-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz Sinisi #12537 üzenetére
Kezdjük legelőről.
1. Ahhoz, hogy elérd WAN felől, tanácsos egy DDNS cím, ehhez regisztrálnod kell egyet, ipdns.hu, noip.com, stb
2 Ezt DDNS címet be kell állítani, ipdns.hu-n van egy beállítási leírás, ugyanis az eltér az átlagostól. noip.com, egy általános beállítással működik. Mindkettőt LuCI-ban be kell állítani. /Szolgáltatások/DDNS, szerintem egyértelmű... (használd az ipdns.hu-s leírást, ha arra regisztrálnál.)
3. Valamilyen módon be kell jutnod a belső hálózat 21-es portjára, ehhez több megoldás van.
3.1 port továbbítás, amit most te is beállítottál. 9... -> 21
3.2 port nyitás, amit én mondtam, hogy közvetlenül a szabályoknál kinyitod a 21-es portot.
3.3 knockd korábban írtam (forward és szabály is lehet, Csak a kopogtató IP-re csak amikor szükség van rá)
3.4 VPN (ezt most hagyjuk bonyolult)
4. FTP kliensel (akár TC-vel) csatlakozol. IP cím helyett, csak a DDNS címedet kell beírni...Nyomtató megosztás, csak úgy tudom elképzelni, hogy guest hálózatot hzol létre annak, akit nem akarsz, hogy elérje a nyomtatót... (www_suste) Ha kábeles, akkor meg vlanozni is kell, pár napja írtam le valamelyik topicban...
SMB teljesen különálló életet él mindenféle linuxos jogtól, saját jogrendszere van... ezt Luciban tudod is állítani, és tudsz ott is különböző felhasználókat beállítani, bár most hogy írom ezt ssh-n kell megcsinálnod, mert semmi segéd felület nincs hozzá (még). PL ha a Guest-et nem engeded, akkor csak jelszóval léphetnek be... de ehhez kell beállítanod user-t...
Jah és még valami, attól, hogy wan IP címről próbálod elérni a hálüzatot attóül még mindig LAN oldalról éred el a routert... Ehhez tényleg más internetkapcsolat kell hogy teszteld, pl mobilinternet...
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorozatok
- Projektor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Nintendo switch Oled Mario Red új 12 hónap szavatosság!
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm stainless steel 1 év Apple jótállás
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest