Új hozzászólás Aktív témák
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
batyuska100 #46820 üzenetére
A TDP-jét kerestem én is, és nem találtam a gyártói oldalon, amúgy ilyesmire saccoltam, a 92-es ventivel, meg a 350G körüli súlyával.
Azért mondtam, hogy egy kis tuningot elbír talán a melegben is a hűtő, de már sokat nem szabad várni tőle. Szóval, ha magasabb órajel a cél, akkor én a helyedben a toronyhűtőt és főleg tápot cserélnék. Jó kis móka ez a tuning. Én L5408-at pörgetek, gyárilag 2,13Ghz-es, ami már nem sok, nekem gyári VID-en sikerült stabil 2,8ghz-re húzni egy 130W tdp-s hűtő társaságában, 25 fokos szobában sem megy 45 fok fölé egy órás p95 teszt alatt.De e fölé meg nem bírom húzni hiába emelek feszt, adok a ramoknak is kis tuningot.
Nonstop hibáznak a magok már korán.
Pedig láttam 3,9Ghz-en pörgő példányt is ebből a prociból.
@ IO.sys: hát már egy normálisabb HKC táp is jobb lenne, mint egy M-tech.
Egy jóféle 350-es Chieftec, FSP, Delta neadjisten Seasonic már alkalmas lenne rá. -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
batyuska100 #46818 üzenetére
Az, hogy mi mennyire bírja sok mindentől függ. Ha a memóriákhoz nem nyúlsz, akkor részükről olyan, mintha nem is lenne tuning, ha feszt adsz nekik is, akkor az már más tészta, szerintem 1,8v-ról 2-re azok emelhetők szinte biztos, VGA kimarad ebből a körből, neki teljesen mindegy a proci tuningja. A lap a kérdés, a proci, meg a táp. Azzal a táppal ne tuningolj, legalábbis, feszt nem adnék már a procinak ilyen táp mellett, ha beszarik, akkor viheti a többi hardvert is a süllyesztőbe.
Amúgy az sem biztos, hogy 4gigát ki tudsz majd préselni a prociból, a tuning nem fix, minden egyes esetben, környezetben képlékeny. -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
batyuska100 #46816 üzenetére
Szia,
A 3ghz az meglehet vele, a 4 biztos nem, viszont nem feltétlen kell hozzá víz. Ott már nagyobb a füstje, mint a lángja történetről beszélünk. Értelmes vízhűtés nem 10 ezer forintba kerül, nagyon nem. Egy normális léghűtés viszont már kijön ennyiből. De egy 2000 forintos procit egy 10k hűtéssel hűteni is "luxus"
Akkor már inkább másik lap, másik proci. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
batyuska100 #46807 üzenetére
Köszi, de: a Speedfan nem Portable és a GpuTemp sem. Ezeket max csak majd akkor, ha nagyon nem lesz más. A HWMonitor meg nem jött be, mert a GPU hőfokát az sem jelzi nekem. Úgyhogy várom, hátha lesz még javaslat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest