Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
penge111 #17889 üzenetére
Én most kicsit pihentetem a játékot (most értem Skelligere, de szeretnék rá "kiéhezni", mert most jön a kicsit idegörlő rész, amikor hajóra pattanok - kérdőjel - szirének - vízalatti nyílpuskázás - loot, majd hajóra pattanok - kérdőjel - szirének - vízalatti nyílpuskázás - loot és ez kb. 40-szer.
Szal most erőt merítek, és addig végigjátszom újra az FO4-et, mert nagyon szeretem az összes FO hangulatát.
-
válasz
Rony949 #17814 üzenetére
A szakáll a játék 3. részéből jön.
A regényekben és az első két részben nem volt ugye szakáll, csak a 3. részben, de a legtöbb játékos csak ezzel játszott, innen ismeri a Witcher világát, ezért nekik Geralt szakállas. Mondjuk a 3. részben már nem is fiatal, szal érthető, meg hát jobban is áll neki, de igen, a történeti hűséghez nem hiányzik a szakáll.
-
válasz
Ted_Beneky #17810 üzenetére
Hogy mi lesz benne a sorozatban, az még homályos, de az fix, hogy a regények alapján Triss és Ciri nem ismerik egymást abban az időszakban, amit a sorozat feldolgoz. Geralt mondjuk ismeri Trisst korábbról, tehát vmi mellékszerepet lehet kap ő is.
-
válasz
TheNewDawn #17735 üzenetére
Én most a cirkuszos tündével szívok közel egy órája...
Hogy, hogy nem mindig olyan lapjai vannak, amik épp kellenek. Ha alacsonyabb értékű lapjaim vannak, mondjuk 6-ig bezárólag, akkor nincs nála felperzselés (kipörgetjük az összes lapot a játszma végéig, és látszik, hogy nincs nála), ha magasabbak, vagy van már a sorban parancsnoki kürt, akkor meg tutira van nála felperzselés. És ha van 3 db 18-as lapom (kürt + mérnökök ostrom soron), és feldobok mellé egy 20-ast, hogy max azt szedje le a felperszeléssel, akkor tutira 2 db felperzselés van a kezében, amivel leszedi a 20-ast, aztán a 3 db 18-ast.
Kis kurafi.
-
válasz
Ted_Beneky #17728 üzenetére
Igen, az a verseny azért szívatós, mert ha elrontasz vmit (elbuksz egy partit, vagy lenyom a tünde), akkor kezdheted elölről.
-
válasz
PAtr0n #17709 üzenetére
Jaja, van egy sor olyan, látszólag jelentéktelen NPC, akiket valamiért nagyon nehéz megverni és még csak értékes lapot se lehet tőlük elnyerni.
Az ilyen ellenfelek ellen 10-ből 8-szor a paklim legrosszabb leosztását kapom, neki meg valahogy mindig olyan lapjai vannak, amikkel vastagon tud szívatni.
-
-
-
válasz
Ted_Beneky #17689 üzenetére
Jaja, Geraltot ismerte már régebbről, de ha Ciri lesz a fókuszban a sorozatban, akkor Triss szerepe nem releváns. Bár nálam is ő a kedvenc.
-
válasz
Ted_Beneky #17685 üzenetére
Triss a cintrai mészárlás után, Kaer Morhenben ismeri meg Cirit, így értelemszerűen a cintrai mészárlást megelőző időkben játszódó sorozatban nem igazán lenne logikus szerepeltetni.
-
-
válasz
MZsoltee #17670 üzenetére
A sorozat Ciri gyerekkoráról szól, amikor Cintrában nevelkedett, tehát a játékból egyik karakter sem lesz ismerős, Calanthet (Ciri nagyanyját) is csak történelmi események kapcsán említik a játékban. A könyvekből valamivel többet meg lehet tudni - a 3. kötetben találkozik először Ciri és Geralt Brokilonban, mert Ciri épp megszökött a leendő férjétől 10 évesen.
Ezt követően visszakerül a cintrai királyságba, ahol nagyanyja neveli egészen a nilfgaardi háborúig, amikor a királyságot letarolja Emhyr serege. A sorozat - amennyiben hűek a regényekhez - a Brokilonból való hazatérés és a Cintra-i mészárlás között eltelt időt dolgozza fel.
-
válasz
Nuada herceg #17653 üzenetére
Na, ez a küldi punkt ott van.
Mármint a B&W-ban.
-
-
válasz
RetepNyaraB #17615 üzenetére
Persze-persze, én is csupán kiegészítésnek szántam.
A kolléga kérdésére egyszerű a válasz - a páncél értéke (legyen mondjuk sebzésfelfogási vagy védelmi érték) önmagában nem függ attól, hogy azt egy könnyű vagy nehézpáncél adja. Tehát, ha mondjuk egy páncél értéke 135, akkor egy 400-as támadásnál ennyit fog fel az ütésből / csapásból / harapásból / karmolásból, stb. mindegy, hogy a páncél könnyű, közepes vagy nehéz - a 135 az 135.
Persze a konkrét sebzés kiszámításánál ezen felül még plusz dolgok is bejönnek, amik függnek a páncél egyéb értékeitől (például 30% ellenállás szörnytámadások ellen, vagy 10% ellenállás vágófegyverek ellen, stb.).Példa: Geralt páncélja 200-as értékkel bír, plusz szörnyek támadása ellen 20%-os ellenállással. Jön a szörny, Geralt nem tud kitérni, eltalálja, és sebezne 400-at alapból. Ebből a 400-ból lejön 200, amit a páncél felfog, marad 200, aminek lejön a 20%-a a szörnyek elleni ellenállás miatt, így Geralt a csapástól 160-at fog sebződni.
A páncélzatot tehát úgy érdemes összeválogatni, hogy egy sor tényezőt figyelembe vesz az ember, amibe beletartozik a páncél védelmi értéke és az egyéb tulajdonságai, meg persze a használt Jeleket, a küzdőstílust is célszerű szem előtt tartani, de azért az se jó, ha az ember elmerül a statok elemzésében.
-
válasz
RetepNyaraB #17612 üzenetére
Eredetileg az adott Witcher-iskolától függött, hogy milyen páncélt viselnek az onnan kikerülő witcherek. Volt ugye Farkas, Griff, Macska, Mantikór, Medve, Vipera iskola annak idején. Mielőtt nagyrészt kiirtották a witchereket és elpusztították az iskoláikat.
- Farkas-iskola - a Kaer Morheni banda, vagyis Geralték
- Griff-iskola - George Witcher és Jerome Moreau származik onnan
- Macska-iskola - ezt a rossz hírű iskolát a Kaer Morhenből elüldözött witcherek alapították, Gaetan és Jad Karadin bandája "képviseli" őket, specialitásuk, hogy nyílpuskát is használtak és előszeretettel működtek bérgyilkosként is
- Mantikór-iskola - messze délkeleten működtek, Merten emlékeiből lehet megtudni róluk néhány infót, de északon nem sokat hallottuk róluk
- Medve-iskola - a nehézpáncélzatot részesítették előnyben, és a Macska-iskola képviselőihez hasonlóan, ők is előszeretettel használtak nyílpuskát, legismertebb képviselőjük Gerd witcher volt
- Vipera-iskola - a nilfgaardi witcher-iskola, akik valószínűleg birodalmi bérgyilkosként működtek, amíg az uralkodó el nem tűntette őket, képviselőjük a jó arcú Letho például.Tehát pusztán attól, hogy witcher, még hordhatott nehézpáncélt, amilyen például a Medve-iskola szettje, tehát azért nem konzervdobozként csörögtek abban sem, mint a lovagok a tornán.
-
Ha nem is egy jelenet, de nálam nagy kedvenc az Everec birtok felderítése az elejétől a végéig és az Ezer mese könyvével induló szál.
Ha pedig jelenet, akkor
, na az ááá.HoS-ban a falu széleken a Tükörmester dalát éneklő gyerekek His smile fair as spring, as towards him he draws you
His tongue sharp and silvery, as he implores you
Your wishes he grants, as he swears to adore you
Gold, silver, jewels – he lays riches before you
Dues need be repaid, and he will come for you
All to reclaim, no smile to console you
He’ll snare you in bonds, eyes glowing’, a fire
To gore and torment you, till the stars expire -
-
válasz
Triathlete #17526 üzenetére
Szokott, de ebben az esetben ez normális, Zirael jelei csak az utat jelölik ki, nincs rajtuk aktiválós trigger, mint a kincsvadászatok jelein.
-
válasz
Triathlete #17519 üzenetére
A törp kovács páncélokkal foglalkozik (armorer - a térképen egy pici kalapács és egy páncél a jele), White Orchardban a nilfgaardi tábor szállásmestere tud fegyvereket kovácsolni (blacksmith - a térképen egy pici kalapács és egy üllő a jele).
Ha nem játszol túl magas nehézségen, vagy igen, de kemény vagy, jól megy a harc, akkor nekimehetsz a szintednél magasabb küldiknek is, de arra kell készülnöd, hogy nehéz lesz. Érdemes a szintednek megfelelő vagy picivel afölötti küldiket tolni először, illetve még fontosabb (XP szempontjából), hogy ne nagyon hagyj későbbre olyan küldiket, amik az aktuális szinteden vannak, mert azokért később nem nagyon fogsz XP-t kapni.
Üzletelésnél attól is függ az ár, hogy ő mit árul, tehát egy fegyverkovács többet ad egy fegyverért, mint egy sima árus vagy egy páncélkovács, de nincsenek nagy különbségek. Azt kell szem előtt tartani, hogy nekik is élni kell valamiből, tehát olcsón vesz, drágán ad el.
Merchant és alkudozás skill nincs a Witcherben, Geralt alapvetően csóró, néha éhezik, és minden pénze elmegy a felszerelésére.
A köszörűkő nem javítja meg a fegyvered, csak megemeli rövid időre a sebzését. Ha sérült a fegyvered, azt csak kovács tudja megjavítani. Úgy érdemes elképzelni, hogy a kovács kikalapálja a sérüléseket, kiegyengeti a kardot, meg ilyenek, amihez szakember kell, ellenben Geralt a köszörűkövön csak annyit tud csinálni, hogy kicsit megfeni, és a fegyver élesebb lesz átmenetileg.
-
-
válasz
#48613632 #17391 üzenetére
Netflixről?
CIRI can often be found rough-housing with the Palace hands instead of sitting in finery at the knee of the QUEEN CALANTHE, her grandmother. That is, until Cintra is massacred by the Nilfgaardians and CIRI is orphaned, left to traverse THE CONTINENT, alone. She doesn’t know it yet, but she’s a direct descendent of LARA DORREN, an Elven Mage – which is why everyone in our series is after her. We follow CIRI as she evades her captors, and in the meantime, discovers her magical talents, her dark side, and the role she is to play in the coming apocalypse. We are looking for an extraordinary young talent to lead this series. She should be brave hearted and MUST have something truly special about he
-
válasz
#48613632 #17386 üzenetére
Igen, de ez nagyon sánta hasonlat. Heimdall egyedülálló karakter, pusztán a bőrszíne miatt nem kell módosítani a teljes skandináv mitológiát. (Példa: ha Thor lett volna néger a filmekben, akkor ugye minimum Odin és Jörd is néger lett volna, de még ez sem kizáró ok, elvégre ők istenek, ki tudja hogy néznek ki valójában.)
Egyébként lehet, rosszul magyarázom, azért nem érted, mi a különbség. Ha Ciri például egy szférikus együttálláskor, vagy varázslat segítségével, esetleg egy dimenziókapun keresztül vagy akárhogy került volna a játék/regények világába, akkor - részemről - semmi gond nem lenne azzal, hogy nem pont úgy néz ki, mint a játékban/regényekben. De ő született. Volt anyja, volt apja. (Voltak elf ősei.) Ezáltal ahhoz, hogy ő mondjuk ázsiai lehessen, ahhoz minimum a szüleinek is ázsiainak kellene lenniük (Heimdall esetében ilyenről nincs szó, mivel egyedülálló karakter a filmben, de legalábbis nem ismerjük meg a szüleit). Még ezzel sem lenne semmi gond, ha egy nemes vagy egy földesúr, esetleg egy távoli vidék parsztjainak lánya lenne. Csakhogy Ciri felmenői a Witcher világában nagyon fontos szerepet betöltő, közismert uralkodók, és bárki, aki kicsit is ismeri a Witcher világát, tudja, hogy nonszensz hogy Cintra és Nilfgaard trónján mondjuk zerrikániai ("ázsiai") uralkodó üljön.
A lényeg: ha a készítők valóban néger vagy ázsiai Cirit szeretnének, akkor Calanthe, Pavetta és Emhyr is néger vagy ázsiai kell legyen. Ami elég röhejes lenne, ismerve a Witcher világát, politikai viszonyait és népességföldrajzát.
-
válasz
#48613632 #17383 üzenetére
Ez nem pityogás szentem, mert ezzel tökönrúgják mind a regényeket, mind a játékokat. Az, hogy szerepel egy színesbőrű vagy épp arab színész a sorozatban, azzal nincs semmi gáz, felőlem melegek is lehetnek, semmi gond. A Witcher világában is vannak "arabok", ugye ők népesítik be Ofir földjét, a távoli kontinensen ott fekszik Zangvebar, az ott lakók színesbőrűek, és persze ott van Zerrikania, amit nagyjából a nálunk ázsiai rassznak nevezett lakók népesítenek be. Tehát simán bele lehet írni a sorozatba fekete, arab, ázsiai karaktereket, mivel ők is részei a Witcher világának - bár északon, ahol a történetek játszódnak meglehetősen ritkán találkozni velük érthető okokból.
Na, de Ciri az ősi elf vér leszármazottja, és ha ugye mondjuk néger vagy ázsiai lesz, akkor Cintra uralkodónője, Calanthe is néger/ázsiai kellett legyen, ahogy Pavetta és Emhyr is. Namost a sztori szempontjából ennél nagyobb ökörséget nehéz lenne ellőni, miszerint egy északi államot (Cintra) és a legnagyobb északi birodalmat (Nilfgaard) is egy-egy zangvebari/zerrikaniai irányítja. Ez - számomra - olyan, mintha mondjuk Vesemir karakterét nő játszaná, mert miért ne. Egy női witcher pont annyira "életszerűtlen", mint egy néger elf. -
válasz
RetepNyaraB #17314 üzenetére
Ez a bug sajnos néha olyankor is előjön, amikor
, olyankor kellemetlenebb, mertCiri versenyez a Báróval , ez esetben csak a visszatöltés segít vagy a leszállás+felszállás kombó.Ciri nem tud jeleket használni Jaja, sok ilyen van a játékban és a regényekben is.
-
válasz
RetepNyaraB #17310 üzenetére
Ez sajnos egy ismert bug, annyit kell tenned, hogy tolsz rá egy Axiit, és utána rendben lesz.
-
válasz
RetepNyaraB #17307 üzenetére
Viszonylag gyenge nyergekkel is meg lehet őket verni, a lényeg, hogy vágtával juss előre, aztán a szűkebb részeken pihentesd a lovat, csak fusson, ne vágtázzon, és ne engedd el az ellenfeleket, forgasd be eléjük Keszeget keresztbe, vágj be eléjük, hogy ne tudjanak elmenni, és amikor kicsit pihent a lovad, akkor mehet megint a vágta.
Angolul egyébként 'Enhanced racing saddle' és lootból, kereskedőktől beszerezhető, nem ritka darab.
-
Szentem keretezd vagy nyilacskázd be, mert tényleg elég nehezen észrevehető. Lehet, hogy túlságosan szem előtt van, de én is csak nagyon sokára kattintottam rá, amikor kerestem az általad írt bejegyzést, mert nem úgy tűnik mint egy link, inkább mint a topik összefoglaló címe.
-
Mindig is kíváncsi voltam, hogy fel lehet-e jutni a Rozmaring és Kakukkfűvel szemben levő épület tetejére, és nos, igen.
Azt nem tudom, mennyire bug vagy glitch, de amikor a fogadó még nincs felújítva, akkor a legfelső emelet erkélyén egy darabon be van szakadva a tető, és lelóg róla egy gerenda (a második képen az erkély bal oldalán látszik). Na, ott sokadszorra sikerült felmásznom a tetőre (meg vagy 20-ról szétplaccsantam az utcán persze vagy a kanálisban), onnan pedig nekifutva át lehet ugrani a másik ház teraszához vagymiaz.
Sok értelme nincs persze, van ott egy hordó, amiben van drót, meg le lehet mászni onnan a házba, meg a Romlás Udvarába, bár ez utóbbi esetben ott ragadsz.
-
válasz
DamianB #17239 üzenetére
Várjá-várjá, lehet nekem is többször nullázódott, és akkor most nem is 850 óránál járok, hanem 1500-nál.
Egyébként passz, nem tudom mi okozhatja, az évek során többször át volt telepítve a Steam, egy ideje külön SSD-ről fut, volt gépcsere meg minden, de elvileg minden játékomat gyűjti szorgalmasan, bár nem túl sok játékkal játszom. -
-
válasz
nincsnév007 #17219 üzenetére
A New Game+ egy új játék az addig fejlesztett karakterrel és a felszerelés egy részével, tehát teljesen előlröl kezded a játékot.
-
Természetesen úgy értettem, hogy Geralt hétfő reggele, nem az enyém.
-
-
-
válasz
S e t h #17101 üzenetére
A 6 tárgy, aminek Nagymesteri szinten kell lennie és egy iskolából kell származnia: acél kard, ezüst kard, páncél, nadrág, csizma, kesztyű. Ha bármelyik 3 megvan, akkor megkapod a fele bónuszt, ha mind a 6 rajtad van, akkor a teljes bónuszt.
Az nem egy "másik witcher", hanem Lambert.
A játék elején az álomban ott van ő is Kaer Morhenben, meg nagyjából Geralt egyik legjobb barátja. Skelligere akkor fogsz tudni elmenni, ha odaérsz a főküldivel - "Keress egy Skellige-re tartó hajót". Ezt követően fogsz tudni haladni a Lambert-féle küldivel.
-
Befejeztem a játék legújabb végigjátszását is, gondoltam nézek vmi játékot pár hónapra az NG+ előtt, de nem nagyon megy a dolog.
Letöltöttem a GTA V-öt (eddig egyetlen GTA-val sem játszottam), de nem igazán jön be eddig semmi belőle... Lehet, most kedzek bele inkább az NG+-ba, főleg, hogy így visszakerülök Velenbe, ami - ahogy sokan közületeknek - nekem is a kedvencem hangulat, zene, látvány, sztori szempontjából.
-
"If there is no death, does life exist?" - Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy
"there are two types of men, those who see opportunity and take advantage, and those who forge opportunities for themselves." - Keira Metz
"Better to live one day as a king than a whole life as a beggar" - Ves
-
Nagyon jó képek!
Ezt a mostani végigjátszásomat szinte végig dokumentáltam screenshotokkal, képekkel, úgyhogy most van egy közel 600 képből álló galériám a fullos végigjátszásról időrendben. Amint lesz egy kis időm (reálisan szeptemberben), készítek belőle egy szűkített válogatást mondjuk 200-250 képpel, és abból lesz egyfajta képregény a Logoutra, úgy, hogy minden képhez magyarázat, ilyen-olyan képealáírások lesznek társítva.
-
-
-
válasz
PAtr0n #17014 üzenetére
Mint kiderült, én a néma druidát hagytam ki.
Így most már ilyen klír a rekord.
(A kislányt elvből nem szoktam megitatni méreggel.)
Nekimegyek a maradék kérdőjeleknek, aztán akkor így ennyi megint.
Ez a végigjátszás 220 óra körüli lesz, ahogy most kinéz. Aztán most majd kéne valami, amivel 6-7 hónapig játszok, mielőtt újra előveszem a Witchert NG+-ban.
-
-
Ha fészket semmisítesz meg, akkor csak simán use/használ, de ki is írja, melyik billentyűre állítottad be, amikor a fészek felett állsz. Ha simán bombát akarsz dobni, mondjuk egy ellenfélre, akkor egyrészt a bombának a zsebben kell lenni az inventoryban, majd ki kell választani a gyorselérés menüből - ehhez nyomd hosszan a tab-ot. Itt tudsz választani bombák, nyílpuska, egyéb spéci cuccok és jelek közül. Majd a funkcióhoz kötött tárgy használata gombbal tudod eldobni vagy hosszan nyomva tartva célozni vele.
-
-
Nahát, csak most jöttem rá, hogy az Aerondightot is meg tudja bűvölni a rúnaműves, anélkül, hogy elvesznének a spéci fícsörei.
-
válasz
DamianB #16968 üzenetére
A játék indításakor lehetőséged van beimportálni egy végigjátszott Witcher 2-es mentést. Az ott történtek néhány dologban befolyásolják a harmadik rész eseményeit is. Amennyiben bármilyen okból nem importáltál mentést, akkor az első császári audiencia előtt, borotválkozás közben Morvran Voorhis nilfgaardi tábornok fogja azokat a kérdéseket feltenni, amely ezeket a kérdéses eseményeket eldöntik.
Megölted-e Aryan La Valette-et?
- Novigradban, amikor Dandelion barátnőit keresed fel, találkozol Aryan anyjával Maria Louisa La Valette-el, aki ha megölted a fiát, nem áll veled szóba, ha életben hagytad, akkor igen. Az adott küldetésen nem változtat, néhány párbeszéd más.Megmentetted-e Tansarville-i Sílát?
- A játék vége felé, amikor kiszabadítod Margarita Laux-Antille-t a börtönből, akkor Síla ott lesz mellette a cellában, ha megmentetted a Witcher 2 alatt a selejtes megaszkóptól. Nem változtat semmin, mert ott is hal meg a börtönben. Ha nem mentetted meg, akkor értelemszerűen már halott és nem jelenik meg a játékban.Megölted-e Lethot?
- Ha életben maradt, találkozol vele egy mellékküldetésben, és segíthet a Kaer Morheni csatában. Ha meghalt, akkor meg nyilván nem.Roche vagy Iorveth?
- ha Iorvethet választottad, akkor verekedni kell egy kört az őrrel, amikor először odatévedsz Roche búvóhelyére.Trisst vagy Anaïs La Valette-et mentetted meg Loc Muinne alatt?
- ennek a kérdésnek tapasztalataim szerint semmi hatása nincs.Forrás: Topic összefoglaló
-
Gwent összefoglalóba javaslom felvenni tippként, hogy B&W-ban, amikor gyűjtögeti az ember a Skellige-paklit, az 24/24-es erősséghez, akkor a térképen megjelölik az összes lehetséges partnert, viszont, ha megvan a 24/24, akkor ezek a jelzések eltűnnek, tehát, ha vki nem akar ellenfelek után koslatni céltalanul, annak javasolt megjelölnie a térképen jelzőkkel a partnereket, majd végigjárni őket.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Megkérnénk minden topiklakót hogy a játék történetéhez kapcsolódó hozzászólásoknál használja a Spoiler kódot!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyúrósok ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- TCL LCD és LED TV-k
- Politika
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- HTPC (házimozi PC) topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- Next level Racing - Racing Wheel Stand 2.0 (NLR-S023)
- Logitech g920 váltóval
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- SzoftverPremium.hu
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest