Hirdetés
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Lehet rá számítani. A tavalyi évben nagyon el voltam havazva munkával, illetve családi oldalon a harmadik gyermekünk is megszületett, így nem igazán maradt időm. Persze azért követtem a változásokat.
Idén viszont a munkám kapcsán is OpenWrt-zni fogok (néhány hónapig), úgyhogy sokkal jobb az esély. -
poffsoft
veterán
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Kérdezd inkább őt.
Itt (is) jelentkezni szokott... -
Tomi_Sci
őstag
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Üdv!
Nekem a dlna kikapcsolásával jobb lett a helyzet. Nem fut esetleg nálad? -
vargalex
Topikgazda
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
-
suste
veterán
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
+ egy csoki!

de akár szervezhetünk gyüjtést is, szerintem mindenkinek megér egy kis aprót, és vagyunk itt egy páran........
persze Alex mondja meg hogy van-e egyáltalán ideje rá
-
suste
veterán
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
na most nekem is elő jött ez a dolog
kábelen megy minden, de a laptopom wifije egyre kisebb sebességeket ír, aztán megáll 1Mbps-nél, van kapcsolat de dög lassú
van hogy segít a laptop reset,de akkor is elég hamar eljut megint az 1Mbps állapothoz.az érdekes az, hogy régeben láttam a DMA-s dolgot a logban, de akkor nem volt gond, most viszont totál tiszta volt a system log
mivel nem használok N-es eszközöket, ezért próbaképpen visszaállítottam csak G-re
ez úgy néz ki megoldotta a kis sebességű kapcsolatot, de most meg tele a log a DMA-s bejegyzésekkel, és érzem is hogy néha mintha megszakadna a net egy pillanatra, és olyankor 1-2mp mire betölt valamit, de aztán újra gyors.
MSN sem szakad meg. -
villamos
őstag
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Ezzel kapcsolatban van egy sztorim. A munkánk során használunk kézi Motorola rádiókat. Ki szoktuk adni különféle munkákhoz is. Ezek antennájának a tetején van egy gumiból készült kis bogyó. Az egyik alkalommal az egyik antennáról ez letört. Nem tulajdonítottunk neki túl nagy jelentőséget, mert nem fém. Egy idő után aztán el kezdtek a munkások panaszkodni a rádióra, hogy nem jól ad, meg nem hallják rendesen a többieket stb. Gondoltuk hamarabb gyengül az aksi, ezért vacakol, így kicseréltük egy újra, de nem. Egy másik ügy miatt nálunk jártak a rádió szerelők, megragadtuk az alkalmat, megmutattuk nekik a rossz kisrádiót. Erre közölték, hogy azért hibás, mert hiányzik az antennáról a vége! Szereztünk egy másik ép antennát, és azzal meg is javult a rádió.
-
dragon1993
addikt
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Akkor hagyom nálam annyi hogy 4 csík van az 5-ből , de a notim és a router közötti sebesség soha nem megy 117Mb/s alá. (Az kártyám 130Mb/snél gyorsabbat nem csinál.)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Nincs mit! Használd egészséggel!

-
Gabesz128
csendes tag
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Szeretném elérni, hogy mások is elérjék távolról biztonságosan a routeremet. Erre a winscp-t gondoltam legjobb megoldásnak. Arra lenne szükségem, hogy legyen egy felhasználó, aki:
- a home mappájához (mnt/pch) írási jogokkal rendelkezik, de nem tud onnan kimenni
- csak a winscp-t tudja használni a putty-ot nem. Ha ez nem megoldható, akkor azt kéne elérni, hogy a lehető legkevesebb parancsot tudja putty-ban kiadni -
vargalex
Topikgazda
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Soros élesztés, vagy garanciális ügyintézés. Előbbiben tudok segíteni.
Viszont firmware-t nem frissítünk WiFi-n! Ez alapszabály (szerintem). -
vargalex
Topikgazda
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Nem nekem lassú.
Egyébként kedden formáztuk a routeren ext4-re. -
csimpok
aktív tag
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Atheros AR5007G WIFI adapter van a laptopban, ahogy olvasom neten ez csak g-s valóban, emellett az Ipadnek is utánaolvastam, és a 35 mbit-nél többet sehol nem láttam, szóval valószínűleg tényleg ennyit bírnak az eszközök.
-
footy
addikt
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
A screen lefut igy, de a curlftpfs nem:
root@OpenWrt:/mnt/wusb/usr/bin# ls
curlftpfs
root@OpenWrt:/mnt/wusb/usr/bin# ./curlftpfs
./curlftpfs: can't load library 'libglib-2.0.so.0' -
Speeedfire
félisten
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
-
hati
addikt
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Egyszerűbb megoldás, ha megszakad az ethernet kapcsolat, akkor wifi down

-
vargalex
Topikgazda
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Hi!
OptWare nincs atheros-ra. A OpenVPN-t egyébként a repo-mban megtalálod (nincs a firmware-ban). Telepítésről, beállításról itt.
-
hati
addikt
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Arra nem elég az ftp?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Hi!
A több RAM valóban sokat számít. Ezért is használják néhányan 64MB-al az 1043ND-t.
Másrészt a 400 MHz vs. 480 MHz azért 20% különbség (olyan, mintha 2400 MHz-es CPU-t hasonlítanál 3000 MHz-el). Harmadrészt az továbbra is tartom, hogy a torrent letöltés által generált terhelés nem igazán hasonlítható jól össze. Leginkább a kapcsolatok számától függ. Nagyon nem mindegy, hogy 2,5MB/s-et 40, vagy 5 peer-el sikerül elérni.
Első körben a korlátokat állítsd be az RT-N16-nál használtakra. Ha nem változtattál rajta, akkor Tomato-nál default-ban aPeer limit global 150
Peer limit per torrent 30Míg ezek az értékek az általam build-elt firmware-ban 200, illetve 40.
Valamint az sem mindegy, hogy a kapcsolatok hány százaléka encrypt-ált. Tehát azt is kikapcsolhatod (Tomato-nál nem is látok erre beállítási lehetőséget). Illetve szerintem ilyen CPU mellett a Download queue-t is lehet, hogy jobb kikapcsolni, több párhuzamos letöltés kisebb sebességet is eredményezhet (pont a több peer kapcsolat miatt).
Mivel írtam, hogy nekem nem ilyen routerem van, csak arról tudok nyilatkozni, hogy ismerősömnél 2MB/s ment kb. 2-es load-on. (Igaz egy régebbi transmission-el, abban queuing nem volt.)
(#19037) Speeedfire: melyik lenne az a routerBoard, ami ilyen olcsó és ez a felszereltsége? Vagy csak én nem látok valamit? (Mondjuk én IDE-s cuccot és 800 MHz-es CPU-t sem látok náluk.)
-
Speeedfire
félisten
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Szerintem a tplinknek, csak annyi kellett, hogy a legolcsóbb giga lanos, usb-s routert árulja. Ez épp elég volt a sikerhez szerintem.

Amit ebből a kis cuccból is ki lehet hozni, több mint elég egy átlag juzernek. Így is sokan elég extra dolgokra is használják, nagy megelégedéssel.
Mondjuk ha most kellene megint vennem akkor már nem a tplinket venném, hanem egyet a routerboard oldaláról.
Ide-s, 128mb-os, 800-as cpu-val annyi, mint a tplink.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Valószínűleg fizikai memóriát szeretett volna.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Hi!
1. Nincs az eldugva.

2. Itt feltöltési sebességnek írtad a 2,5 MB/s-et és 3-as load-al (ami nem kevés). Pont ezért írtam, hogy a feltöltés erőforrásigénye sokkal kisebb. Illetve ez igazából nem összevethető, mert mint írtam, a kapcsolatok számától függően változik, amik különböző időpillanatokban előforduló darabszámát nem tudod garantálni, tehát igazából még azonos routerek esetén is nagy lehet a szórás a megfigyelt sebességben.
De első körben próbáld a peer-ek számát csökkenteni. -
vargalex
Topikgazda
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Hi!
1. Természetesen van, a Network->WiFi menüpontban a Generic 802.11bgn Wireless Controller (radio0)-hoz tartozóan a jobb oldalon a kis nagyító ikon.
2. Ez erősen függ a kapcsolatok számától. Esetleg korlátozd a peer-ek számát globálisan, vagy/és torrentenként.A sebességet én konkrétan nem tudom megírni neked, mivel nem ilyen routerem van, csak a firmware-t készítem.
Viszont az biztos, hogy a letöltés jóval erőforrásigényesebb, mint a feltöltés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Projektor topic
- MIUI / HyperOS topik
- Lexus, Toyota topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 7
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Corsair mp 600 core XT 4 TB
- Xbox Series S 512GB SSD, 1 kontrollerel és VENOM töltődokkal
- Asztali PC , i7 12700KF , RTX 5070 , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 2TB HDD
- Lenovo ThinkPad L570, 15,6" FHD kijelző, I5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, 4G/LTE, W11, Számla, 1 é
- HP EliteBook 840 G3, 14" FHD kijelző, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max Black Titanium 100% akku / 8 ciklus iStyle Garancia 2028. 10. 19-ig
- 205km-t futott! Dualtron Togo limited elektromos roller
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

vargalex