- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Nikon DSLR topik
- Projektor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Aktív témák
-
KoRner™
tag
Sziasztok!
Lakótársaimmal közösen birtoklunk egy ilyen routert, és bár nem égetően nagy problémánk van vele, azért bosszantó amit néha csinál.
Végigolvastam a topicot, de egyenlőre nem találtam az enyémhez teljesen hasonlító esetet.Pontosítanám magamat, két probléma is van.
Alapvetően gond nélkül megy minden, természetesen mi is megszívtuk a G szabvány / N szabvány problémáját, így a upc által kegyesen megduplázott 15mb/s-es netnek természetesen csak az eredeti sebességét tudjuk használni.
Az egyik probléma állandó jellegű.
5en használjuk 5 laptoppal, méghozzá 5 wifin a netet, mindenkinek megy mint a tök, kivéve az egyikünket, akinek valamiért az istennek se akar csatlakozni wifin a routerhez. És igen, nem csak a netre, a routerre se. Kábellel sikerült kiküszöbölni a problémát, de ennek eredményeként két ajtót se tudunk becsukni, úgyhogy jó lenne megoldani.
MAC szűrés ugyan be van kapcsolva, de a MAC-cím pontosan hozzá lett adva. Minden jól van beállítva, hisz nagy általánosságban megy mindenkinek mindenhogy a net. Dinamikus IP-t használunk, DHCP engedélyezve.
A másik probléma már sokkal bosszantóbb, bár csak rendszertelenül, alkalmanként jelentkezik.
Néha kedves kis routerünk úgy dönt lerázza magáról a netkapcsolatot, mint kutya a vizet.
Ilyenkor általában az újraindítás, illetve a ki-be kapcsolagatással vegyes imádkozás hozza meg idővel az eredményét, de szeretnénk ezeknél azért hatékonyabban fellépni a probléma ellen.
Fogalmunk sincs, hogy mi történik ilyenkor.
A következő a szisztéma:
Elmegy a net.
Router elérhető marad, de se wifin se kábelen nincs netkapcsolat, modemről közvetlenül viszont van.
Újraindításnál, illetve IP Releasenél megakad a hálózati paraméterek lekérésénél, azaz nem bír újra ip-t zsákmányolni.
Ha kihúzom a tápkábelt, és visszadugom, akkor ez a probléma orvosolható, bár net még így se lesz. így hát a fentebb említett fohászkodással várakozunk, de a minap észrevettem, hogy bár áramtalanítás után IP-t kap, DNS címet már nemigen, és addig nincs is net, amíg ez nem sikerül neki. (Hogy mitől száll el, és jön vissza, az rejtély.)Valaki valami tippet? (Én egy DNScímaberrátor-zavaró antennára gondolok a környéken, de azthiszem ez valótlan feltételezés.)
Előre is köszönöm a segítséget!
(meg hogy elolvastad, leírhattam volna 10 sorban is.)
Aktív témák
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Diablo IV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Dying Light: The Beast
- Ingatlanos topic!
- Sorozatok
- Path of Exile 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 + Plus 512GB Dobozos 12 Hónap Garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest