- Apple MacBook
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
FarkasT
csendes tag
Az előzményekből nekem (is) nagyon úgy tűnik, hogy inkább a Windows-ok oldalán nem stimmel valami. De elég furcsa, hogy több gépen se, de csak Win8.1 alól nem működik.
Nálam az egyik gép friss 8.1Pro telepítés volt, a másik pedig kicsit később 8Pro-ról frissített, de mindkettőn gond nélkül ki van rakva hálózati meghajtónak.Esetleg a Windows és a Linux között a megosztások látszódnak/elérhetőek?
-
FarkasT
csendes tag
Igazad van, nálam Windows 8.1 Pro-n most nincs semmi gond.
ziyan: Egy rövid keresés során találtam néhány hasonló problémát, amire elvileg azóta megjelent a javítás, tehát ha a Windows Update telepített minden fontos frissítést, akkor [újfent] elvileg meg kéne szűnnie a hibának.
Ami érdekes, hogy elég hamar átálltam a 8.1 Pro-ra (2013. Október 3-án lett telepítve), de nálam semmi gond nem volt. Lehet, csak szerencsém volt.
-
FarkasT
csendes tag
Üdv!
Nálam minden gond nélkül látja két Win8.1-es gép is a router (Vargalex 1.1.7-tel) Samba megosztását. Nem volt gond egyikkel sem a telepítés óta és nem is volt szükség semmi extra beállításra.
Szerk.: Nekem anno a Win8-cal volt hálózati gondom, valamiért magától nyílvános hálózatnak ítélte a LAN-t és így nem értem el semmit. Viszont ha a gépek egymást látják, akkor nem hiszem, hogy ez lenne a gond.
-
FarkasT
csendes tag
Sziasztok!
Vargalex fw-en csináltam egy vendeg nevű felhasználót, alap esetben nem tud SSH-n belépni, csak FTP-n tud bejelentkezni, itt pedig chroot-olva van, hogy a beállított könyvtáron kívűl ne lásson mást.
Ez eddig működik is, de egy barátom egy olyan proxy mögül akarna hozzáférni az FTP szerverhez a vendeg felhasználóval, ahol tiltják kifelé az FTP elérést. Gondoltam akkor kísérletezek valami SSH alapú megoldással, pl. WinSCP-vel. Ahhoz, hogy így be tudjon lépni, átírtam a shell-t /bin/false-ról /bin/ash-ra. Így be tud lépni WinSCP-vel, viszont minden mást is lát a beállított home könyvtárán kívűl. (Igaz írni nem tud, de azért látnia sem kéne őket.)
Hogyan lehetne itt is beállítani egy chroot-nak megfelelő korlátozást?
Köszi a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Iskolakezdési AKCIÓ! - I7-8700/16GB DDR4/Gigabyte B360/GTX1070/1TB HDD/240GB SSD - 144.999,-
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest