Aktív témák
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Memphis79 #485 üzenetére
Érdekes az a WG311v3 duma mert annak elvileg semmi köze hozzá
Írtam, hogy a ven\dev azonosító kell a részletek fül alól, addig csak találgatás folyhat.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
tothjozsi96 #482 üzenetére
Szerintem pedig megy, aztán a súlyozáson múlik, hogy melyiken szeretnek utazni az adatok, az oprendszeren pedig, hogy az épp aktuális átvitelek hogyan osztoznak a lehetőségeken
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Memphis79 #474 üzenetére
Szerintem nem figyeltél eléggé, és nem jó drivert próbálsz hozzá, ugyanis sok esetben nem elég a típus, hanem a hw. verziószáma is kell a pontosításhoz, táttam már u.a típusszám, kétféle hw. verziót hasonló képességű, ám meglehetősen eltérő chip köré építve.
Win eszközkezelőben rá kellene keresned a ven&dev azonosítójára, drivert is aszerint keress.
Általában jobban jársz, ha nem az összeszerelőüzem támogatására hagyatkozol. -
Claude Leon
senior tag
válasz
tothjozsi96 #473 üzenetére
wikidevi
A wifi nem lesz erősebb, mert van erre szabályozás, mondjuk attól még, jobb felépítéssel, vagy atennaparaméterekkel (nem dB-re gondolok itt), lehet érzékenyebb, attól pedig a felhasználó úgy éer
ezheti, mintha erősebb volna, holott csak a működése stabilabb.Annak, hogy mit vegyél esetleg helyette, magad kellene utánaolvass, nálam szempont volna az openwrt lehetősége, az pedig eléggé sok típust kizár (már eleve chpset szinten).
A többnyir javasoltak a tp-linkek(újabb szériák nem mindig ajánlottak), és asusok(E szériák kivételével)
Az esetleges várható a sávszélesség emelkedést is érdemes belekalkulálni, mivel a vasakra jellemző szokott lenni idevonatkozó kapacitás, ami a portsebességekkel nem feltétlenül megegyező (ez is chipset függő, de a futó rendszeren is múlik). -
Claude Leon
senior tag
válasz
tonyrulez #468 üzenetére
Torrentben vedd vissza a kapcsolatok számát, nem a sebesség számít, hanem a temérdek szál.
Ebbe a routerbe 8MB memóriát spóroltak bele, ha beleszámolod, hogy ide kell egy futó op.rendszer, kiszolgálni a közvetítést a külső és belső hálózat közé, találd ki, mennyi puffermemóriára telik, oda pedig hány csomag fér egyszerre.
(ugyanis ahány szál, annyi pakkon kell egyszerre dolgozni, pl. maximális csomagméret esetén kb. 1500 byte/packet)Még a 32MB-s 741-en is vissza kellett vennem a torrentet 200 kapcsolatra gyári firmmel, openwrtben jobb a helyzet, de itt az nemigen játszik
-
Claude Leon
senior tag
válasz
::djuice:: #457 üzenetére
Pl. a legolcsóbbak között TL-WR720N megoldhatná (ha nem kevés a 2 LAN csatlakozója)
-
Claude Leon
senior tag
válasz
::djuice:: #453 üzenetére
MAC filtering kissé elavult ügy, bárki beállíthatja a MAC-át, hogy ne legyen akadály
Főleg wifivel veszélyes, mert MAC mellett, kódolatlanul szokják nyomni az userek, arra nem gondolnak, hogy hallótávolban mindeki mindent tudni fog a forgalmukról. -
Claude Leon
senior tag
válasz
::djuice:: #451 üzenetére
Accesspoint.
pl. a wifis router egyik része, de önállóan is beszerezhető (naná, hogy drágábban, mint egy router)Létezik olyan router, amire több ap-t(virtuálisan) be lehet állítani.
Gyárilag pl. asusok(majdnem mind), levelone egyes típusai.
Nem gyárilag az összes openwrt-vel megetethető cucc, ebben az esetben a forgalomkorlátozás is külön-külön (virtuális portonként) rendszerezhető, mí a gyáriaknál csak az egész hálózat egységesen.megj.: sosem használnék ap-hoz "mesterjelszót"(admin belépő),
-
Claude Leon
senior tag
válasz
sing1ep1ayer #357 üzenetére
Nem a melegedés miatt dobja, hanem mert megfekszi az emésztését.
Itt már annak sincs jelentősége, hogy a kis memóriához nagy csomagforgalomra nem megfelelően optimalizált a firm, vagy a cpu adatátvitele hívja tetemre a bájtforgalmat, emiatt a rendszer hanyagolja az egyéb ügyeket. -
Claude Leon
senior tag
-
Claude Leon
senior tag
Ebbe az irányba a 340-es bridgelni tudnád, ha egyáltalán működik ez a funkció, de ekkor csak WEP védelmed lesz, ezért nem gondolom, hogy ezt szeretnéd.
Fordítva esetleg már alkalmasabb, mert az 543-as tud kliensként csatlakozni wifin, ezt vezetéken továbbítja, és épp erre volna szükséged, de nem tudom, hogy a NAT-olást kol kell lekapcsolni, mert az igazán felesleges pazarlás ebben a helyzetben.
Persze nem tudom, milyen sebességet várnál el, ennek a legkomolyabb korlátja a 340-es lesz, 10Mbit fölé lehet, hogy nem ajánlanám, CPU-ja bírná 20-ig is, de nagyobb csomagmennyiséghez az a 8MB memóriája sovány.
-
Claude Leon
senior tag
Rendes 2.0-ás USB, csak a filékhez a CPU-nak is sokat kell nyűglődni, közben pedig várni a pozícióra.
Olvasom, hogy nem akarja az igazat.
Próbáld kiresetelni, a quick setupot pedig elfelejteni.
Nem átláthatóbb, ha mindent a rendes menüből intézel?
Először a wifit (nézz utána, hogy a közelben milyen csatornák foglaltak, és ha már lejelszavazod, legalább vezetékenAztán, ha már az jó, utána ráérsz a WAN-t is piszkálni.
-
-
Claude Leon
senior tag
100Mbit fixen csak a 1043-al megy, oda már nem elég a 100Mbites port.
Ha PPOe, akkor pláne.
(nem figyeltem oda, ki volt itt a fórumon, azt állította, hogy a 1043 cpu-ja erősebb is, mint a többieké -az azonos freq ellenére, sajnos nem talátam még elég részletes dokumentációt ezekről) -
Claude Leon
senior tag
Lehet, hogy tényleg ennyit bír?
(azt tudom, hogy 8MB ramot ejtettek bele, abból elég kevés marad puffernek, akárhogy is számolom)
Az n-es tp-linkek mind jobban bírják, vezetéken jóval 50 fölött, wifivel pedig az 1 antennás 30-40-et vihet, a többiek valamivel többet.Belkint, SMC-t inkább ne vegyél azokra sok a panasz, igaz, van, aki megelégedve használja azokat is, persze TP-link sem mindenkinek karib tengeri utazás, de az árához képest nagyon rendben van.
Lehet ott még más bibi is, ha a TCM470 nem tudja kipréselni, annak bőven fölötte volna a teljesítménye
Ha majd wifin használnád főleg, akkor az ellenoldal is erősen befojásolja majd a sebességet, az 54-nél 20-ra számíts, a 150-nél 30-40, 300-sem megy 100-ig, hiába csak 25 az elméleti, de biztos akarsz majd helyileg is mozgatni adatokat.
Aktív témák
Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Wise (ex-TransferWise)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LEGO klub
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest