Új hozzászólás Aktív témák
-
NFree
addikt
válasz
KING1000 #12864 üzenetére
Nos ebben az esetben akkor a lap a szűk keresztmetszet , ha nem lehet ezeket a dolgokoat birizgálni bios-ból akkor sajnos nincs az a szoftver amivel többet ki lehetne csikarni a rendszerből, azok a szoftverek amiket én ismerek mind asus mind giga a lapgyártók adják a lapokhoz de ezek egy kalap szart sem érnek szerintem , jó ha ugymond a lap támogatja a dolgot akkor egyszerübb húzgálni a csuszkát vinben az egyszerű usernek de mindíg csak a baj van velük mert ilyenkor töbnyire auton kell hagyni a feszeket s a lap szépen túlfeszel mindent.
Cserélj lapot, ha tuningolni akarsz , sajna ennyit tudtam -
NFree
addikt
válasz
KING1000 #12859 üzenetére
Jó akkor a Advanced < CPU Configuration állísd be így ahogy fentebb leírtam.
Kezd el emelni az fsb-t (CPU Frequency) csak szigoruan 5 mhz-es lépésekben, nézzük meddig megy el fesz nélkül aztán majd látjuk, esetleg bios frissítést kéne csinálni hátha lehetőség nyulna a fesz emelésre.
Közben ügyelj , hogy a DRAM Frequency nem menjen 800mhz föléPCI Express Frequency fix 100
-
NFree
addikt
válasz
KING1000 #12857 üzenetére
mindjárt írogatom mit csinálj addig is légyszi nézd meg cortemp-el, vagy everestel milyenek a hőfokok idle és load üres és terhelés alatt használj ha van prime-ot.
Meg Advanced < JumperFree ConfigurationAI Overclocking
CPU Frequency
DRAM FrequencyPCI Express Frequency
itt tényleg csak ennyi az állítási lehetőség? feszt nem lehet sehol?
Ilyesmire gondoltam ez csak minta nem így kell állítani a tied majd később megírom.
Bios
►Advanced
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 266
DRAM Frequency DDR2-800MHz
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
*Memory Voltage 2.15V
*CPU Vcore Voltage 1.2625V
FSB Termination Voltage 1.300V
NB Vcore 1.3V
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057VÉs akkor a cpu configurationt állísd be így:
►CPU Configuration
Modify Ratio Support Enabled
Ratio CMOS setting ? a te szorzódat állísd be a maxot
C1E Support Disabled
MAX CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Disabled
CPU TM Function Disabled
Execute Disable Bit Enabled
Peci EnabledAmit nem találsz a te biosodban az nincs s akkor azt nem állítjuk de amit találsz azt hasonlóképpen állísd
-
KING1000
tag
-
NFree
addikt
válasz
KING1000 #12850 üzenetére
Szerintem ha biosból sem lehet akkor szoftveresen sem igazán fogsz boldogulni, linkelj egy bios képet s mondom esetleg mik a lehetőségek mert már nem emlékszem az asus biosra, egyébként az e6400 egyszerű kis prockó mennie kell feljebb is csak a vcore-t kell egy kicsit piszkálni. milyen a hűtés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged