Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
freeland0806 #36956 üzenetére
Ez lenne a célja igen, hogy az osszws kepmod kozul gyarilag a fmm a legjobb, de mint lathato hdr esetében a Mozi mod sokkal jobb mint a fmm.
-
Vhiktor
nagyúr
Íme itt a bizonyíték arra, amit mondtam, hogy a Filmmaker képmód önmagában nem garancia a színhelyes képre, lényegében csak fizetett marketing duma.
A mérések egy 65C855 tv-n történtek.
Elöször lássuk a dobozból kivett gyári fw-el a Mozi képmódot:
SDR
HDR
Most pedig fw frissítés után a Filmmakerképmód:
SDR
HDR
FW frissétés után a Mozi képmódSDR
HDR
Aki nem jártas a dologban, a lényeg, hogy minél kisebb legyen a deltaE érték.Színhelyestől mindkettő mód elég messze van. Sőt, hogy bekerült a Filmmaker képmód, SDR esetében a Mozi képmód direkt le lett butítva.
-
Vhiktor
nagyúr
Nemoskára kiderült, hogy a korábban nagy vitát kiváltott filmmaker képmód mit ér.
C855-n gyári fw-el megmértem a mozi módot, most update után pedig memgérem a filmmaker képmódot, nem lesz több kérdés -
Vhiktor
nagyúr
válasz
faölelgető #36943 üzenetére
Eddig is ezt kellett keresni
-
Vhiktor
nagyúr
Ilyen az amikor az üzletben az eladó azt mondja a kiállított tvre, hogy allig ment, valaki megvette elállt a vásárlástól és utána tették csak ki a boltban, de nem ment sokat. Kb 2300 óra.
-
Vhiktor
nagyúr
Valaki belinkelné nekem a legutóbbi fwt c855-höz?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
freeland0806 #36886 üzenetére
Az inkább local dimming probléma szerintem.
Az overshoot Philips oledekte colt egy időben nagyon jellemző, ekkor olyan zajos a fekete közeli reszlet, mintha zsirkretaval rajzolták volna. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
kokokka #36882 üzenetére
Ezért nem szabad előre ítélni, közben kiderült, hogy pl a 835-öl a fenyerot leszamitva jócskán elmarad.
A helyzet az, hogy nagy fényben a szoba elrejti a hianyossagokaty főleg, akkor ha nagy fenyereje anyaggal van nézve. Az igazi teszt sötétben kezdődik és jön a szivatas a sötét jelenetekkel. -
Vhiktor
nagyúr
Mégis lesz C855 teszt
a csatorna egyik nézőjétől kaptam egyet tesztelésre.
Első blikkre a legjobb miniledes tv amit eddig láttam, de első pillantásra nem ítélünkViszont aki a távirányító oldalára tette a hangero szabályzót az biztos sokat fog csuklani, nem is értem...
-
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Imi1981 #36709 üzenetére
A fényességet a DV fényes mód magyarázza meg, ugyanis ott túl van tólva minden köztes színnek a féyneereje a szabváynhoz képest elglaább a 2 vagy 3 szorosára. HDR-ből is kell lennie ilyen képmódnak.
A különbséget még a 2 gyári képmód különböző kalibrációja adja. Tedd DV sötétbe és hasonlítsd úgy össze a HDR10+-al, máris nem lesz meg ez a különbség.A HDR10+ és a Dolby Vision szabvány hajszál pontosan megegyezik (annyi, hogy a rendes dolby vision 12 bites a HDR10+ meg 10 bites, de ez most lényegtelen).
Ha kalibrálva van rendesen a tv akkor semmi különbség nincs DV és HDR10+ között.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
vargalex #36573 üzenetére
Leírtam már sokszor, mi a filmmaker képmód, amit linkelsz az is azt állítja amit én. Nincs olyan hogy filmmaker tartalom.
A filmmaker képmódba ki an kapcsolva minden hülyeség, de nem a videó alapján kapcsolja ezeket ki, hanem fixen ki vannak ezek kapcsolva a filmmaker képmódban és a filmmaker képmód beállítása mindig fixek nem változik a lejátszott videó tartalom függvényében. Csak egy elpre beállított képmód mint a többi.Ahogy ρσгτσ is írja
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
freeland0806 #36556 üzenetére
Csúcsfényerőre milyen opciók vannak?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #36544 üzenetére
Szóval a lényeg, azokon a tvken amiken van filmmaker kepmod es a tulaj a szabvanyhoz közeli képet szeretne látni akkor kivalasztja a filmmaker kepmodot, mert a gyári kepmodok kozul ez a leghelyesebb és nem kell azon gondolkodnia hogy a bugyutan elnevezett gyári kepmodok közül melyik lehet a legszinhelyesebb. Ez a felhasználónak egy segítség.
A régebbi tvken amik nem rendelkeztek filmmaker kepmoddal ott sem volt semmi baj, mert kiválasztottak a gyarilag legszínhelyesebb kepmodot(csak hat nem tudhattad melyik az) es kikapcsoltad az összes dinamikus vackot es mozgás javitast, beallitottad meleg szíhomersekletre es ezzel el is érted a filmmaker modot. Most ezt nem kell megtenni csak kiválasztod ezt a modot, mert tudod, hogy ez a legjobb és ennyi.
Szoval ez csak egy megállapodás a gyártók között, hogy a leghelyesebb kepmodot így nevezzék el, persze licensz díjat kell fizetniük a nev hasznalatert a kitaláloknak. Vannak gyártók akik ezt nem akarják megfizetni, máshogy nevezik el, de közben ugyanolyan vagy akár még szinyhelyesebb a tvjuk nélküle is.Ha meg valóban kalibralt képet akar látni akkor kihiv kalibralni.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
kokokka #36542 üzenetére
Nem egészen érted jól.
Addig jól érted hogy te is be tudod állítani ezt barmeliyk kepmodban. Nem kell nekem ehhez kalibralni, az telejsen különálló dolog és telejesen független a filmmaker kepmodtól.
Szóval csak annyi hogy ami eddig mozi képmód volt az most át lett nevezve filmmakerre vagy pluszban lemasolták azt a kepmodot és atnevezték ennyi.
Pl samung tvken korábban film vagy mozi kepmod volt. Aztán kaptak filmmaker kepmodot a film kepmod melle, de ez a 2 teljesen megegyezik. Licensz, ennyi. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
vargalex #36537 üzenetére
Minden filmben van metaadat, szinter gamma stb, ez alapján lazán belephet az uzemmodba, nem kell hozzá semmi speci, így vált frissitest is a tv
.
Dinamikus metaadat csak hdr10+ es dolby vision esetben van. Sdr esetben a keparany szokott változni, de ezeknek megint semmi köze a filmmakerhez.
A filmmaker csak egy kepmod mint a többi. Attól filmmaker hogy minden dinamikus hülyeség ki van benne kapcsolva, de ez bármelyik másik kepmodra is igaz lehet. Csak egy egyseges elnevezés semmi más, aminek használatáért fizetni kell.
Se lg se tcl se semmi másik gyártó marketing leírása nem érdekel.
Mint ahogy a rendező megalmodta:
Ez is ebben a formában nem igaz, csak annyi hogy a tvn elérhető gyári kepmodok közül ez áll legközelebb a szabvanyhoz, de nem azt jelenti hogy jo is. Lehet delta 2 de akár 4-5 is az eltérése. Lg tvn sdr képmódok közül sz isf hajszál pontosan megyezik vele. Sőt van olyan tv ami nem rendelekzik filmmaker kepmoddal mégis sokkal szinhelyesebb mint egy másik tv filmmaker kepmodban.A filmmaker kepmod azért jött létre, hogy a gyarilag legszínhelyesebb kepmodnak egyseges legyen az elnevezése (persze ezért fizetni kell), ne az legyen mint 5 évvel ezelőtt volt, hogy minden márka mashogy hivta a legszinhubb kepmodjat. Nincs benne semmi kulonleges és pontossagot abszolút nem garantál, csak annyit garantal hogy adott tvn az összes kepmod közül ez a legszinhelyesebb, de a valóságban a kalibralttol sokszor ez is nagyon messze van.
Félre ertes ne essék, jo dolog hogy van, de semmi kulonleges nincs benne. Mint ahogy az imax és netflix kepmodban sem, csak lehet erte licensz dijat kérni.
Amikor kalibralok akkor azokon a tvken amiken van filmmaker kepmod, akkor azt a képmódot szoktam kalibralni, de ez sem törvény szerű mert van amikor másik kepmod pontosabb nála, akkor pedig abból indulok ki.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
kokokka #36526 üzenetére
Ott csak filmeket ajnalj amiket nez meg filmmaker módban.
Nincs ilyen formátum, ez csak egy kepmod. Régebben is voltak ilyen kepmodok amik ygarilag a legjobbak voltak, csak minden gyartos mashogy hívta oket: mozi, természtes, isf, film stb.
Ez csak egy egységes elnevezés, hogy ne őszén vissza legyen mint eddig. Ezt leszamitva semmi különleges nincs benne. TCL tvken a mozi felelt meg ennek. Dolby vision esetében meg a sötét. -
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
koppasz1986 #36497 üzenetére
Lehetséges hogy új fw-nél megváltozott a Fehéregyensúly beallitisa tartománya? Gondolok itt arra hogy mondjuk eddig -50 és +50 között lehetett állítani, most meg mondjuk-25+25 között?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
bbubby00 #36007 üzenetére
Akkor ahhoz képest hatalams előrelépés lesz a tcl miniled. Korábbi oled tulajoknak kell egy kicsit vigyázni, de nem a tvl-el, hanem az össze miniledel, mert vannak olyan korábbi oled tualjok, akik oled után más tv képét nem tudják nézni, nem mindenki, de vannak ilyenek.
-
Vhiktor
nagyúr
Hatalmas köszönet Cetlis forumtarsnak, hogy a rendelkezesmre bocsátotta a netflix fiókját.
-
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
flash- #35647 üzenetére
Ezt most nem értem.
Eredeti kérdésre a válasz, a gyári kalibráció azt jelenti, hogy amikor először bekapcsolod a tvt és nem állítasz semmit egyik képmódban sem. Ha állítasz akkor is vissza lehet térni az eredeti kalibrációra, csak resetelni kell a képmódot, vagy ha lett használva a DDC opció, akkor azt törölni kell. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
detroitrw #35628 üzenetére
Csak azon teszt készülékek beállításait rakom fel amik gyari kalibracioja elég rosz, így biztosan javit majd a beallitas, de ettől még nem lesz kalibralt, mert van szórás a panelek között rendesen, de mindenképpen jobb lesz mint a gyári. Azoknak a tvknek a beállításait nem rakom fel amiken nem biztos hogy javit (egészen jo a gyári kalibraciojuk)
Szóval a rendes kalibralt képhez, egyedi műszeres kalibracio kell.
A boltok altal elvegezett kalibracio sokszor semmire nem jó, ugyanis általában csak a legolcsobb colorimetert hasznaljak amivel nem lehet színeket kalibralni, kell hozzá spectro is es az sem.mindegy milyen az a spektro. Illetve monitorhoz kell a saját videokártya is különben megint csak gond van (icc profil adott videokártyához keszul)
Szóval monitort teljesen felesleges a bolttal "kalibraltatni" arról nem is beszélve, hogy a legtobb monitor a megfelleo gyari kepmodban elég szinhelyes.
Érdemes monitor esetben megnezni hogy van e rtings teszt, ott megnezni milyen a gyári kalibracio, ha deltae 3 korul van, akkor bolttal nem igazab hozzannyulatni, mert a nem megfelleo muszerek siman deltae 3-6-al félre mérhetnek.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
detroitrw #35598 üzenetére
Így van, de ez sok mindentől függ mennyi időközönként, pl. Hogy milyen típusú a tv és mennyit van hasznalva, emmymi idos (az elettartam alatt nem egyforman valtozik). Profi helyeken évente minimum 1szer, de inkább 2szer szoktak kérni. Otthoni felhasználás esetében mondjuk 2-3 év. De van amelyik 2-3 év múlva is csak minimálisan mászik el.
Lámpás projektorokat 500-1000 óránként illik, de már láttam olyan sim2-t ami lampacsere után is teljesen ugyanazt hozta, mig egy jvc 300 óra alatt simán elmaszik. Közben meg iyge az van a koztudtabna hogy lézeres s projektort csak egyszer kell, ehhez képest van olyan amelyiket évente újra kalibralom és jobban elmaszik mint egy lámpás. Szóval nehéz megmondani pontosan, hogy mit mennyi időközönként. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
koppasz1986 #35590 üzenetére
Koszi.
-
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
bdominik98 #35063 üzenetére
Fénykép sokszor nem a valóságot tükrözi. A képen alapvetően teljesen más színhőmérséklete van a 2 tvnek.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #35061 üzenetére
Elsozor is meg kell nézni milyen muszerrel mertek őket. Ha csak egyszerűbb colorimeterrel az nem a valóságot tukrozi. Ha nem megfelo spectroval akkor az megint nem a valóságtól tükrözi.
Szóval nagyon nem mindegy milyen műszereket használnak a teszt során, van amikor műszerek között felta 4-6 eltérés is van. Nemsokára lesz róla youtubeon video
Akkor úgy fogalmazok, hogy általában kekbe húznak a miniledek, ha nem is ennyire de akkor is. Sony miniled tvvel még nem találkoztam így az lehet hogy sárgába húz.
Illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy a nagyoknak, főleg külföldön nem ritka, hogy tesztre elokeszitett tvket adnak
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
bdominik98 #35056 üzenetére
Nem értem a kérdést.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
freeland0806 #34934 üzenetére
Mindig jelzem nekik a hibákat, de ők csak forgalmazok, nem ok gyártják.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Bogdán Máté #34917 üzenetére
Switchet nem kell az earcre kötni, semmi értelme. Próbáld meg másik bemenettel.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
bdominik98 #34912 üzenetére
Nem ismerem sajnos.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
TheMartin03 #34900 üzenetére
Csak a képre értettem.
-
Vhiktor
nagyúr
Mivel csak a legolcsóbb colorimetert használja profilozatlanúl, etért a színek biztosan félre vannak állítva:
De lehet vele tenni egy próbát, ha a 745-nek is elégf rossz a gyári kalibrciója, de profilozatlanul egy colorimeter simán flére mérhet deltaE 3-al, de akár 6-al is. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Lord Amper #34872 üzenetére
Azzal biztos nem ártasz.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Lord Amper #34870 üzenetére
az, hogy FALD önmagában nem jelenti azt, hogy a miniled közelebb áll hozzá. Kellene látni róla egy spektrum mérést és akkor meg lehetne mondani.
Én így vaktában nem használnám egyik beállításom sem. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Lord Amper #34866 üzenetére
Őszintén szólva nem tudom. Ha jól emlékszem az nem miniledes, akkor a 735 közelebb lehet hozzá. De ez így lutri.
-
Vhiktor
nagyúr
Igazából nem meglepő. A 765 ugyanis a 805 (ami igazából 755) utódja. A 845 utódja a 855.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
bdominik98 #34801 üzenetére
Nem számoltam meg még a zónák számát. A 2400 nitbol nyugodtan elvehetsz 1000-et, hogy megkapd a valóságot
Ezt leszamitva megeri, dinamikusabb a kepe.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
bdominik98 #34792 üzenetére
Ha teljesen pontosan kalibralt képet szeretnél akkor egyedileg kell kalibralni. De ez annyira rossz, hogy gyarilag deltae 10 felett vannak az eltérések, így az én beallitásaimal ez le fog menni kb 3 alá vagy még jobban. Arról nem is beszélve hogy én a világ legjobb muszereit használom, így még attól is jobb lehet így mintha valaki egyedileg kalibralna a tvdet egy olcsó colorimeterrel (ami a szinek kalibralasahoz önmagában amúgy sem használható)
Azokhoz a tvkhez amik pl egészen jók gyarilag, lásd LG g3 vagy c4 nem teszem fel a beállításokat azokat csak egyedi kalibralassal vállalom, ugyanis ott már nem garantálható hogy javitani fog. Itt viszont 100% hogy igen, nem is keveset.
Lényegében ez nekem csak a csatorna fenntartásához kell, ha lenne 100ezres nézettség és feliratkozó adnám ingyen is.
-
Vhiktor
nagyúr
Elérhetőek lettek a TCL C765 kalibrált beállításaim:
[link]SDR, HDR és Dolby Vision módok benne vannak, aki játékra használja, annak csak az a teendejő, hogy képmódnak a Játék képmódot választja és ugyanezeket a beállításokat használja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Venture Electronics VE RunAbout RA 2B-FE Amplifier
- BEACN MIC Dynamic Podcast RGB USB-C - Professzionális stúdióminőségű Mikrofon - Win/Mac - Ár alatt!
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI gyári dobozban, kifogástalan állapotban!
- Focal Chorus 726
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest