- Fujifilm X
- iPad topik
- Emelkedik a korábbi generációs Intel CPU-k ára
- Milyen széket vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Home server / házi szerver építése
Aktív témák
-
sssent
senior tag
válasz
venember83 #2358 üzenetére
Ó, jaj. Szögezzük le, hogy nekem meg nem volt szándékomban senkit leoltani - bár én nem is érzem, hogy így tettem volna.
venember83:
Az a hiszed vagy sem, az Matt Kohut indoklására vonatkozott, miszerint miért is tűntek el a jó kis IPS kijelzők. Az szerintem nyilvánvalóan csak rizsa, de mindenki legyárthatja magának a saját kis összeesküvés-elméleteit a nagy és gonosz gyártók fogyasztók életét megkeserítő tevékenységéről.Dam0n
"(...) a stílus pedig olyan, amilyen az internet adta anominitás alapján elvárható."
A kérdésedben szerepelt egy állítás, amire uram bocsá' azt találtam mondani, hogy hülyeség. Ez messze nem azt akarta jelenteni, hogy én az állítás megfogalmazóját hülyézném le (bárki legyen is az), csak arra próbáltam rávilágítani, hogy az állítás nem helytálló. Meg is indokoltam, azt hiszem. Elnézést, ha itt (vagy máshol) nem volt elég szofisztikált a stílus, nem anonim mivoltomban is pont ugyanilyen stílusban beszélek, és azzal sem áll szándékomban senkinek a lelkébe gázolni.A kijelző témához...
A T60p-s összehasonlítási alapod abból a szempontból nem szerencsés, hogy abban valószínűleg egy elég jó fajta panel volt. Olyan, amilyen már egyáltalán nincs is a kínálatban - bár ha lenne, akkor is inkább a 400K feletti szegmensben lenne.
Az eredeti kérdésedre - miszerint melyik kijelző lenne a legjobb - pedig szerintem nem nagyon van olyan, aki objektív választ tudna adni. Azon pár R61 alapján, amit személyesen láttam én a 14.1 WXGA+ panelt találtam a legjobbnak (a fényerő pl. baromi jó volt). De nem merném kijelenteni, hogy nincs jobb, mert egy csomót nem láttam. Sőt, ennek a panelnek is több beszállítója van, lehet, hogy egy másik gépben épp nem ilyen van.
De mindezek után szvsz. egy notebook kijelzőtől a funkcionalitáson túl (praktikusan legyen elég a fényerő, kontraszt mondjuk a teraszon is, hogy ki lehessen betűzni a tartalmát) olyan nagy minőséget elvárni nem is nagyon érdemes, mert az olcsóbb asztali monitorok is messze jobb minőséget képesek produkálni. Olyan kis helyen, olyan minimális fogyasztás mellett egyszerűen nem lehet csodát tenni.
Aktív témák
- Lenovo X13 Thinkpad Gen2 WUXGA IPS i5-1145G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i3-1115G4 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest