Új hozzászólás Aktív témák
-
VIPowER
őstag
válasz
Mariann294 #350 üzenetére
...
-
n5800
csendes tag
Sziasztok!
Arról van szó,hogy lemeztöredezettség mentesítés közben látszik a Piriform Defraggler tulajdonság ablakában, hogy a művelet folyamán a merevlemez szabad területe csökken a használt pedig nő. A töredezettsémentesítés előtt a használt merevlemez területe 39 GB-volt a szabad pedig 191 GB. Mire végzett a használt terület 45 GB-lett a szabad pedig 185 GB. A sajátgép C. helyi lemez tulajdonságainál is ezek az értékek szerepelnek. Vista 32 bit-s a rendszer. a számítógépet nem igazán ismerem csak sima mezei felhasználó vagyok.
Kérdésem az lenne mi az oka ,hogy eltünt 6 GB-t a merevlemezről, és hova lett valamint visszaállítható-e? Másik gépen ahol xp van fent ott is ez a progi van de korábbi verzió és ugyanúgy lezabálta a szabad merevlemez területet. Ott kb. 16GB használt és 3GB szabad
területtel kezdte de a végére csak 1.8GB maradt a szabad terület.
Várom segítségeteket! -
RootRulez
félisten
Van ez az Ashampoo Magical Defrag 3 program, ami azt csinálja, hogy folyamatosan töredezettségmentesít, nem csak akkor, mikor azt mondom tegye...
Na most szerintetek ez jó? Mert szerintem lassult a gép, meg csak eszik ez is 180MB ramot (szinte mindig).
Szóval lehet jobb lenne letakarítani és havonta egyszer töredezettségmentesíteni, mint régen...
Tehát felmerül a kérdés, nem lett-e még lassabb a gép, a töredezetlenség dacára...
-
macikos
addikt
Én már vagy 10 éve mindig a Symantec Norton Utilities féle Speed Disk töredezettségmentesítőt használtam. Az egy dolog, hogy sokáig dolgozott, de legalább szépen egymás után pakolta a fileokat, semmi töredezettség nem volt. Most meg próbáltam PerfectDiscet, Defragglert, stb. egyformák. Megcsinálják, meg jó is lesz utána a vinyó, de mégse az a szépen sorbarakott összefüggő vinyótérkép lesz az eredmény, mint amit én szeretnék. Most például harmadszorra futtatom az egyik vinyón a Perfect Disket, mert a Defraggler nem tudta a végét megcsinálni, a Perfect Disk meg csinálja, csinálja, aztán csak itt-ott vannak a fájlok.
Vagy én rontok el valamit?
Mindenesetre a Norton féle Speed Disk is jó cucc, azt leszámítva, hogy esetleg lassú.
-
F34R
nagyúr
hali
O&O Defrag Profesional 34% lemeztöredeztességet ír ki ami 20% megy le és ezalá sehogysem akar ! Deep optimize módban
Felraktam a jó megszokott Perfectdisk 11 -t itt furcsa módon 2%-t írt ki amit hamar letúrt 0,2 % ig.( Agressive perfomance mód ) No itt már tudtam valami bibi van azért még lefutott az XP-saját töredezetsségmentesítője ami ismét kb 8 % töredezettet talát.
Olyat szeretnék ami nagyjából 2% körüli fregmentációt hoz minden esetben nem pedig megáll vhol ha nagyon döredezett - az Xp- sajátját végleg el szeretném felejteni
-
-
Xarina
aktív tag
Piriform Defraggler programot használom, csak az a bajom hogy egy wd 250gb-os rendszerlemezt 6-7 óra alatt töredezettségmentesít, míg az ugyanilyen külső vinyómmal 1-1,5 óra alatt végez. Kiprórbáltam egyébként már 3-4 másik programot, de ott is hasonló a helyzet. Ez normális?
Az is érdekelne, hogy töredezettmentesítés közben mehet-e a letöltés, nem zavarja-e össze a programot? -
Mariann294
őstag
Üdv!
Már vagy 4 féle töredezettségmentesítőt kipróbáltam,de mindegyik a következőt csinálja.
Lefut,majd próbaképp elinditom mégegyszer és megint órákig csinálja...
Jelenleg a O&Q Defragot használom.Ez is lefut,kész,aztán elinditom újra és megint csinálja egy csomó ideig..ez miért lehet? -
pete_21
addikt
Hali!
Lenne egy kérdésem az O&O Defraggel kapcsolatban, remélem tudtok rá válaszolni.
Szóval: O&O Defrag V12-t használok Win7 alatt. Láttam benne az új zónázási funkciót, amikor a HDD-n lévő adatokat nem csak "simán" töredezettségmentesíti, hanem a partíciót 3 részre osztja, és az adatokat ebbe a 3 zónába rendezi. Például:
1. zóna: Programok, és Windows (név szerint töredezettség-mentesít)
2. zóna: Windows\Temp, illetve logfájlok, illetve system32 és syswow64 config mappája, és még a C:\Users mappa (ezt elérés szerint rendezi)
3. zóna: Egyéb dolgok, pl. System Volume Information, Recycle bin, MSOCache, Windows\Installer, Windows\system32\dllcache stb. (ezt a space módszerrel defragmentálja)
Az lenne a kérdésem, hogy (ha ismeritek) ennek a zónázási módszernek mennyire van előnye a 'hagyományoshoz' képest? Érdemesebb ezzel a módszerrel rendberakni a hdd-t, vagy inkább maradjak a hagyományos, space módszernél?
Előre is köszi! -
bkca
tag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy XP SP3 rendszeren, NTFS fájlrendszeren lehet-e használni (mármint úgy, hogy nem csinál vmi gebaszt...) a jó öreg O&O Defrag Free Edition-t?
Előre is kösz!
-
zseko
veterán
Sziasztok! Próbáltam többek között az O&O-t és a Piriform Deftaggler-t és az lenne a problémám, hogy lefut a progi, kiírja hogy végzett, viszont a file listában látni hogy szinte ugyanúgy maradt az egész, szinte semmit nem rakott rendbe, ugyanúgy 23%-os töredezettség van, mint előtte.
A piriform-al már eljutottam addig, hogy 3-4 indítás után már csak 1% maradt töredezve, viszont, amit nagyon nem értek hogy a grafikus ábrát nézve azt látni hogy ugyan rendbe van rakva, de "idióta" módon. Most az üres helyek vannak széttöredezve. Ennek aztán sok értelme van... Régen nem volt ilyen problémám, a régi programok meg tudták oldani hogy szépen, töredezettségmentesítve, egymás után pakolták a fileokat, és a lemez végén pedig összefüggő területként ott volt a szabad hely. Ezt most sehogy sem sikerül elérnem, most én állítok be valamit rosszul a progikban, vagy ennyire "visszafejlődtek" a programírók hogy képtelenek ezt megoldani? -
törölt tag
Sziasztok! Én a defraggler nevü programot használom nagyon jó program de a minap figyelmes lettem egy dologra kb. 4 hónapja használom hetente 2 szer futtatom, és minden analízis/töredezettség mentesítés után bejön a színes kis grafikon, amin jelzi a lemez töredezettség mentesítés utáni állapotát.Namost eddig minden javítás után sok sok összefüggő lila kis kocka volt a grafikonon ez valami lefoglalt MFT területet jelöl,a mai napon azonban amikor futtattam a programot 1 darab ilyen lila kis kocka volt többszöri futtatás után is pedig mindig vagy 30-40 szokott lenni.Az lenne a kérdésem hogy nem valamilyen problémára utal ez a jelenség (pl.fájlrendszer sérülés,HDD hiba stb.)?,vagy ez a jelenség az égvilágon semmit nem befolyásol.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
gg72
veterán
válasz
huskydog17 #343 üzenetére
A JKDefrag elvileg már elavult, a fejlesztők új programja a MyDefrag: [link] Én ezt használom, nekem bevált.
A Degfragglert is kipróbáltam, valóban ez is nagyon jó program, mindkettő nagyon ajánlott az ingyenes töredezettségmentesítők közül!
Itt van egy angol nyelvű összehsonlító teszt az ingyenes progikról, ahol a MyDefrag győzött, de ajánlott a Defraggler és a Smart Defrag is: [link]
-
huskydog17
addikt
Hali!
Nekem viszonylag nagy tapasztalatom van a töredezettség-menetesítő programoknál, ugyanis rengeteg programot kipróbáltam, köztük a leghíresebbeket is.
Mint a legtöbb ember kezdetekkor éni s az alap, integrált, WinXP-s progit használtam, de nem sokáig, mert az enyhén szólva alkalmatlannak bizonyult a feladatra.
Ha jól emlékszem, ezután, néhány éve használtam a Diskeeper programot és annak a 2007-es Pro Premier változatát. Az látványosan jobb volt, mint az integrált társa és sokkal hatékonyabb.
Ezután a Perfect Disk 2008 Professional következett, ami szintén nagyon jó volt.
Kíváncsiságból váltottam róla az O&O Defrag professional-ra, a 11.5-ös verzióra. Ezzel sem voltak problémák a dolgát szépen és hatékonyan csinálta, bár a rendezési metódusok végtelenül sokáig tartottak a 320-as Barracuda-n.
Az előző három program nagy hátránya, hogy fizetősek, ezért gondoltam kipróbálok néhány ingyenes alkalmazást is.
Néhány hónapja próbáltam ki a JKDefrag nevű ingyenes mentesítőt. Nálam valamiért ez nem vált be, szinte semmit sem javított a teljesítményen annak ellenére, hogy minden zöld volt.
Végül kb. 2 hónapja feltelepítettem a Piriform Defraggler nevű, szintén ingyenes programot. Miután ráküldtem a rendszerpartíciómra, ami a 80-as Maxtor vinyómon van egy 20 GB-os logikaira szedve, csak néztem nagyokat. Ez az apró méretű program nemhogy csak nagyon gyors, de olyan gyönyörűen helyre pofozta a partíciót, hogy azt öröm volt nézni, minek következtében hatalmas mértékben megnőtt a sebesség is. Az immáron 5 és fél éves kis Maxtor vinyóm hihetetlen sebességre tud kapcsolni ezzel a progival.
Szóval nekem a Defraggler nevű töredezettség-mentesítő vált be a leginkább, ráadásul ingyenes.Egyébként szerintem a töredezettség-mentesítő alkalmazások olyanok, mint az Anti-Virus programok:
nem lehet kijelenteni, hogy ez és ez a legjobb. Mindenki próbáljon ki minél többet és azt használja amelyik az ő gépéhez a legmegfelelőbb!
Az én esetemnél tényleg érdekes anomália, hogy az apró, ingyenes program lepipálja a nagy fizetőseket, de ennek csak örülök!
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- (új, bontatlan) 500GB Kingston NV3 PCIe 4.0 NVMe M.2 (Foxpost:+1400Ft)
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Gigabyte AORUS 2TB M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest