- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HDMI topic
- OLED monitor topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
frankmiklos #15724 üzenetére
hali.
amit nem láttam, h állítottál :
pcie freki 100.
és minden lehetséges feszt fixálni normal értéken, kivéve a ramot, mert annak a gyári előírtat add.
és nem említetted, h tesztelted volna a rendszert
javaslom a prime 95 smallFFT tesztet a procira(1-2ora), majd utána mehet rá a blend is(szintén 1-2ora) és a végén magát a memot is tesztelni kellene memtesttel.
teszt közben figyeld a hőmérsékletet coretemppel. 62°C az intel által megadott maximumod. ezt nemigen kellene átlépni.
másik dolog: milyen tápod és VGAd van?
-
kNG
senior tag
válasz
frankmiklos #15724 üzenetére
Szia!
Sztem kezdetnek tölts le két progit : Prime 95 (32 bit ha 32 bites rendszered van, 64 bit ha 64bites rendszered van), és a coretempet! Nyisd meg a coretempet, és figyeld a maghőmérsékletet, közben indíts el egy prime 95 stress testet! Ha 1 órán keresztül megy teszem azt és egyszer sem fagy ki, akkor valószínűleg más okozhatta a kék halált! Ha kifagy, akkor 99% h kevés a procinak a fesz...de emeld nyugodtan, ha 1 kicsit emelsz rajta az még nem vészes! Nézd meg az intel hivatalos honlapján a vid range-ét a CPU-nak, azaz mennyi feszt kaphat max. 24/7-es használatra...a feszütlséget annak megfelelően emeld, amilyen hűtésed van, pl. én az én hűtésemmel a kis c2d e4500-amnak mertem emelni, mert jól lehűti, de a tiédhez NAGY fesz emeléshez már komolyabb kellhet, hangsúlyozom, NAGY fesz emelés esetén!
Tesztelj, és írj h mi a helyzet!
Sikeres tuningolást kívánok!
Új hozzászólás Aktív témák
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged