- Házimozi belépő szinten
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Az instabil gazdasági helyzet miatt nő a PlayStation 5 ára
- ASUS notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
lehetett már olvasni ezzel kapcsolatban feltételezéseket, miszerint pl. 30 év helyett majd kb 20-ra csökken a processzor élettartama emiatt. Neked kell eldönteni hogy megéri ez Neked kockáztatni, ? mert mi lesz akkor húsz év mulva, ha egy reggel nem indul majd el, hogyan fogod használni utána?
én spec. eddig még mindent húztam , ( extrém tunningtól eltekintve) amennyit bírt, egy ilyen proc. kb 8 év óta megy folyamatosan egy lapban, a többi nem ért meg ennyi időt sem. Na nem azért , mert tönkre mentek, hanem kidobtam őket , ( noha még működtek) mert eljárt az idő felettük, vagy még fiatalabbak -
veze
őstag
egyelöre feladtam, nem megy a lapban a DDR3 1600 csak 1200 Hz-en ha fölé megyek, se boot se post csak cmos reset..nem kompatibils a lappal talán nem tudom..
igy viszont 6-6-6-on megy 9-9-9 helyett, fesz fix-re véve, és birja.
memtesztet csinaltam a ramokrol linux live cd-vel, jonak találta
a proci (C2 E6750) meg 7x500 -on megy (eredeti 8x333 lenne) a feszt fixáltam, de nem emeltem . és 39-41 fokos és nem panaszkodik.
pcie fixalva 100-ra.
nem tudom, nem tulzás ez a ratio : FSB eredtihez képest? -
veze
őstag
válasz
darál0w #24989 üzenetére
egy modullal is próbáltam..ha nincs huzva a proci hanem auton van akkor meg ez van:
hozzászólás a lap topikjaban
csak cmos reset utan megy..
a memória modulok ujak, egy hetesek sincsenek és gyakorlatilag még sose sikerült beállitani a lapban.. rossz lenne? vagy ezzel a lappal nem fér össze?
de a default betöltés utan cpu-z szerint megy 667 Hz-en ( vagyis 1333) de utana ha leállitom már else indul a bios se csak cmos reset utan -
veze
őstag
mi jobb egy porcinak (core2 e6750) ha 6x550 -en járatom vagy 8x400.. mind a kettön elindul, és nem melegszik 45 fok fölé..
a névleges az 8x333 lenne,auto állásban ezen indul, de a szorzót 6-8 között lehet állítani. -
veze
őstag
ha egy adott alaplap asus (p5kc) manualjaban azt isja a specifikationban hogyDDR3 ram(max)1333 Hz , akkor semilyen trükke nem képes egy ram gyorsabban menni?
ugyanis probaltam 1600Hz -es ramokkal és overlock manualban ha állitom szorzot( 6-8 között lehet) valamit a frekvenciat, akkor ennek függvényében többféle ram frekvenciákat kinal fel lehetséges beállitásoknak , köztük az 1600Hz-et is mégis bios mentés és ujrainditás után azt mutatja hogy a memoriák1333 Hz en mennek és az everest is annak mutatja
kérdés , hogy akkor ez tényleg a felsö limit, ésamit a bios felkinal az csak egy elméleti lehetöség? -
veze
őstag
válasz
CHIPman #1003 üzenetére
szia CHIPman
nekem van egy Amptron alaplapos gépem is itthon, soket 370-es proci van benne ( P-II Celeron 500) sajna rossz hírem van.. biosbol nem tudod huzni. Jumperel tudod állitani az FBS-t az alaplapon, a könyvébem megtalálod melyik is az. de eléggé korlátozottak a lehetöségeid asszem 66, 83, 100 Mhz-et tudod beállitani, a szorzót nem, és vagy birja a következö lépcsöt a procid vagy nem..(nekem nem) egyébként még UDMA-t se tudja a deszka, csak ha letöltesz hozzá egy illesztöt , amit F6-al adhatsz hozzá a telepités elején. 512 MB ram van benne, és elmegy rajta az XP is..böngészni letölteni, nyomtatni , irogatni, régebbi játékok futtatására egy G-force 2 vel(64 MB ram) használható..
-
veze
őstag
sziasztok
valaki fel tudna homályosítani hogy tulképp a memoria idözitésnél mi a lényeg? milyen értékre kéne törekednem, mi a jobb?
nekem kingmax 800-as van most a p5k-c ben,(3x 1GB) 5-5-5-18 on megy, de megy 4-4-4-15 ön is melyik a jobb? nem tuningolok agyon semmit az E6750 3,2Ghz-en megy,
igy most stabil nincs kékhalál, se fagyás..
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Formula-1
- Star Trek
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- bambano: Bambanő háza tája
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest