Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Valami baja van a tápomnak
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen házat vegyek?
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Gaming notebook topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Videószerkesztés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
avl
senior tag
válasz
KTTech
üzenetére
+ mivel benzinesnek a kisebb legviszony / "higitas" (levegö+EGR) miatt magasabb a kipuf.hömerseklete, "magától" (=kevesebb "kényszerintézkedés") is jobban "regenerál"
fekpadon hasonlo meretü benzines es diesel eseten mert kipuf.hömerseklet 2 fordulaton terheles függvenyeben: [link]
-
avl
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
"De nagyon sok függ attól, ki vezeti az autót." -> illetve hogyan
persze ez mindenre igy van, regen, meg az elsö RX400h-k kapcsan volt szakcikkben, hogy hybrid eseten függ leginkabb a fogyi a vezetesi modtol
[link] ezen kereses mellett 5.06 l/100km +/- 31% es ott az eloszlas is
-
avl
senior tag
válasz
sequator
üzenetére
köszi
szerintem ez a tapasztalat arra rezonalhat, hogy ...felesleges hokuszpokusz, csicsa funkciok (amivel vasarlokat lehet kábítani, ámítani, ...az alapvetö lényeg helyett, mert az nem látványos, hanem sok év alatt derül ki) elhatalmasodtak az idök soran, azaz van egy ilyen trend:minel regebbi az auto, annal kevesebb ilyen a nyugalmi aramfelvetelt fokozo funkcio van benne; 20 eves tipus(ban az akku a motor be sem inditasat) birja leghosszabban, 10 eves siman 2-3-4 hetet; egy vadi uj meg e szempontbol "rizikosabb"
-
avl
senior tag

amit irsz, az alapjan el tudom kepzelni, hogy felszereltsegfüggö (is; és funkcioaktivaltsag függö is és ...), a "nyugalmi aramfelvetel" es aksiszitu
...szerintem is jo kocsi (ez egyéni "probléma": nekem kicsit tul - feleslegesen - modern) ...azért is érdekel (+szakmából)
-
avl
senior tag
válasz
KTTech
üzenetére
bocs, nem személyeskedésnek szánom, müszaki témánál maradnék
az aksi miatt megneztem nehany hsz.-od, ezen megakadt a szemem: "A környezetvédelmi normák magukban nem növelik a fogyasztást"
ez sajnos önmagában nem igaz (25+ éve égésfejlesztöként, P&E=power&emissions - ben dolgozom)
azért nem, mert a szigorúbb elöírások miatt szükséges, hogy az EATS=exhaust aftertreatment system (DPF, GPF, SCR, DOC, ..ami epp van) hamar, az inditozas utan iminel hamarabb elerje a megfelelö atalakitashoz szükseges hömersekletet
ez azt eredmenyezi, hogy 22 eve nem volt igazan téma a kip.gaz hömerseklete, 10 eve igen, aztan egyre inkabb
ezt elerni pedig pl. kesöbbi égéssel lehet (a dugattyu poziciojahoz kepest, TDC-hez kepest)
optimalis fogyasztasnal pl. MFB50% ~5-8°aTDC (a tüzelöanyag ~fele 5-8forgattyustengelyfokkal a felsö holtpont utan mar el van égve
hogy a kipuf.gaz minel melegebb legyen, ehhez akar MFB50% ~20-25-30°aTDC -vel kell menjünk, emiatt a kipuf.gaz melegebb lesz, de a hatasfok, a hasznos munka kisebb, igy a fogyasztas rosszabb
tehat a szigorubb normak betartasa megköveteli a hamar meleg kipuf.gaz es kip.gaz utokezelö hömersekletet, ennek elérése pedig energia, ami nem hasznos teljesitmenykent jelentkezik, igy a fajlagos fogyasztast növeli, a hatasfokot rontja
-
avl
senior tag
válasz
KTTech
üzenetére
bevallom ezt kétlem
az index forumrol, aki meglehetösen otthon van Toyota szervizes kerdesekben:
"Ugyanennyit ,,fogyaszt a sima motoros,nem hibrid is,de abban az akku nagyobb kapacitású,mert az már indítóakkumulátor,így azon ezt a merülést nehezebb észrevenni."
"Magánvélemény:
Nekem csak ezért nincs hibridem,mert max hetente használom a kocsit,hétvégente,télen 2 hetente talán,én meg nem kínlódok a töltögetéssel minden héten.""Sajnos azokat igen kis teljesítményű kiegészítő akkuval szerelik fel,és 1 hét állás után simán le tud merülni."
tehat: azt nem hiszem, hogy 1 (legyen 2) het allas utan a mai ujabb autok többsege aksija lemerül es nem inditozhato; marpedig Yaris hybrid kapcsan több helyen szerepel ez ...mas autoktol meg gondolom siman aktualis tulajok cáfolnák
-
avl
senior tag
ebben is látok rációt, típusismeret kellene (ugyanaz-e az elektronika, ugyanannyit figyel-e, szenzorok, ...)
pl. [link]
"Smart Key/Keyless go deaktivieren (das zieht im Stand immer etwas Strom)
- Der Schlüssel sollte außerhalb der Reichweite des Autos aufbewahrt werden. Wenn der Schlüssel über Nacht in der Nähe vom Auto liegt, kommunizieren Auto und Schlüssel ständig miteinander, was beide Batterien belastet""Das Fahrzeug darf nicht länger als 2 Wochen in der Garage stehen"
"Das intelligente Einstiegs- und Startsystem System kann, wie im Handbuch beschrieben, über das Infotainmentsystem deaktiviert werden, um die 12V Batterie bei länger Standzeit zu schonen."
letöltve ezt: OMK0012M_v2.pdf
belöle: "Batteriesparfunktion:
Die Schonfunktion für die Batterie wird aktiviert um zu verhindern, dass sich die Batterie des elektronischen Schlüssels und die 12-V Batterie entladen, wenn das Fahrzeug über einen längeren Zeitraum nicht betrieben wird."legtuttibb lenne különbözö Toyota hybridtipusokbol mindegyikböl nehany darabon különbözö szituk eseten merni az aksi nyugalmi aramleadasat / rendszerek aramfelvetelet
...nekem ilyen nyügök (amik szerintem felesleges funkciokbol is fakadnak) igencsak riasztoak
-
avl
senior tag
válasz
eastsider
üzenetére
köszi.
mennyi volt beinditas nelkül a leghosszabb allasa ? utana is siman indult ?
mennyi atlagosan a beinditas nelküli allasa ? siman indul (legalabbis aksi miatt nem volt gond) ?többieknek: szerintem a Yaris lehet hogy más e szempontból, szoval mivel Yarisra olvastam ezt, Yarisra erdekel (elsösorban)
generalisan valamennyire ismerem, hogy kis japanokban nem nagy az aksi, de azert 1-2-3 evesen 1 het allas ne jelentsen kihivast
az a gyanum, hogy az auto allasakor (magara hagyva, normalis parkolas, garazs, ...) ezekben (utobbi idök Yaris hybrid, Yaris cross hybridje /generacioja) valami nagyon fogyaszt, pl. tul sok mindent figyel az elektronika
-
avl
senior tag
akiknek Yaris hybridje van, mi a tapasztalatuk ezen kerdes kapcsan: [link]
..mert ha ez tenyleg ilyen, az nekem teljesen elrettentö
ahogy ott irja valaki: "Magánvélemény: Nekem csak ezért nincs hibridem,mert max hetente használom a kocsit,hétvégente,télen 2 hetente talán,én meg nem kínlódok a töltögetéssel minden héten.Az előző yaris hibrid is hajlamos volt erre."
Új hozzászólás Aktív témák
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford topik
- Autós topik
- Magyarországra is megérkezett a Poco M8 5G
- Call of Duty: Black Ops 7
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Nintendo Switch 2
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- ÁRCSÖKKENTÉS Xiaomi Redmi 13C 8/256 mint az új, garanciával eladó
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest