Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
Értem, én csak kecskékből indultam ki, ahol pl. a szánentáli kecskefajta egyedei külső és minden egyéb mérhető tulajdonságaikban, tejhozamban, tőgyformában, méretben, növekedésben, húskihozatalban, de még viselkedésükben is nagyon egységesek. Ezek után, gondolom én, csak idő kérdése kellene, hogy legyen egy kutatásra alkalmas, de biztonsággal szaporítható egér kitenyésztése, és az egerek a kecskéknél azért gyorsabban szaporodnak, nem telne háromszáz évbe, mint a kecskéknél. Persze a szánentáli is kényes és óvni kell a széltől is. (Szó szerint.) Vagy lehet, hogy kutatásra még ez is túl kevés azonosság volna?
Na várjál, azért tenyésztettünk mi máltai selyempincsiket is, tudom ám, mi az a belterjesség. Olyan kevés kiállítás-nyertes egyeddel lehetett a tenyésztést végezni, hogy jóformán az országban három-négy kennel kereszteződött, ahol volt mondjuk egyenként 6-10 szuka, kanból pedig a töredéke. Tele volt selejttel a "kihozatal", de nagy nehezen sikerült elérni, hogy a mi almunk nagyon egységes, és a legszebb legyen.
Az persze megint más tészta, hogy ha éppen ebben a projektben, vagy ezen a területen minden addigi mérést ezzel a fajtával csináltak, és rá vagytok szorítva egy úgymond elavultabbra vagy kevésbé jóra. Hogy áttérjetek másra, ahhoz gondolom minden addigi releváns mérést el kellene végezni az új fajtán, ami idő és sok pénz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- HP JetIntelligence 410x patronok
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged