- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- OLED TV topic
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Satis
tag
Nah, így sikerült a mutatvány. Játék közben 65C fölé nem ment a proci soha pedig egész nap futott. Azt hiszem ezzel el leszek egy darabig, ha meg többet akarok akkor egy sokkal jobb cpu hűtő úgyis szükséges lesz.
THX darál0w -
Satis
tag
válasz
darál0w #14840 üzenetére
Hali!
Az NB-vel még mindig gondom van. Jelenleg ez a helyzet: CPU 3600Mhz 1.425V, NB 2100Mhz alapfesz, HT 2100Mhz, RAM 1600Mhz
2700-ra nem bírom felemelni az NB-t mert a prime valamelyik tesztje 1-2 perc után behal. Már 1.425V-t is adtam az NB-nek, hogy menjen, de miután ez sem segített féltem tovább adni neki a feszt hiszen már a CPU-jé is megáll 1.425-ben.
Hol lehet a hiba? -
Satis
tag
Hali!
Nah hát [ennyire]jutottam az egésszel. A HT-t meghagytam 2000 körül és sajnos az NB-t sem bírtam sokkal tovább vinni mert nem tudom mire kéne és mennyi feszt adni, hogy elinduljon a gép. Kicsit nagyon meleg a proci, már 3 perc prime után is 65C fölé megy mint ahogyan az látható. Ez nem túl jó neki úgy gondolom. Tegnap egész nap ment rajta a játék és akkor 56C fölé nem ment. Viszont a prime által produkált hőmérséklet ijesztő.
Vélemény? -
Satis
tag
válasz
darál0w #14691 üzenetére
Rendben, köszi szépen!
Én is próbálgatom, csak tényleg nem tudom, hogy mire adjak feszt ha az NB emelése miatt nem indul a gép? NorthBridge Volt control vagy CPU NB VID control? Mindegyik van nekem és mindegyik hasonló feszültségen van alapbeállításon. Nem akarok véletlenül felesleges dologra plusz feszt. adni.
Mellesleg tegnap sikerült 300-ra bírni a referenciát és még hőhatáron belül maradt a CPU, 3.6Ghz mellett. -
Satis
tag
Sziasztok!
Elkezdtem tuningolni a gépet és sajnos megakadtam 3375Mhzn. Prime95 teljes terheltség alatt 63C-ra melegedett a proci az Everest szerint. Ha jól tudom ez már eléggé határeset hőmérséklet. Esetleg kevés neki a CP hűtőm? Érdekes módon még nem kért fesz. emelést és alapbeállítással megy most a fent említett órajelen.
Valami ötlet?Előre is köszi!
-
Satis
tag
Köszi P100 és Tomate!
Egy jumpert kell valahonnan szereznem, mert nem akadtam rá sehol sem. Ha ez meglesz akkor újra nekifogok.
Egy körülbelüli maximális túlhúzás mekkora lehet egy ilyen proci esetében? Csak azért, hogy tudjam kb. hol a határ. Egyéb jó tanácsokat szívesen elfogadok még. -
Satis
tag
Sziasztok!
Elég nagy bajba sodortam magam, elkúrtam. Erős utánanézést követően elég merész lettem és nekiálltam tuningolni a Phenom II 945-ös procimat kezdőként. (Nem BE)
Annyit csináltam, hogy az alap órajelet 200Mhz ról 210-re emeltem, ezzel még semmi gond nem volt, a Prime sem mutatott hibát. Ezután feltoltam 220-ra és itt omlott össze. A gép maga bekapcsol, de nincs semmilyen képi megjelenés. (monitor nem kap jelet)
Kérlek segítsetek helyrehozni a rendszert! Jelenleg másik gépről írok.
Óvatlanul kontárkodtam, remélem nem okoztam anyagi kárt magamnak.Előre is köszönöm!
-
Satis
tag
Sziasztok!
Egy AMD Phenom II 945-öst szertnék húzni és leírást keresek egy ilyen procihoz. Gógli nem volt a barátom ebben a témában.
Ha jól tudom valaki írt egy hasonló guidet a logout blogjára.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 1 / 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest