszt + a soc feszt is. De kicsit túltoltam és újraindult játék közben, így egyet állítottam rajta, most úgy néz ki okés.
Most már maxon 1.4 ír cpura, soc fesz 1.08. De monitoroztam folyamatosan és 1.35 körül mozgott 3,9 Ghz-en. Most jöhet majd egy kis gpu is. -
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #47100 üzenetére
-
hegegabi80
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #47098 üzenetére
-
hegegabi80
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #47098 üzenetére
Ez lehet. Most kicsit utána olvastam neten és találtam is egy erre utaló reddit bejegyzést.
Este lesz időm, csinálók róla képet. -
hegegabi80
addikt
Adott egy 3400G cpu. Kicsit alul akartam feszelni, mert 1.4-1.45 körül kap HWINFO szerint. Bisoban is 1.4V-ot ír. De bármit adok meg biosban, ha minusz offset ha fix értéket állítok be, ha a PBO-t kikapcsolom HWINfoban mindig ugyan az az érték van.
Viszont a memóriát 3000 Mhz-ről átírtam 3200 Mhz-re, azt jól mutatja. Mi lehet a bibi?
Előtte Ryzen 2600-nál kikapcsoltam a PBO-t, meg alulfeszeltem és ott jó volt. CPU csere előtt alapra állítottam a biost.
Lehet HWinfó-t a legújabbat kellene felrakni? De a biosba is folyton 1.41-körül írja.Sőt a prociban lévő vga-t is átírtam 1400-ról 1500-ra, de ez se változott. Mondjuk ezt nem ellenőriztem GPU-Z-vel, még azt fogom megnézni.
Mivel ma berakom a 3466 Mhz-es ramot, úgy is alapra állítom az egész biost és kezdem újra az egészet.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest