Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz
fifticenti01 #2899 üzenetére
Szia!
1. Port nyitás nélkül is megy a feltöltés, annyit leszámítva, hogy csak olyanok felé, akik aktívok. Szóval én valami online port checkeren megnézném tényleg jól nyitottad-e ki azt a portot.
2. 80/80 egy átlagos sebesség egy 300mbps link sebességű kapcsolatnál, lehetne nagyobb, de az már nem rajtad és beállításon múlik, hanem a környezeten, egyszóval ez teljesen normális wifin...
3. TV és a laptop is kábelell volt csatlakozva a routerre, amikor kábelesen nézted?
-
fifticenti01
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.Volna 3 probléma amit nem tudok megoldani.
1. Adott egy most vásárolt TP-Link WR1043ND V2. router. Mióta be kötöttem azóta nem ment a torrenten a feltöltés. Sikerült megoldani nyitottam portot stb. Viszont nagyon lassan csatlakozik. Digi 200/100.as netem van, ha rákötöm router nélkülakkor, kb 1-2 perc és már megy 2-4mb/s al a feltöltés viszont itt kell vagy 20 perc mire megy max 1 mb/s-al. Hogy tudom gyorsítani a kapcsolódást és a feltöltést feltolni?
2. A router max 80mbs/80mbs le és feltöltést eredményez a speddtesten és a digi oldalán, ha kábelen van akkor megy a 240/120mbs is viszont laptop révén nem akarom folyamatosan kábellel tolni. Eddig csak 40/100.on volt, ezt sikerült 80/80-ra feltolni de tovább nem megy.3. A servion keresztül szeretném nézni a filmeket a laptopról (LG Tv/packard bell laptop), az előző routerrel ment rendesen de csak kábelen keresztül mert a wifi nem tudta azt a sebességet, hogy ne akadozzon. Az új routerrel viszont tudja a sebességet, de folyamatosan fel le csatlakozik 5-10 percenként van hogy 1 órát simán el megy. Kábellel is próbáltam meg wifivel is...
Ebben a 3 dologban tudnátok segíteni? Előre is köszönöm!
-
Xsitron
csendes tag
Sziasztok!
Egy TP-Link WR841N v9 routerem van.T-home internel.
A probléma az lenne, hogy időként indokolatlanul belassul a net. Felhívtam Őket, azt mondták, hogy a routerrel van a baj. Átdugtam simán gépre és valóban, akkor megszűnt a hiba. Nos, a routerre szükség van, hisz van laptop is a családban. Tudnátok-e segíteni, hogy mi lehet a baj a routerrel?ui:itt egy kép a speedtest grafikonjáról.
-
Visormail
addikt
Sziasztok
WR841ND v7 routerem van DD-WRT-vel, a v24 PreSP2 build 21061-2013-04-25 amit kiad a honlap ha a típust kiválasztom, de ott is azt írja a verziószámnál, hogy béta.
Viszont most néztem, hogy az other downloads/betas/2015 mappában egészen 09-11-2015-r27805-ig megy és abban is van tplink_tl-wr841ndv7.Használjátok 841NDvel a 2015ös bétát? Mik a tapasztalatok?
-
_Lorke_
csendes tag
Sziasztok!
TL-WR1043ND router-re feltettem a gargoyle firmware-t. Nem jött be. Visszatettem a strippelt gyárit. A router működik, de nem enged be az admin felületre semmilyen user/pass párossal. Se az alap admin/admin, se az általam korábban megadottal.
Mit lehet ezzel kezdeni?Szerk: nyomtam rá hátul resetet is, de semmi.
-
Poplacsek
senior tag
Sziasztok!
Archer C7 v1 esetén van valami lehetőség, v praktika a WiFi jelerősség növelésére?
Jelenleg a 3.15.3 Build 150511 Rel.55816n gyári firmware van rajta.
A régi 1043ND-m nagyon erős wifi jelet produkált a lakásban mindenhol, ezzel meg a lakás másik végében már nincs jelerősség.. (5 ill. 2,4GHz-en is hasonlóan) -
-
kory24
őstag
Sziasztok!
TP-Link TL-WR841N router-re van oylan fimware amelyben beállítható lenne a dhcp engedélyezése időszakhoz? (úgy értem pl csak 06:00-22:00ig van engedélyezve a DHCP).
-
Eclips21
őstag
válasz
crissprivat #2886 üzenetére
és nem támogatja win7-től felfele a windows-t?
-
crissprivat
senior tag
Megjelent a kínálatban az új 841N/ND v11
Jó nagy szarvakat kapott -
válasz
macilaci78 #2883 üzenetére
OK, a lényeg, hogy működik!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #2882 üzenetére
Sehol, de az van a HGW-nek fenntartva: Lan1/Link, Lan2, Lan3, Lan4 van a modemen.
Lan1/Link-en nem működött, átdugtam Lan2-re, restart PC, reboot router és voila! -
válasz
macilaci78 #2881 üzenetére
Hol írtam én, hogy LAN1-nek kell lennie?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #2880 üzenetére
Hát izé...
A modemből a Lan1 helyett Lan2 lett, a többi aszerint, ahogy írtad és működik. -
válasz
macilaci78 #2879 üzenetére
Szia!
Tehát ha jól értem, a Telekom HGW címe 192.168.1.254, a TP-LINK-ed LAN IP címe pedig 192.168.1.1. Ez esetben a TP-LINK-et kösd rá külön a PC-re első körben, lépj be az admin felületére, és kapcsold ki benne a DHCP szervert. Ezután a Telekom-os HGW felől jövő kábelt kösd be a TP-LINK egyik LAN portjába, a WAN port pedig marad üresen. A TP-LINK-et hálózatba kötve is eléred a 192.168.1.1 címen, ott állítsd még be a WiFi-t, lehetőleg külön csatornára, hogy ne interferáljon a Telekom cuccal.
-
macilaci78
nagyúr
Ebben tudtok-e segíteni?
TP-Link TL-WR841ND, gyári fw, 5.4 hw. -
-
ChrisG
tag
Sziasztok! Adapteres kérdésem lehetne hozzátok?
Van egy TP-LINK TL-WN721N USB wifi adapterem, ami netezés közben egyszer csak gondol egyet és kikapcsolja magát. Leáll a led villogása és kifagy a utility-je is.
Hiába húzom ki és dugom vissza, nem kapcsol be, csak windows újraindítás után.
Újratelepítettem már, leszedtem a legújabb utility-t, raktam fel csak a driver-ét, de mindig megviccel.
Több mint 1 éven keresztül tökéletesen működött, most vacakol velem, ezalatt a gépem nem változott és végig win7 64bit alatt futott.
Van esetleg ötletetek, hogy mi lehet a gond, vagy volt hasonló bajotok?
köszi!
+1 dolog: A folyamatok között a TWCU.exe nem állítható le, nem zárható be, nem nyitható meg, újra sem tudom elindítani... -
csurdongulos
tag
válasz
csurdongulos #2874 üzenetére
Gargoyle-lel könnyen összehoztam a bridge funkciót (client+AP), de sajnos néha eltűnik az internet elérés, reboot után jó. Néha 1 percig bírja, néha órákig.
Kénytelen leszek más fw-t is kipróbálni, mert a gargoyle forum-ban többen is írták ezt a hibát, de megoldás nem volt.Ilyen CFW után lehet egyből a másik CFW-t felrakni, vagy érdemes előbb a gyárit visszarakni és 0-ról kezdeni?
Köszi -
-
csurdongulos
tag
válasz
Intruder2k5 #2873 üzenetére
Szia,
köszönöm a választ, megpróbálom akkor a gargoyle-t, nincs szükségem semmi egyéb extrára, csak, hogy a WDS vagy legalább a repeater megfelelően működjön és csatlakozzon a UPC modemhez. -
válasz
csurdongulos #2872 üzenetére
Szia!
Semmi különös, csak annyi, hogy a megfelelő firmware-t tedd rá, mindenképpen vezetékes kapcsolaton flashelj, és előtte, és utána is ajánlott egy-egy reset.
Másik megoldás suste firmware-je, ami szintén OpenWrt, ez a 1043ND topikban téma folyamatosan, ha emellett döntesz, akkor inkább ott kérdezz.
Egyébként a második opciónak sokkal nagyobb a supportja itt a fórumon, bár a Gargoyle egyszerűbb, felhasználóbarátabb, de nagyon kevesen használják.
-
-
Gyb001
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2869 üzenetére
Már működik is.
Kösz. -
-
Gyb001
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2867 üzenetére
Bevillan az összes. Utána a power led, egyik kimeneti port világít. wifi néha villan egyet.
Telnet sikerült csatlakoznom. Úgyhogy nagy gond nincsen.
DD-WRT v24-sp2 std (c) 2014 NewMedia-NET GmbH
Release: 06/23/14 (SVN revision: 24461)Majd hétvégén beleásom magamat a telnetbe és kezdek vele valamit
-
-
Gyb001
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2865 üzenetére
TL-WR841N V 8.4
-
-
Gyb001
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2863 üzenetére
Reset után már tudom pingelni. és a böngésző fejlécében megjelenik a DD-WRT felirat.
ping 192.168.1.1
...
15 packets transmitted, 5 received, 66% packet loss, time 14068msValami más gond lesz úgyhogy keresek valami módszert amivel visszaállíthatom.
-
-
Gyb001
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2861 üzenetére
-
-
Gyb001
senior tag
ÜDv. Valaki meg tudja mondani hogy egy frissen telepített dd-wrt milyen ipcímen érhető el?
192.168.X.X?ezek nem jók
192.168.0.0
192.168.0.1
192.168.1.1
192.168.2.1
192.168.2.0 -
hacki87
senior tag
sziasztok!
Van egy TL-WR741ND router-em. Beállítottam rajta, hogy az én gépem korlát nélkül menjen a net a másik gép ami szintén lanon csatlakozik meg max fél Mbps kap fel és le. De a pingem ugyanúgy felugrik 100 200 akár 800msig is. Mit kéne még rajta állítani, hogy ha böngésznek a másik gépen attól én még tudjak játszani?
a netem amúgy 40/8-as.Válaszokat előre is köszönöm
-
QG
tag
válasz
Intruder2k5 #2847 üzenetére
Köszönöm, a laptop fix IPje volt a kulcs.
-
-
GEPESZ66
veterán
-
-
krealon
veterán
"hogyan tudok gömbölyű TL-WR741 routeren MAC címeket tiltani? A lényeg az lenne, hogy bizonyos MAC címeket (nem wifi) ne engedjen a net felé, de belső hálón elérhetőek legyenek. Ja, persze gyári fw."
MAC cimeket csak a WiFi reszben lehet tiltani.
A megoldas az, hogy allando IP cimet rendelsz a MAC address-hez (DHCP --> Address Reservation), majd ezt az IP-t tiltod az Access Control menuben.
-
GEPESZ66
veterán
A beállításoknál a csatorna választást automatikusra hagytam.
A Speedtest érték jók voltak, de viszont , ha valamit leakartam tölteni, pl. egy 4.5MB-os fájlt, akkor 10 percet írt ki.
A csatornát fixre állítottam, s így jó lett, egy pillanat alatt lejön.
Viszont az lenne a kérdésem, hogy a Channel Width-et Auton-hagyjam, vagy ezt is célszerűbb fix értékre állítani: 20 vagy 40 MHz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest