- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenicsab
tag
Szia!
Nekem [ilyen]
távirányítóm van usb-re, rá lehet tanítani a tv on-off ját infrán és
usb-n tölthető, viszont bekapcsolva az usb adapterén kommunikál ott már 2,4Ghz-en.
Régebben vettem még android boxhoz, a manualja a saját dobozán volt, de már elkallódott, nemrégiben sikerült neten megtalálnom az összetanítási leírást.
Gondolom hasonló és nem életszerű hogy usb nélkül ne lehessen bekapcsolást kezdeményezni vele.Szerintem,,,
-
kenicsab
tag
válasz
Imi1981 #27455 üzenetére
A feltöltő ezt írta:
Ne hasonlítsa össze a V101-gyel (és az M999-cel), mivel a V101 „kérésre” verzió.
Hasonlítsa össze a következővel: V098.000861.Btw,
a dátumokat is megnézheti a Termékinformációk oldalon.
V101 (V098)..... minden dátum 2024 februárjától....
V121.....március vége
M999v8...április vége -
kenicsab
tag
válasz
Zoli35 #27440 üzenetére
Szia!
Csak egy kis segítség:
internetes adatok alapján!
a Hisense 75a7kq 330e-től indul 350 cd/m2 a fényereje és normál led nem FALD-os,
1200:1 kontraszt
a Hisense 75e7kq 295e-től indul 300 cd/m2 a fényereje és normál led nem FALD-os
2000:1 kontraszt
mind kettő direkt ledes, azaz képernyő mögött helyezkednek el és ips kijelzőa Tcl 75c645 szintén 295e-től indul VA panel 6000:1 statikus kontraszt, direkt led,
450 cd/m2 a fényereje, nem FALD-osU.i: a TLC egy tv-s csatorna...
-
kenicsab
tag
válasz
Imi1981 #27431 üzenetére
Pl.:
MT9653 TV models:
- X955 - Alternative - X959, XMQLED98
- C955 - Alternative - C959, MQLED98 - Global version - C855 (2023)
- C855 (2024) - Alternative - C81B, C89B
- C845X2 - Alternative- C841X2, C843X2, C844X2, C849X2, MQLED87
- C805 - Alternative - C801, C802, C803, C804, C809, MQLED80, QM8B - Global version C755
- C745X2 - Alternative - QLED870, T8B
- 85C655 PRO - Alternative - C71B, C79B
- 98C655- Alternative - C61B, C69B
- 98P745 - Alternative - 98UHD870Pentonic 700
Kicsit megtévesztő verzió, mert régebbi az alverzió mint a v101 es, de végül is nem egy Óta Update ,,, !
-
kenicsab
tag
Egy kis "news"
[v121_img] -
kenicsab
tag
válasz
Lackó1984 #27340 üzenetére
"Melyik V8 tesztverziót tetted fel?
Azzal milyen?"A C805 re egy testver.8. van: V8-T653T01-LF1M999_Test_Version_8.zip
Abban már javították a DV mozgást, viszont a Local Dimming határozottan rosszabb lett, mint a korai fw-ekben."fekete sávok alatt/felett átlátszó szürke sávok jelennek meg"
Megerősítem, vannak DV videók amik így jelennek meg, az is fw hiba, mert pl
a firestick 4k max 1. gen le tudja játszani hasonló körülmények között, saját tapasztalat! -
kenicsab
tag
válasz
Rederik #27081 üzenetére
"Sziasztok, milyen lan kártya van a TCL 55C805 TV-ben? 100-as vagy Gigabites?
Ha csak 100-as, van értelme venni egy USB3->gigabit átalakítót? Működne az a TV-n?"Sziasztok!
Nekem ez a típus van 65C805-ön: [USB_3]
és hibátlanul működik, bekapcsolás után van pár másodperc hálózat keresés amíg wi-fi ről átvált Eth. Lan-ra. -
-
kenicsab
tag
válasz
pictigjis #27028 üzenetére
Sziasztok!
Én átneveztem a v101 et M999-re és rátöltöttem az M999_test_6-ra,
simán végigfutott, most nézem a szokásos "műsoraimat".
Ha észlelek vmit, akkor írok.Ui.: tény és való hogy OTA fw-el nem lehet downgradelni, viszont ha a build frisseb, akkor megy az update, nem is törli le a már megléőt mint az IMG. ill, PKG file!
-
kenicsab
tag
válasz
Celtis #26933 üzenetére
Sziasztok!
Szerintem nem lesz v028 sw elérhető, valamiért nem tudták a Telegrammos srácok sem megszerezni.
Meg hivatalosan sem engednék a "rollback-et", mivel a TCL tévék bootloadere nyitott, ellntétben a telefonokéval, ahol az gyárilag zárt.
És az androidos támogatásban max a biztonsági frissítést engedik 1et vissza, amennyiben kiderült róla, vmi bibi."Szerintem!"
Ui.: a mai napig őrzök egy OTA file-t ami:
V8-T653T01-LF1F011.zip nevű, de így semmire sem jó, mert nincs mire rátölteni, viszont elképzelhetőnek tartom, hogy lehetne belőle pkg (img) filet készíteni, de akkor is hova-tovább, nem frissítené a központ 028-ra, ha fent van már a 098. -
-
kenicsab
tag
válasz
7Heads Drago #26275 üzenetére
50C805.
[emag]
most még él a kupon! -
kenicsab
tag
válasz
blizzrd #26279 üzenetére
Szia!
Én a minap csavartam fel a falra, felül a 2 gyári fekete csavart használtam (a felső 2 furatban találtam őket) 65c805,
alul pedig egy másik szettből kivett ugyan olyan hosszú
ezüst színű csavarpárt.
Felül stabil belső rögzítő konzol van, ún. zsákfurattal,
viszont alul nagyon "flexibilis" csak furatos-menet ahol be is tud szaladni a hosszabb csavar!!!
Ne nagyon mozgasd a tv-t a konzolon előre hátra irányban (billentés)! -
kenicsab
tag
válasz
7Heads Drago #26284 üzenetére
HDMI kábel biztos jó?
Ezt a kérdést biztos ide szántad?
Nem írta hogy külső forrásból való tvzéskor! -
kenicsab
tag
válasz
Buci888 #26209 üzenetére
Szia!
Én egy ilyet rendeltem a c805-höz próba-cseresznye alapon (alin):
RC902V FAR1 voice remote control compatible with TCL TV 75C835 65C835 55C835 98C735
és kompatibilis vele, sőt még bt-on is, de ugyan olyan hangos, mint a gyári, viszont van dedikált disn.Ha jól láttam a Tem*-n 735 Ft,
RC802V FMR1 Távirányító: Növelje A TCL És LG Smart TV Élményét – Nincs Hangfunkció, csak infra!
Rendeld meg és teszteld, legrosszabb esetben dísz lesz ennyiért. -
kenicsab
tag
válasz
rumkola #26117 üzenetére
ok, így már képben vagyok,
esetleg még ez lehet jó: [aktív hdmi] -
kenicsab
tag
Sziasztok!
Tegnap.végre megkaptam a c805 ösöm a szervízből készen javítva.
A munkanapon alaplap csere olvasható és így igaz ahogy már írták előttem , Székesfehérváron a Videoton-ban volt.
Jelenleg a gyári 028-as fw van rajta, de szeretném az új 098 ast , viszont nekem is dilemma, hogy mi tévő legyek!? -
kenicsab
tag
Mint már írtam, bekem is a 999v1 volt a legjobb amíg tudtam élvezni a tv-t, most még szervízben van.
Jelenleg a régi LG nano-t nézem, kifogástalan a képe korához képest is.
Na de a lényeg, nálunk digi kábel van és kíváncsiságból ránéztem tegnap az m4HD sport és m4+ ra, na az valami kiábrándító volt, mintha sd adás lenne felskálázva a színek pedig kékesek a fehér is jégkék,
az Epic Drama HD meg egyszer szép egyszer meg kritikán aluli, egyébként meleg árnyalatra van beállítva a tv.
Minden más ok , a tv adások közül kiváltképp az M2HD szép pl. -
kenicsab
tag
Ha img-et töltesz fel, akkor az visszaállít és kitöröl mindent alapra, csínján kell vele bánni nem állhat meg pl áramingadozás ill. usb hiba miatt, gyakorlatilag bármely verziót átír a sajátjára.
A mai felállás szerint a 028, 062 és a 098 hivatalos verzíó!
Persze a hírek szerint csak globál (062, 098) , nem pedig EU! -
kenicsab
tag
Szia!
Szerintem ne kapkodd el a szervízt, még próbáld meg a Vhiktor féle beállításokat, video változat!
Az én tévém c805 elseje óta van a szervízben, nem be kapcs-os volt.
Az utolsó fw a 999v1 volt ami jelentős változást hozott a 062 után, annak a v5-se pedig megegyezik a v098-al! -
kenicsab
tag
sziasztok!
Új T653T01...
img. került fel, akit érdekel:
[link] -
kenicsab
tag
Egy mai infó a tv-mmel kapcsolatban:
Idézet a szervíztől,"Kedves Ügyfelünk!
Értesítünk, hogy az általad javításra küldött, #******* RMA számmal ellátott termék beérkezett és #******* számmal regisztráltuk a szervizben. Technikus kollégáink hamarosan megkezdik a termék vizsgálatát és javítását. Szeretnénk tájékoztatni, hogy a szervizfolyamat várható időtartama 30 napra is kitolódhat. Amennyiben termékedet a szerviz megjavította és úton van Feléd, további üzenetben értesítünk.
Termékek:
1 x TCL 65C805 Smart LED Televízió, 165 cm, 4K, MiniLED, HDR, Google TV 65C805További kellemes napot kívánunk!
Depanero csapata - eMAG szervizpartner"
Ebből 2 dologra következetetek:
1. nagyon sok a munkájuk, ezért hosszadalmas a javítás
vagy
2. Egy nagyobb szervízbázisra küldik el a főpanelt (pl, külföldre)! -
kenicsab
tag
válasz
Imi1981 #25451 üzenetére
Akkor most én is parázhatok, hogy ne kapcsoljon be a tv a szervízben pl: sw recovery után vagy drukkoljak hogy egy régi sw-vel meg igen, vagy hogy ha nem kapcsol be, akkor ne kapjak egy csereutalványt ami kb 40e-el kevesebbet ér mint a lista ára, mert ugye az emag nem cserél készüléket, csak utalványt ad?!
Egyébként meg mint kiderült az usb pendrv(micro sd usb adapter) volt a ludas, azóta sem lehet formázni, másik adapterrel meg igen, de soha többé ilyet, senki se használja, az arra való hogy letöltsünk róla képeket felvételeket.
Most már tudom, drága tanúlság lesz!
Már vettem is egy Kingst travel 3.2-t helyette, biztos ami biztos. -
kenicsab
tag
Igen érdemes, nekem WD mirror Nas-om van , szépen játszik minden platformon, kb 95% hibamentes lejátszás, ellentétben a sokszor kérdezett USB-lejátszással!
Nem akarom kritizálni az USB-s próbálkozást, de lássuk be nem túl praktikus, olyan mintha 5L-es kannával tankolgatnánk a kocsit.
Média szerver, win hálózat (az LG smart progija azonnal megosztja a mediát) ill. NAS. Ezeket támogatják az újabb tv-k a legjobban.
Szerintem,,, -
kenicsab
tag
Nekem van egy régebbi nano lg-m ahhoz vettem egy firestick 4k max gen1-et hogy lehessen appokat telepítgetni meg játszani egyszerűbb játékokkal, nos az lg úgymond mindenevő a HDR-ig!
, persze vannak kivételek,
pl mp4 ha másképp van csomagolva a konténer, akkor ( nem játszik le v. igen, de nem lehet belepörgetni v. szaggat) ezeket a firest. kodi kombó pedi lejátsza.
A tcl 65c805 tv-n pedig sokkal nagyobb a szórás:
pl. 1080i 25 fps tv-s mkv-t csak a gyári médiaplayer játsza le ,
a HDR- tartalmakat pedig mplay és Vimu és Kodi is,
DV tartalmakat pedig a Kodi mindig a mplayer néha a Vimu pedig
csak ritkán, gondolom konténer függő ez is,
a Dual DV-HDR filmeket pedig csak a Kodi képes DV-ben a többi
csak HDR-ben lejátszani, a Tcl-firestick kombóval sem jobb a végeredmény,,,
szó ami a szó a lényeg, hogy egy adott filmhez mindig ki kell próbálni a 3 lejátszót, de legtöbbször a mediapleyer a nyerő, ha nem DV a film. A streamingekkel nincs gond, általában!
"És teszem fel a kérdést ha ilyen nagy a szórás, akkor milyen külső lejátszót kell választani és persze mennyiért, hogy lehessen hibamentesen lejátszani?"
Ez persze inkább csak költői kérdés! -
kenicsab
tag
válasz
Senator #25328 üzenetére
Nekem állt meg a 4. frissítés után pontosabban a v3 teszt után.
Előszőr TCL logó azután pedig fekete képernyő (bricked).
Próbáltam ezt a T653T01....R090 IMG (PKG file-t), de semmi.
Úgy tűnik hogy boot hiba, még a led sem villan fel.Így marad a szervíz, azt írták hogy 5 munkanapon belül jönnek,
csak akkor miért lehet időpontot választani? -
kenicsab
tag
-
kenicsab
tag
Szerintem 3x 33% :
1. javítják v.
2. cserélik v.
3. visszadobják vm. indokkal,,,
Én nem tartom mókolásnak, nem kellene usb-ről bravúrkodni,
ha lenne igazi online frissítés mint pl: LG,
de még ott is lehet áramszünet ill. hálózati ingadozás.
Nekem nem a ver, frissítés volt a célom, hanem a mozgásbéli problémák orvosolása.
Ha lezajlik a szervíztörténet, akkor feltétlenül beszámolok róla. -
kenicsab
tag
válasz
pictigjis #25135 üzenetére
Sziasztok!
Nem tudom hogy hol hibáztam, de ma este miután frissítettem (M999v3) a c805-s tv-m és 2 lépésben behalt.
Előszőr végigment majd csak tcl logó, azután pedig végigment majd fekete képernyő és nem kapcs. be.
Az előző frissítések rendben felmentek (v062, M999v1,M999v2) mindent ugyan úgy csináltam...
Nem sikerül recovery módba se bekapcsolni. -
-
kenicsab
tag
válasz
Vismajor01 #24064 üzenetére
Akkor itt: [link]
-
kenicsab
tag
válasz
Vismajor01 #24059 üzenetére
-
kenicsab
tag
Nos ismerkedtem az új 805-el.
Pontos típusa ennek is 65c755 és lengyel összeszerelés.
Sikerült a frissítés is usb-n, 2 jára, előszőr megállt, húú!
Tényleg szép a képe, fényerő + fekete, érdekességből mellé tettem a régi LG nano 8200 és nem maradt le látványosan képben, színben,
élességben, csak fényerőben és mivel edge ledes a csak fekete részeknél ún. ledfüggöny látható a helyi söt. vezérlés miatt.Más , késő este nézegettem rajta ezt azt ami szélesvásznú film
és azt tapasztaltam, hogy az alsó és felső fekete tény leg fekete,
egész addig míg nem jelenik meg a képen valami fényesebb jelenet.
De szerintem az átvilágít ill. belül tükrőződik a fény és ezért lesz halvanyán szürke.
Volt olyan jelenet is ahol a kép rész volt majdnem fekete és az alsó felső csik pedig egészen fekete.
Azért gondolom hogy így lehet, mert volt nálam his 8uhq m.led is és
ott is hasonló volt a jelenség, csak ott durvábban látszott,
lévén az IPS-ADS peneles.
Így aztán nem feltételezem, hogy 21:9 nél kapcsolgatná a sw külön
ezeket a sávokat. -
kenicsab
tag
Sziasztok!
Csatlakozom a C805 ösök táborához.
Ma végre én is megkaptam a tv-t, ami eMAG 12. 07-e vásárlás
és 10-ei visszaigazolással.
Plusz még az öblítő is tegnap, ami igazi 4D-s élmény!
Megkezdem a beüzemelését...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Robogó, kismotor
- Hiába az USA kritikája, az EU nem enged a technológiai törvényeiből
- Acer Wave 7 Mesh: Hetediziglen
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest