Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SONY LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- Asztrofotózás
- Harmincadik születésnapja alkalmából megújult az AIDA64
- Házimozi haladó szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7808 üzenetére
Értem,de mindenfél mókolt fw és script nélkűl nem lehet megoldani mondjuk gyári fw-el?
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #7793 üzenetére
Ez van fent
-
Daemon09
őstag
válasz
Intruder2k5 #7782 üzenetére
Nem nagyon akar összejönni ez a külső tárhelyre telepítek programokat dolog.
Csináltam egy külön ext3 particiót a winíyóra, de ezt kapom folyamtosan :root@OpenWrt:~# opkg -dest usb install samba3 luci-app-samba kmod-nls-utf8
Package kmod-nls-utf8 (2.6.32.10-1) installed in root is up to date.
Collected errors:
* opkg_install_cmd: Cannot install package samba3.
* opkg_install_cmd: Cannot install package luci-app-samba.Mit csinálok rosszul?
-
Daemon09
őstag
válasz
Intruder2k5 #7782 üzenetére
Tényleg nem a legjobban foglamaztam.
Swap-et is szeretnék, meg plusz tárhelyet is a programoknak.
Köszi a linkeket, próbálkozok tovább. -
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #7758 üzenetére
option 'src_ip' '1.2.3.4'
ha itt megadok egy másik... ddns címet... xxx.dzndns.org pl... akkor működni fog és csak arról fog beengedni FTP-n keresztül??
Tehát jó egy DDNS cím is, nem kötelező a szám..szám... megadás...
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #7771 üzenetére
Na.... műxik úgy néz ki.... :-DDD
Anyám gépét "meghack-eltem" Teamviewer-rel... gondolom ha így vissza tudtam lépni a saját gépemre akkor ott ülve is mennie kell...
Még belövöm majd a Transmission-t, hogy ne akassza ki a Router töltés közben és sirály lesz :-DDD
Köszi az eddigi segítséget, ha netán még vmi nem klappolna sikítok....
Üdv.
Nimfas -
yodee_
őstag
válasz
Intruder2k5 #7769 üzenetére
nekem az a gondom, hogy pl a vsftpd nem veszi figyelembe a conf fájl tartalmát. meg van adva hogy csak egy adott user léphet be, se root, se anonymous erre mindent beenged ugyanúgy. mappa zárolásokat sem veszi figyelembe...
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #7762 üzenetére
Szia!
Köszi, meg fogom csinálni az általad írtakat.
Swap van.. 256 MB-os partició, annak elégnek kell lennie mindenre :-D
Még nem otthon vagyok, ha csinálok egy usert a te nevedre kipróbálod, hogy látod-e az FTP-t? Priviben elküldeném a user/pass párost, mivel nem mindig tudok máshonnan netelni, így macera kipróbálni, csak szeretném ha működne végre. :-D
Előre is kösssz
Nimfas -
04ahgy
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7689 üzenetére
Természetesen a factory-to-ddwrt fájlt töltöttem le, és a bin-t tallóztam be a routeren.
Nem rossz az ötlete a másik kollégának sem, megpróbálom 11BG módba áttenni 11BGN-ről.HGyu
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #7758 üzenetére
Ezeket mind-mind a /etc/config/firewall file-ba kell bemásolni, ha jól értettem....
Hallod ha működni fog, jövök neked 1 sörrel :-DDD
Még 1 kérdés....
Ha megy a torrent-letöltés, akkor a wifi hol csatlakozik, hol nem... próbáltam lejjebb venni a sebességet 15Mbitről, 10-re, de akkor is... hol lehet szabályozni a aktiv torrent letöltéseket, hogy ne fogja le annyira a routert, mert szerintem az lehet a gond....
Továbbá eddig nem töltött felfelé (torrent) a router... csak lefelé... ha bemásolom az általad írtakat akkor menni fel felfelé is?
Üdv.
Nimfas -
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #7755 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Ftp-re és Putty-ra is vmi ilyen kell?
Azokban mi a különbség?Üdv.
Remélem ez már beválik
Akkor lementem az egész router tartalmát arra az esetre ha újra kéne pakolni, mert gondolom a belső mentése (beállítások mentése/visszaállítás) ezeket nem menti el....
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #7754 üzenetére
nem irtam erthetoen.
ahelyett h feldugnek egy vinyot a routerre h adott cucc elerheto legyen a halon beluli osszes geprol barmikor, inkabb szaladgalok neha. az egyik gep linukcos, a masik dualboot-os es bar mukodhet a megosztas is, nem vagyok ellene ftp-nek/scp-nek sem. a ket gep altalaban felvaltva van bekapcsolva (nem vagyok egyszerre ket helyen a lakasban) van egy furcsa beidegzodesem h a vindozos fajlmegosztas csak megegy biztonsagi res, igy annak ellenere h a router mogott van, nem hasznalnam.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #7751 üzenetére
jah, kozben megtalaltam. rogton elso hozzaszolas
samba-ra pont nincs szuksegem. megneztem mekkora a tempo (fat32 es ntfs eseten is) es inkabb szaladgalok hordozhato vinyoval egyik szobabol a masikba 50M-nal nagyobb fajl esetenopenwrt mar volt fent, most a gyari van, igazan nem tart semeddig feltenni egy dd-t.
koszi.
-
ikaru
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7746 üzenetére
A routered is siman el lehet erni ezzel a tamadassal. Az igaz, h alapbol egy OpenWrt-s routert nem lehet a WAN felol elerni, de ezzel a tamadassal el lehet erni, hogy a TE Pc-drol lepjen be a routerre (foleg ha a belepesi jelszot/RSA privat kulcsot a gepen tarolod), es akkor barmit megtehet vele (pl, nyithat a tudtod nelkul egy portot a WAN fele, torrentezhet a nevedben, .....) De lehet, h nem a router lesz a celpont, hanem a te PC-d (szinten lelophatja a jelszavaidat, profilt keszithet az netezesi szokasaidrol, stb)
Sot egy informatikus kutato kitalalt mostanaban egy uj tamadast is ami eppen a DNS-rebinden alapszik. Nagyon aktualis a dolog. Meg a Microsoft is rogton frissitette a szervereit. Itt egy kis szoveg rola, de inkabb az angol oldlakat kell ezzel kapcsolatban olvasni.Tovabba: az, hogy az Openwrt loggolja, h egy lehetseges tamadast, az meg nem jelenti, h ki is vedte. Pl. a SNORT is riaszt, de nem ved.
De ha filmezel, akkor most inkabb nem zavarok
-
ikaru
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7744 üzenetére
es neked hogy szunt meg?
Mas: es honnan tudod, h valban nem ert igazi tamadas? Csak mert en direkt kiprobaltam egy ilyen DNS rebind tamadast, es akkor ugyanezt irta ki.
Szoval ezt a tesztet osszevetve a valaszoddal az adodik, h a valodi tamadast es a "csak tamadasnak tuno akarmit" ugyanugy loggolja ..... ergo a log alapjan nem lehet visszakovetkeztetni, h tenyleg tortent-e tamadas
-
cascada
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7734 üzenetére
Megvan. Köszi! Kézi, Leállított állapotban volt. Beállítottam Automatikusra és elindítottam. Kíváncsi leszek az eredményre
Bár egy restart lehet nem ártana a gépnek.
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #7732 üzenetére
-
cascada
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7728 üzenetére
Tudnál segíteni, hogy pontosan hol találom az UPNP szolgáltatást XP-n?
adamka16: És nálatok amikor MB/s sebességekkel ment az XP-n történt? -
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #7725 üzenetére
köszi. de szórakozni tuti nem fogok vele, az már fix.max ha valaki másnak működne, akkor talán...
-
válasz
Intruder2k5 #7724 üzenetére
Meg is van...
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=10928 -
Rosep
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7714 üzenetére
Reméltem hogy valamelyik porton keresztül el lehet érni...
-
laolaj
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7698 üzenetére
akkor most mi acélszerű h még gépről is látni lehessen?..
tudok úgy átalakítani h a rajta lévő adatok nem vesznek el?
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #7698 üzenetére
Ezzel csak egyetérteni tudok. Ahogy azt tapasztaltam is, mikor még ntfs-re írtam a cuccokat, 2,5 mb/s-nél nem volt több.
a másik fele, hogy kb 1 hét alatt rendszeresen 20-30%-osra töredezett a winyó. Ext4 alatt meg elindítom, sose talál hibát így le sem fut...
Igaz win-t használok, de nem érzem hiányát az ntfs-nek. ha annyira fontos lenne, akkor dobok pendrive-ra egy mini ubuntut és másolok...
és nem mellesleg ntfs alatt mindig elég komoly volt a processzor terhelése a routernek.
Ext4 már a minimum amit router alá tennék. -
laolaj
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7695 üzenetére
így van
csak h mi lehet a probléma..
mikor meglett a rack akkor az egy gépre dugva láttam, meg minden ok volt..
mióta be van állítva router mellé és rá telepített rendszer részt... azóta nem látszódik
partition magikkel látszódik és ami rajta van az is.. csak a win nem látja.. és mindig azt írja ki h lassú eszköz tegye gyorsabb USBre.. ez is kipróbálva másikra rakva és semmi.. minden más eszköz megfelelően megy mindegyiken
és nem akarom formázni. -
morpheus133
tag
válasz
Intruder2k5 #7690 üzenetére
Ez nekem elég hivatalosnak tűnik: (Bár csak wiki)
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices_802.11n"N clients connect only at G tx/rx rate, everything else working"
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #7673 üzenetére
Pontosan...
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #7671 üzenetére
Nekem pl alapra kellett állítanom a routerem
random módon újraindult, majd mikor újraindult nem osztott IP-t. jól kezdődik a 2011 -
ficus10
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7657 üzenetére
Köszönöm.Lenyugodtam.(egyenlőre!)Azt hittem átbaxás...
-
ficus10
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7654 üzenetére
Igazából az zavar,hogy a gyári 192.1...felületről olvastam ezeket.A cimke szerint az alján,már modelként WR1043ND szerepel. Ver 1.8.
-
titus26
tag
válasz
Intruder2k5 #7621 üzenetére
hali!
windows okozhatja ezt a problémát? a ping értékek jók voltak, mégis tetű lassan nyitotta meg a weblapokat. -
titus26
tag
válasz
Intruder2k5 #7621 üzenetére
na most a blackpanther os alól írok, itt most jó a ping érték router nélkül. most átdugom a routerbe, és megnézem.
-
titus26
tag
válasz
Intruder2k5 #7617 üzenetére
ezt fel kell telepítenem, vagy be lehet bootolni róla?
-
titus26
tag
válasz
Intruder2k5 #7613 üzenetére
semmit nem értek a linuxhoz.
-
titus26
tag
válasz
Intruder2k5 #7611 üzenetére
érdemes felhívni a szolgáltatót ilyen hibával?
-
titus26
tag
válasz
Intruder2k5 #7609 üzenetére
nagyon változó a helyzet a routeren. most csökken a ping érték, jelenleg 170 körül van.
amikor éjjel írtam, hogy ok, akkor a routeren is, és a router nélkül is kb egyforma értéket mértem.
a router systemlogjában vannak ilyen errorok: Timeout waiting for PADO packets
ez mit jelent? -
titus26
tag
válasz
Intruder2k5 #7606 üzenetére
igen. most az előbb megpróbáltam a routeren pingelni a googlet, de még az első csomagot serm küldte el. rányomtam a lap frissítésére, most megint olyan 400 körüli az érték.
a router lehet a hibás, vagy a DIGI-t hívjam? -
LOTR
addikt
válasz
Intruder2k5 #7602 üzenetére
köszi, értem én elsőre is, ennél jobban konyhanyelven nem is lehet megfogalmazni
-
titus26
tag
válasz
Intruder2k5 #7600 üzenetére
most megint belassult, megpingeltem a gépen is, és a routeren is a google-t, a router 505-ös átlagot hozott, míg a gép 471-et.
-
LOTR
addikt
válasz
Intruder2k5 #7588 üzenetére
hmm, erre mondjuk nem is gondoltam, hogy a gép vevője lenne a gyenge
ez tényleg megmagyarázna mindentharry
köszi oda is -
titus26
tag
válasz
Intruder2k5 #7598 üzenetére
ki van kapcsolva. status ablakban wireless radio disable.
-
titus26
tag
válasz
Intruder2k5 #7596 üzenetére
csak a böngészés, és az is hullámzó. jelenleg jól működik, pedig nem történt semmi.
-
titus26
tag
válasz
Intruder2k5 #7594 üzenetére
megpróbáltam, kb egyforma értékek jöttek ki, a gépen 3ms, a routeren 4 ms.
egy gép van rákötve, jelenleg a transmission le van állítva, a tv sem használja, és a médiaplayer sem használja a hálózatot. esetleg windows hiba lehet?
-
titus26
tag
válasz
Intruder2k5 #7592 üzenetére
router nélkül okés minden.
a routerbe be van kötve egy nas, transmissionnal, egy tv, és egy médialejátszó is.
ha a transmissiont leállítom, akkor is lassú. -
LOTR
addikt
válasz
Intruder2k5 #7583 üzenetére
God
köszi, erre nem is gondoltamIntruder2k5
én arra gondolok, hogy a falakban azért eléggé előfordulnak az elektromos vezetékek, de ezek ennyire bezavarnának?
azt, hogy a szintek között nem akar működni még a vasbetonnal megmagyarázom magamnak, de a közfalaknál azért gyanús
és miért van az, hogy a jelerősségnél azt írja ki, hogy jó vagy kiváló aztán net meg még sincs, vagy azzal nem kell foglalkozni, hogy mit ír a jelerősségnél? -
God Vazzeg
veterán
válasz
Intruder2k5 #7583 üzenetére
Lehet hogy csak ennyit tud
-
ro_bert17
őstag
válasz
Intruder2k5 #7542 üzenetére
Tegnap éjjel letöltöttem, és visszaraktam egy régebbi (azt nem tudom, hogy ez az eredeti-e, 2010.04.21) firmware-t.
Azóta a harmadik gépen sem dobálja el időközönként a jelet, visszatudtam állítani az eredeti beállításokat, és [link]. -
ro_bert17
őstag
válasz
Intruder2k5 #7544 üzenetére
-
ro_bert17
őstag
válasz
Intruder2k5 #7542 üzenetére
...és ezt úgy csinálnám, hogy valahonnan előkerítek egy régebbi firmware-t, és upgrade-nél, arra downgrade-elek? (egyébként remélem marad költői a kérdés, mert egyelőre úgy tűnik nem lesz gond a routerrel)
Szerk.: Mondjuk ami érdekes volt még, hogy a firmware frissítés előtt, csináltam mentést a beállításokról. A nagy kapkodásban szerettem volna visszatölteni, de hibát írt ki rá.
Ja és a wan kapcsolatnál normális a pppoe/russia pppoe? -
rolko
őstag
válasz
Intruder2k5 #7532 üzenetére
root@OpenWrt:~# e2fsck -p /dev/sda2
/dev/sda2 is mounted.
WARNING!!! The filesystem is mounted. If you continue you ***WILL***
cause ***SEVERE*** filesystem damage.
Do you really want to continue (y/n)? yes
TORRENTVINYO: recovering journal
TORRENTVINYO: Note: if several inode or block bitmap blocks or part
of the inode table require relocation, you may wish to try
running e2fsck with the '-b 32768' option first. The problem
may lie only with the primary block group descriptors, and
the backup block group descriptors may be OK.
TORRENTVINYO: Block bitmap for group 256 is not in group. (block 4294967295)
TORRENTVINYO: UNEXPECTED INCONSISTENCY; RUN fsck MANUALLY.
(i.e., without -a or -p options)Ezt dobja ki
-
rolko
őstag
válasz
Intruder2k5 #7530 üzenetére
Az miként műxik?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #7490 üzenetére
Viszont akkor semmi előnye a saját scriptnek. Azt nem tudod Luci-ban módosítani.
Én személyesen ilyen hibával egyébként nem találkoztam, pedig volt nálam 1043ND is. -
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #7482 üzenetére
De a adott volt egy tiszta, adatmentes vinyó. akkor miért ne lehetne így jó?
-
Piwi
veterán
válasz
Intruder2k5 #7479 üzenetére
jelszót pedig bekérte a módosításom után,és anélkül nem engedett be a transmission felületére...ezért is nem értem
-
LOTR
addikt
válasz
Intruder2k5 #7476 üzenetére
azt kifelejtettem, hogy modem újraindítás is természetesen volt többször is
és én is manuálisan kezdtem beállítani, csak ugye az nem jött össze... elsőre
ez nem upc, hanem kaposvári vidanet, azt hiszem a tkom hálózatát használjákmost éppen nagycsaládi project keretein belül fadíszítés folyik, de ha végre végzünk lehet lesz még kérdésem a wireless beállításokról is, mert elsőre az sem akarja a rendet
-
LOTR
addikt
válasz
Intruder2k5 #7473 üzenetére
Szia,
nem tudom mi történt de leírom, hogy javult meg, tehát már működik dinamikusként.Csináltam egy clone mac-et először, aztán beállítottam mindent mintha dinamikus lenne, erre a quick setup auto detectje statikusnak ismerte fel, akkor átállítottam statikusra, és manuálisan beírtam az ip-t. Aztán egyszer csak network/wan beállításnál a detect kiírta, hogy dynamic... akkor egy kicsit pislogtam, hogy ez most honnan jött (vagyis inkább azért, hogy eddig miért nem ezt mutatta), végigkattintgattam mindent a dinamikus beállítással és jó lett.
Azt a dinamikus-statikus beállítás dolgot sokszor megcsináltam előtte (legelőször clone mac sem volt még), de csak mostanra "javult" meg. Lehet, hogy én néztem el valamit -de akkor egymás után jó sokszor- de ezeken kívül mást nem állítgattam.
Ha van tipp, hogy mi lehetett a baj, akkor jöhet, hátha valakinek hasznos lesz még a későbbiekben.
Üdv! -
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #7460 üzenetére
nem kötelező így csinálni, ez csak egy lehetőség. nekem így átláthatóbb a dolog és kész.
-
válasz
Intruder2k5 #7436 üzenetére
AZ, hogy muuuuuuuuuuuuukodik!
Tegnap megcsinaltam a firstbootos cuccot, utana azt vettem eszre, hogy meg mindig villog a SYS vmi allat modon, kihuztam a routert, bedugtam, hagytam egy ejszakat pihenni, s lass csodat, ma MUKODIK!
Ugyhogy OWRT van rajta! -
válasz
Intruder2k5 #7432 üzenetére
most nem erem el
Kerlekszepen! Segitsetek, en mar abban is benne vagyok, hogy az eredeti FW-t rakjuk vissza. Azt hogy tegyem?
Ha a firstbootos modszerrel elerem telneten akkor mehet ra az mtd-vel a gyari vagott FW? -
válasz
Intruder2k5 #7428 üzenetére
ooo...
Formaztam a HDD-t, csatoltam is putty-n, utana LuCI-ban is beallitotta, nyomtam egy "Save&Apply-t" de ott megallt. elnavigaltam a webes feluletrol. Azota nem erem el. nyomtam neki egy mount_root es firstboot kombot, ez sem hozta helyre. Mit tegyek? Ugye nem lett tegla a routerbol?
Amugy hogy tudom visszarakni az eredeti FW-t? -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #7424 üzenetére
Köszönöm és én is Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
-
tlac
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7416 üzenetére
jah
ezen már én is gondolkoztam
vargalex
Igen, a 10.03 óta már nagyon sok mindent javítottak, optimalizáltak.
gondolkoztam azon is, hogy esetleg egy snapshot fw-t teszek, de aztán inkább nem mertem kockáztatni, nem tudom, hogy mennyire stabil a trunk
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #7418 üzenetére
Gondolom privátban beszéltél vele, mert itt a topicban nem jelezte (legalábbis én nem találom). Ez a hátránya, hogy már szabadságon vagyok, és csak 2-3 naponta fogok ide benézni.
-
Zolás
addikt
válasz
Intruder2k5 #7404 üzenetére
core2: Köszi akkor marad a reménykedés hogy ha játék közben tesó a lapossal rácuppan a wifire nem kezdek el laggolni mint állat
-
válasz
Intruder2k5 #7408 üzenetére
Aztarohadt!
Ez akkora nagy FAIL mint ide Lachaza!
Na jo, asszem elteszem magam holnapra...
-
tlac
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7408 üzenetére
de, v1-es
vargalex-nek pedig a 825
-
válasz
Intruder2k5 #7396 üzenetére
ertem!
Logikus is!
Az ext4-es winyot a halozaton a win-es gepek hogy fogjak olvasni? mert nekem nem gond, en Linuxot hasznalok, de van win kliens is sajnos.U.i.: Amugy 320GB-os a winyo
-
Lesliegold
tag
válasz
Intruder2k5 #7378 üzenetére
Köszi, sikerült, ezt látom...
Disk /dev/sda: 250.0 GB, 250059350016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 30401 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x3562a2bfDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 125 1004031 83 Linux
/dev/sda2 126 188 506047+ 82 Linux swap / Solaris
/dev/sda3 189 30401 242685922+ 83 LinuxPróbálok tovább haladni...(Apropó, én nem formáztam meg az egyes partíciókat mert nem sikerült, de egy szűz winyót tettem rá)
-
Lesliegold
tag
válasz
Intruder2k5 #7355 üzenetére
Valamit elhibázhattam, mert a partícionálás még sikerült, de formázni már nem tudtam putty alól...Ekkor átdugtam PC-re, hogy majd ott, de ott meg a partícionáló progim nem tudta a linuxos kiterjesztésre...Így vissza a routerre, és most már B-jelünek ismeri fel...
root@OpenWrt:~# fdisk -l
Disk /dev/sdb: 250.0 GB, 250059350016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 30401 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x3562a2bfDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 1 125 1004031 83 Linux
/dev/sdb2 126 188 506047+ 83 Linux
/dev/sdb3 189 30401 242685922+ 83 LinuxHogy csinálok ismét sda-t, sdb helyett? Köszi!
-
Lesliegold
tag
válasz
Intruder2k5 #7355 üzenetére
Sajnos nem boldogulok...Fel tudnál esetleg msn-re venni? (lesliegold@freemail.hu)
Köszi!
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7351 üzenetére
Hát ilyen órajelen szerintem világmegváltó különbségre nem nagyon kellene számítanunk...
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7348 üzenetére
Na! Még jó hogy itt vagy! Így legalább nem vagyok túl kártékony.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Intruder2k5 #7336 üzenetére
Szia!
Nemrég próbáltam kívülről is, innét sem akar működni. Esetleg további ötletek? -
yodee_
őstag
válasz
Intruder2k5 #7305 üzenetére
ez be van állítva. de a win7be nem tudok hálózati nyomtatót hozzáadni. közben annyira jöttem rá, hogy helyi hálón elérem sshval a routert, ipvel és dyndns.org-os címmel is.kivülről nem engedi.
-
yodee_
őstag
válasz
Intruder2k5 #7301 üzenetére
bocsi, csak írtam már korábban. 10.03as replay féle
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #7288 üzenetére
de így akkor nem kéne fölöslegesen beállítani erre a célra. amúgy nekem ennyi is untig elé. samba-hoz se teszem fel a luci kiegészítőjét, hiszen megy az anélkül is. fstab helyett is elég 1-2 szkript azt csókolom. lazán el lehet férni ha okosan kihasználja az ember. csak ez a csomag letörlős dolog nem klappol... amúgy megtudtam nyitni, még át kell böngésznem egy kicsit.
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #7286 üzenetére
mondjuk máskor is tapasztaltam már, hogy feltettem valamit és után le akartam szedni a routerről, de hely nem lett több, pedig úgy töröltem ahogy az meg vagyon írva
mivel tudom megnézni, hogy mit rejt a csomag??? -
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #7284 üzenetére
de az alap openwrt-ben ez nincsen benn. én tettem fel, de le szeretném törölni! így érthető mit akarok?
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #7280 üzenetére
nekem is beleférne, de így egy kicsit kellemetlen a dolog. nem buildelt fw-t tettem fel, mert attól a hideg kiráz., max ha saját... de fölösleges. kb 5 perc alatt fel lehet konfigolni egy routert a 0-ról. config fájlok a külső winyón vannak, azokat csak átmásolom és már megy is minden. csak egy mc kell hozzá
szóval azt anélkül nem is lehet törölni, hogy ne kezdeném 0-ról a telepítést igaz? -
tlac
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7279 üzenetére
szerintem a swapfile-t is lehetne mountolni az fstab-bal
Ilyenkor jönne jól az RT-N16 32MB Flash-e, csak az a baj, hogy egyrészt nem szeretem az OpenWrt-t, másrészt egyelőre nem is megy RT-N16-on.
nekem belefért minden 8 megába is (sőt, 7-be is)
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #7270 üzenetére
dd if=/dev/zero of=/mnt/swapfile bs=1024 count=131072
mkswap /mnt/swapfile
swapon /mnt/swapfiletehát ha jól értem a 131... helyére beírok pl. 524288-at akkor 512 MB lesz...
a kép alapján tehát:
mkswap /mnt/hdd/swapfile
swapon /mnt/hdd/swapfile???
Mindezt hova kell beírni? a felső 3 sort? :-D
Sajnálom, de dos-ban és windows-ban nőttem fel, én kérek elnézést :-D
Ha műxik a dyndns akkor putty-ban is el kéne érni kívülről, nem? Mert haver segítene, de elutasítja a dyndns címet...
Amúgy azért nem ment a dyndns, mert túl gyakori volt a frissítés és letiltott a dns. szolgáltató.
FTP....
VSFTPD fut... a routerenTotal commander,
FTP kapcsolat...
Kapcsolat neve: Tp-link
kiszolgáló neve: 192.168.1.1 (itt lehet a xxx.dyndns.org is ???)felh n. és jelszó mi legyen hogy menjen? Mert ha root akkor "cannot locate user specified in `ftp_username` hibaüzenetet kapok"
-
válasz
Intruder2k5 #7269 üzenetére
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #7251 üzenetére
most ez miatt nem fogok egy pendrive-ot elcseszni.
extrootnak hogy tudok megcsinálni egy maradék partíciót? -
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #7242 üzenetére
Köszi :-D
Műxik...
Olyan kérdésem lenne még, hogy hogy lehet megoldani azt, hogy ha újraindul a router akkor automatán indítsa el az FTP, Torrent és Samba szolgáltatásokat?
ha ezek mennének az már maga lenne a kánaán
Továbbá, ha rányomok a Network Share-re, akkor ez fogad:
"Unable to read UCI data: samba
stack traceback:
: in function 'error'
?: in function '__init__'
?: in function 'Map'
?: in main chunk
?: in function 'load'
?: in function <?:657>
?: in function 'dispatch'
?: in function <?:128>"
Ez mi a manó? :-D -
morjozsef
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7196 üzenetére
Próbáltam elérni a másik routert, (192.168.1.1) de nem jön be semmi. Szerintem átállíthatták, hogy ne buzerálhassuk. Ha resetelem akkor meg félek, hogy elfelejt mindent és nem lesz netem. Van erre megoldás?
Egyébként kivágnám szívesen a régit, mert folyamatosan akadozik a net. Van hogy sky-pon beszélek, közben meg az oldalakat nem tölti be. Torrent ha elindul akkor 1,3MB/sec. Érdekes nem?
Firmware: Egyenlőre csak ki szeretném próbálni, ezért van még a gyári firmware rajta. Természetesen lecserélem majd amint átolvastam a fórumon a tanácsokat. -
morjozsef
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7196 üzenetére
Próbáltam elérni a másik routert, (192.168.1.1) de nem jön be semmi. Szerintem átállíthatták, hogy ne buzerálhassuk. Ha resetelem akkor meg félek, hogy elfelejt mindent és nem lesz netem. Van erre megoldás?
Egyébként kivágnám szívesen a régit, mert folyamatosan akadozik a net. Van hogy sky-pon beszélek, közben meg az oldalakat nem tölti be. Torrent ha elindul akkor 1,3MB/sec. Érdekes nem?
Firmware: Egyenlőre csak ki szeretném próbálni, ezért van még a gyári firmware rajta. Természetesen lecserélem majd amint átolvastam a fórumon a tanácsokat. -
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #7193 üzenetére
De ő nem ezzel a routerrel tesztelte!
read-write - ezek saját méréseim -
tlac
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7190 üzenetére
tudom
a reiserfs viszont nem a userspace-ben van, mégis, nekem nagy torrenteknél hasonló jelenségek fordultak elő, mint másoknak az ntfs-nél
a közös pont pedig a kernelben lehet (még a hardver sem az, nekem nem tp-link van)adamka16:
jól hangzik
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #7190 üzenetére
én mától az ext4-re szavaznék, mivel hozza az ext2-es sebességeket, de naplózva!
-
válasz
Intruder2k5 #7184 üzenetére
Szia!
1. Koszonom valaszod!
2. Bizonyara... hat remelem hogy az OpenWRT tamogatja.
3. Ezt jo tudni!Jo, akkor eloszor kiprobalom ezt, aztan ha nem jo akkor megy ra a sima.
DD-WRT-vel mar probalkoztam egy asus routeren, ott mukodott is jol, csak aztan ahogy nottek az igenyeim, ugy lett egyre kisebb a HW benneDe ez mar egy masik tortenet. Erre mindjart reszletesebben kiterek, mert itt van elhantolva az a bizonyos eb
4. Koszi! Tudom, csak mondom nem akarok sem a modik, sem a topikot latogatok turelmevel visszaelni.------
Mi lenne a vegcel?
Hat egy kis torrentezes sem jonne rosszul, igen. Transmissionnel Ubuntu alatt max 1,9MB-ot sikerult elernem egyszer, bar akkor nem volt minden rendben a upc-s netemmel.Ha esetleg full gazon menne egyszerre egy szalon egy letoltes (az olyan ~6,5MB/s)
De igazabol nem a torrent a lenyeg.Webszervert (LAMP) tudok ide is telepiteni? Mert akkor ez a router lenne a weblapom alapja. Ezt birna a router? Termeszetesen nem 15.000.000 oldalletoltes lenne masodpercenkent, ezt nem is varom el, hogy birja.
NFS megosztast hogy lehet beloni openwrt alatt?Megegyszer: A torrent vagy egyaltalan nem menne, vagy csak ritkan! Nem olyan fontos az.
Udv. core2
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #7179 üzenetére
... főleg ki ne húzd ki a router adapterét
mert akkor jön a soros újraélesztés
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7177 üzenetére
Ez igaz,holnap fel is teszem.Egy kérdés, ugye ha valami nem ok a firmware-el,nem engedi feltenni?
-
válasz
Intruder2k5 #7173 üzenetére
Magyarul: ha nem akar az ember sokat sz*rakodni, akkor ezt eri meg leszedni.
Csak kerdes, hogy mennyire szereti a UPC-s netet, es hogy fog-e automatan DHCP-n cimet osztani az alhalo fele...Ettol felek en. mert a tobbit mar ugy ahogy megoldom, de ez (mint minden kezdet) szivatos
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #7120 üzenetére
20 torrent jelenleg, 17-10 gb körüliek a max méretüek. ebből van úgy 5-6 darab eddig
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5 #7117 üzenetére
luci féle megoldást inkább hanyagolom
amúgy mi hasznom van a swap-ből? oké hogy ha elfogy a memória, meg minden.. de nem indult újra se még, samba sem lett fürgébb swap használatakor, max ha benn lesz 50 torrent akkor érni is fog vmit? -
blueboy77
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7110 üzenetére
Fél szemmel olvastam az Openwrt-ről de kicsit fázok tőle... Nem kell ehhez mindenfélét parancssorból SSH-n hackelni? Meg ugye ilyenkor 5év gari megy a kukába
(könnyen vissza lehet állítani az eredeti fw-t gari kérdés esetén?)
Továbbá kérdezném, hogy openwrt esetén van lehetőség sávszél managementre? Konkrétan van 3 IP amelyik rajtam kívül a TP-ről kap netet, de ezeknek nem szeretném odaadni az egész sávszélt, perpill le vannak korlátozva 3Mbit-re. Ezt tudja az openwrt?Köszi,
Attes
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7105 üzenetére
Hallottam, hogy a legfrissebbel gondok vannak ez igaz vagy csak kamu?
-
donat_sz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7094 üzenetére
egyre jobban izgulok, hogy az aggodalmad valóra válik..
megnéztem a neten a képekről és az egyes portba volt dugva a lan kábel, szóval nem tudom már mit nem csináltam jól.. elég figyelmesen elolvastam a visszaállításban leírt pontokat és a szerint csináltam mindent.
olyan esetleg lehetséges, hogy privátban ad valamelyikőtök msn elérhetőséget? az tudom úgy használni ha nincs net, hála a céges Blackberrynek. -
donat_sz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7082 üzenetére
megpróbáltam a visszaállítást.
telnet azt mondja, connection closed by remote host.
viszont pingre teljesen jól reagál. <1ms -
donat_sz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7078 üzenetére
jaja, a routertől nem kapok ip-t. reset után mint sima "access point-ként"? viselkedik, egészen addig, amíg nem próbálom megszólítani a 192.168.1.1-t böngészőből, mert addig a 89.132.xxx.xxx az ip címem, utána pedig sárga felkiáltójel.
próbálok puttyal rámenni, de network error miattt nem tudok kapcsolódni. -
tlac
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7072 üzenetére
titkosított, titkosítatlan vegyesen van, így tudok a legtöbb helyre csatlakozni, tehát lehet inkább port szerint kellene
viszont annyira valami nem jó, mert ha csak a torrenten töltök, akkor sem megy maxon...
pedig most a downlink, uplink-hez a max van írvaszerk.
hoppá, nem csak az lassúszerk2.
"Calculate Overhead"-ed kikapcsoltam, most már meg van a teljes sebesség
mi ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Minden, ami Unreal Engine
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 Érintős Szétszedhető Laptop Tablet 12,3" -80% i5-1035G4 8/256 Retina
- Mars Gaming MK60W 60% Mechanikus Blue Switches Gamer Billentyűzet Spanyol Kiosztás
- 2019 - BMW I3S 120Ah
- ASUS ROG Strix G15 144Hz / AMD Ryzen 5 / RTX 3050Ti / 16GB RAM / 512GB SSD
- Microsoft Surface Pro 7+ Érintős Szétszedhető Laptop Tablet 12,3" -80% i5-1135G7 16/256 Retina
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512TB SSD RX 480 8GB DEEPCOOL D-SHIELD ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3419
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest