Aktív témák

• KoRner™

tag

Sziasztok!
    Lakótársaimmal közösen birtoklunk egy ilyen routert, és bár nem égetően nagy problémánk van vele, azért bosszantó amit néha csinál.
    Végigolvastam a topicot, de egyenlőre nem találtam az enyémhez teljesen hasonlító esetet.

Pontosítanám magamat, két probléma is van.
    Alapvetően gond nélkül megy minden, természetesen mi is megszívtuk a G szabvány / N szabvány problémáját, így a upc által kegyesen megduplázott 15mb/s-es netnek természetesen csak az eredeti sebességét tudjuk használni.
    Az egyik probléma állandó jellegű.
    5en használjuk 5 laptoppal, méghozzá 5 wifin a netet, mindenkinek megy mint a tök, kivéve az egyikünket, akinek valamiért az istennek se akar csatlakozni wifin a routerhez. És igen, nem csak a netre, a routerre se. Kábellel sikerült kiküszöbölni a problémát, de ennek eredményeként két ajtót se tudunk becsukni, úgyhogy jó lenne megoldani.
    MAC szűrés ugyan be van kapcsolva, de a MAC-cím pontosan hozzá lett adva. Minden jól van beállítva, hisz nagy általánosságban megy mindenkinek mindenhogy a net. Dinamikus IP-t használunk, DHCP engedélyezve.
    A másik probléma már sokkal bosszantóbb, bár csak rendszertelenül, alkalmanként jelentkezik.
    Néha kedves kis routerünk úgy dönt lerázza magáról a netkapcsolatot, mint kutya a vizet.
    Ilyenkor általában az újraindítás, illetve a ki-be kapcsolagatással vegyes imádkozás hozza meg idővel az eredményét, de szeretnénk ezeknél azért hatékonyabban fellépni a probléma ellen.
    Fogalmunk sincs, hogy mi történik ilyenkor.
    A következő a szisztéma:
    Elmegy a net.
    Router elérhető marad, de se wifin se kábelen nincs netkapcsolat, modemről közvetlenül viszont van.
    Újraindításnál, illetve IP Releasenél megakad a hálózati paraméterek lekérésénél, azaz nem bír újra ip-t zsákmányolni.
    Ha kihúzom a tápkábelt, és visszadugom, akkor ez a probléma orvosolható, bár net még így se lesz. így hát a fentebb említett fohászkodással várakozunk, de a minap észrevettem, hogy bár áramtalanítás után IP-t kap, DNS címet már nemigen, és addig nincs is net, amíg ez nem sikerül neki. (Hogy mitől száll el, és jön vissza, az rejtély.)

Valaki valami tippet? (Én egy DNScímaberrátor-zavaró antennára gondolok a környéken, de azthiszem ez valótlan feltételezés.)

Előre is köszönöm a segítséget! :) (meg hogy elolvastad, leírhattam volna 10 sorban is.)

Aktív témák