- Melyik tápegységet vegyem?
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Acer notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
sid.:Rc211v
őstag
válasz
darál0w #15584 üzenetére
Aha értem..Viszont akkor mi a helyzet a 9x450-el..Mert a 900-at azt tuti viszik a ramok mivel most is 8x450-be van 1:1-be mennek a ramok 900-on..stabil a gép, prime és játékok alatt is..
Csak sok fesz kell a procinak a 4ghz-hez..1,34 vagy több.Ezért gondoltam hogy nem a procival van a gond hanem inkább a lappal mert ezeket a cuccokat hogy cpu pll, reference, termination, mch core nem tudom mire kell rakni .. -
mad1
veterán
válasz
darál0w #15492 üzenetére
Bebootol,csak a proci mhz nem valtozik semmit.Olyan mintha elfelejtene mindent,de kozben megsem mert ha ellenorzom,akkor 450 fsb t ir
Az a baj hogy 333 nal sem valtozik az orajel.
Majd kiirkalom a biosbeallitasokat,mert lehet en nem csinaok jol valamit,bar kotve hiszem. -
válasz
darál0w #15456 üzenetére
Jaja, én is 3GHzre gondoltam (és már tegnap ki is próbáltam ezen a frekvencián) és az pont ideális lenne. Egyedül az nem tetszett h 1.35V felett adott neki a lap.
A többi fesszel mi legyen? RAM stb. Azok maradhatnak AUTO-n vagy mindent meg kell néznem hogy mi a minimum és arra beállítani?szerk:
Ejj egy jó ki Inteles leírás hihetetlenül jól jönne
Egy jóféle húsvéti ajándék lenne -
válasz
darál0w #15448 üzenetére
MB: ASUS P5LD2-SE
RAM: 2 GB Kingmax
VGA: ATI 3870
PSU: 370WAlapórajelen használt feszültség pedig elméletileg itt van... (BIOSban minden AUTO-n)
hűtőnek pedig most vettem ezt a csodát:
EKL AG (elméletileg ~ CM TX2 szintet is veri)Azzal nem vagyok még tisztában, hogyha én egy pontos feszültségértéket adok meg, mondjuk 1.300-at akkor még visszavett órajelen (6x267=1.6GHz) is ezt a feszt kapja a CPU?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
darál0w #15437 üzenetére
De basszus, itt nem hiszem, h csak a léghűtés lenne kevés.
Mikor látom, h kezd belassulni az a lobogó tűz, akkor van olyan 76° körül a proci.
Stoppolom, erre visszaesik egyből 32°-ra. Sosem láttam még olyat, h ekkora különbség legyen a terhelt proci magja és a hűtő felülete között.Nos ebből én azt látom, h még át se melegedett még a hűtő talpa sem...
Ebben az esetben meg félve, de kimerem jelenteni, h ezt a hőt nincs olyan ismert szilárd anyag, ami elvezeti a felületről ennyi idő alatt.A réz ide kevés.
Javítsatok ki, ha orbitális faszságot írok!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
darál0w #15431 üzenetére
Most néztem a bios-t, ha minden igaz, akkor ez az LLC arra lenne jó, h gyakorlatban is akkora feszt állítson be a lap, mint amit megadok neki és ne essen vissza terhelésre.
Nem nincs bekapcsolva, vagyis jobban mondva auto-n hagytam. CPU-Z szerint nincs 1,4V, hanem olyan 1,384.Arra értem, amit írtam, h van-e átfedés a két teszt között. Hogy ha pl IBT hibás eredményt ad, akkor 100%, h a proci a ludas? illetve memtest-nél 100%, h a ram? Nincs átfedés a kettő között? Mert most látom, h IBT-ben max stress-re felhasználja az összes szabad ram-omat.
Így hogy lehetek biztos benne, h nem a memórián áll vagy bukik a teszt? Vica versa...szerk: jólvan, bíztató. Kb 20s után kékhalált kaptam IBT indítása után. Kemény, h még beleférek a post szerkesztésébe...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
darál0w #15403 üzenetére
Áh, új eszköz. IntelBurnTest. Látom ez hasznosabb, mint a prime95...
Mi az az LLC? Google nem ad választ.
Minden auton hagytam, kivéve a cpu spread spectrum, vcore, szorzó és fsb freki, vmi cpu PLL voltage (ezt nemtom micsoda, csak olvastam, h jó, ha manuális - én minimumon hagytam, 1,5V), jah és a ramok, ami még manuális. Minden egyéb finomságot amiről nemtom micsoda, auton ill. defaulton használok.Windows féle Memory diag tool az nem elég pontos? Muszáj lesz beszereznem egy példányt ebből a memtest-ből...
A két eljárás totál el van választva egymástól? Nincs átfedés egyáltalán, ami bizonytalanná tehetné a végkövetkeztetést? Proci vagy ram hiba?
Ha kiderülne, h mégiscsak a proci hibázna, akkor az mitől lehet? Hogy fél évig beton stabil volt, most meg hibázna hírtelen?
Köszönöm a választ!
-
viktorhmv
senior tag
-
cannyon
aktív tag
-
Seikai
aktív tag
válasz
darál0w #15328 üzenetére
Nos a q6600 -amat anno 24/7 -ben 3.4 ghz-ig húztam 1.45v mellett
az picit egyszerübb volt de elolvasom az 1. hszt is
eddig a Core i7 tuning útmutató -t olvastam csak el.
Igen eddig csak a ramhoz nyúltam
-
sunny84
senior tag
válasz
darál0w #15293 üzenetére
coretemp ilyen szépeket ír
cpu temperature system information utility működése leállt
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: Core Temp.exe
Alkalmazásverzió: 0.99.5.26
Alkalmazás időbélyegzője: 4a778996
Hiba – modul neve: Core Temp.exe
Hiba – modul verziója: 0.99.5.26
Hiba – modul időbélyegzője: 4a778996
Kivételkód: c0000005
Kivétel – eltolás: 000000000001b609
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: 41c7
További információk 2: 41c78806f0deecb0bc699128ebde093e
További információk 3: 55f3
További információk 4: 55f3f19e01350e740d1f6f35ce85b8baOlvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040eHa nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txtezt írja a 64 bites verzió
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w #15273 üzenetére
Láttál már ilyen chipes lapban egy q8200-at, vagy q8300-at működés közben? Körülbelül mennyire lehet őket feltuningolni? Egy nagy problémám van, az pedig az hogy úgy érzem a HD 5770-em nincs így kihajtva! Arra sajnos nincs pénzem, hogy egy komplett platformcserét vigyek véghez, de ha már megvan ez a videókari jó lenne kihajtani...te mit ajánlasz ebbe a lapba (ASUS P5B) ami már biztosan kihajtja a karit? C2D , C2Q is lehet, csak jól lehessen tuningolni lehetőleg
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w #15258 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged! Akkor megpróbálok érdeklődni majd a közeli boltban h beszámítanak-e egy e4500+ASUS P5B+4GB ramot, ha nem akkor pedig én lehúztam a rolót, mert nemhinném hogy akárki akarna downgradelni AM3ról
Egy gyenge AM3ért 2GB rammal pedig nem érdemes sok többletet fizetni, max. 10E Ft-ot erre a félkonfigra véleményem szerint...
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w #15254 üzenetére
Kivettem a ramokat, és próbáltam, nem ment
úgyhogy ez van, így jártam
sztem is a ram miatt nem megy, kipróbálhatnám más ramokkal, de annyit nem ér nekem az a plusz 200mhz...akkor inkább egy gyenge AM3as proci egy jó lappal, 2gb ddr3rammal, mint ez a lap egy q8300 és 4gb ddr2es ram?
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w #15252 üzenetére
Az a gond hogy amikor csak 2 gb ram volt benne akkor sem ment többet a proci...
olvastam h ez a lap nem szereti a kingmax ramokat...de azért megpróbálom mindjárt...Milyen york-ot érdemes bele venni? Vagy inkább hagyjam és térjek majd át valamikor AM3-ra vagy az új LGA-ra?
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w #15248 üzenetére
Na most 333ról próbáltam, a ramokat visszaosztottam hogy 667Mhzen menjenek, és CMOS reset lett a vége
d***ljek meg ha értem...ettől sokkal magasabb eredményeket is láttam már, ugyanilyen lappal, ugyanilyen procival! (3,42 ghz pl...). Én nem akarok ennyit elérni, csak 3,2 GHz elég lenne, de leginkább azt lenne jó tudni, hogy a lap antituningos, vagy a proci? Vagy másképp feltéve a kérdést : érdemes-e váltanom EBBEN a lapban Q8200-Q8300-ra és lenne-e igazán látványos sebességnövekedés alkalmazások és játékok alatt, vagy nem, tuningolható lenne-e a quad ebben a lapban, vagy nem?
Amit még elfelejtettem megemlíteni : Próbáltam 282-es FSB-t alacsony szorzóval is, ugyanúgy elkezdte tölteni a windowst, majd restartolt...10-es szorzóval próbáltam, simán bírnia kéne sztem, mert a 3GHz-et is viszi stabilan!
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w #15237 üzenetére
ASUS P5B lapom van, a hagyományos : "Adjust speed as you wish!"
Próbáltam a magas FSB alacsony szorzó kombót is, 300-as, 400-as, és 401-es FSB-vel is, de ekkor sem bootolt a rendszer! A NB és SB-nek adtam 1,4 illetve 1,45 V-t, majd ezeket is emelgettem, de semmi eredmény...tanácstalan vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- EA Sports WRC '23
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Mobilinternet
- Autós topik
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest