Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HOZE1
tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Fuji fp 3200-ra van-e 5leted,mert az éppen van kéznél?
-
scarabaeus
őstag
"felbontás sem az igazi"
Ugyanolyan állóképeket készít(tet) a fényképezővel, mint amikor exponálógombot nyom az ember. Ezért nem értem, felbontás hogy kerül szóba, pontosan olyan, mintha felbontáskülönbségről beszélnénk távkioldóval és exponálógombbal készített képek között.
Időfelbontás? Ott pedig gépfüggően 3-4 mp-re lehet lemenni, de time lapse-hez annál sűrűbb nem is kell. -
HOZE1
tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Köszi!
Igen a beállításhalmaz, meg állitólag a felbontás sem az igazi, de vègül is nem kerül semmibe kipróbálni igaz
Mégegyszer köszi az infókat ! -
scarabaeus
őstag
"A CHDK-ról nem túl jókat olvastam"
Az egy hack, viszont működik, pár soros scripttel simán lehet akkumerülésig vinni a sorozatot, akár minden egyes időpontra expósorozat is mehet. Amúgy mik a rossz tapasztalatok? Merthogy tönkre nem vágja a gépet, esetleg a beállításhalmaztól rettennek meg népek.Távkioldók:
Panák pl. ellenálláskülönbségekkel jelzik a vár-fókuszál-exponál állapotokat, Canonok talán sima rövidzárakkal, szóval nem csak csatlakozó kérdése, az adott távkioldókat legyártják mindenféle gépcsoportra, bár láttam már olyat, amelyiknél egy eszköz cserélhető csatlakozókkal, gondolom, ott a csatlakozón belül megoldották a gépspecifikus dolgokat. -
HOZE1
tag
Köszi szépen!
A CHDK-ról nem túl jókat olvastam," komolyabb kompaktoknak van távkioldó bemenete, azokhoz az olyanok is jók, a megfelelő csatlakozóst választva."
Ez a megoldás érdekelne.
Mi az "az olyanok is jók"? pl a Canon DSLR távija is jó lehet akár? megfelelő csatlakozóval? -
scarabaeus
őstag
Szinte az összes Canon Powershoton fut a CHDK, olyan time lapse scriptet futtat az ember rajtuk, amilyet csak kitalál, még laptop sem kell hozzá. Ha nem Canon: a kínaiak gyártanak távkioldókat time lapse funkcióval, komolyabb kompaktoknak van távkioldó bemenete, azokhoz az olyanok is jók, a megfelelő csatlakozóst választva.
-
HOZE1
tag
Sziasztok!
Én szeretnék készíteni TLV-ket, mert úgy gondolom, hogy nagyon szép és látványos dolgokat lehet kihozni a technikából.
Már természetesen készítettem is néhány rövidet.
De! A DSLR gépek zárszerkezetének nem nagyon használ a lejátszandó percenkénti 1500 expo.
Az lenne a kérdésem, hogy ismer-e vki olyan kompakt, vagy bridge gépet, amelyhez van olyan távvezérlési lehetőség, mint a DSLR-ekhez, hogy be lehet állítani az expok idejét, hosszát, közte eltelt időt, stb???
Új hozzászólás Aktív témák
- Honeywell DCR313N elemes kapucsengő
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest