Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aprósólyom

addikt

válasz b. #19064 üzenetére

Az igen! Az szép tempó.
    Gamingra kiható problémára, arra gondolok, hogy gyenge és tervezési hibás a gateway hardware platformja. csomagtovábbítási problémái vannak, ami ping spikeban, gyenge jitter teljesítményben mutatkozik meg.

De mondok még viccesebbet.
    Direkt kábellel tesztelve:
    PC <-> Arris TG2482 local ICMP ping: 2-3ms
    PC <-> Mercusys AC10 (4000 forintos router) local ICMP ping: ~0,5ms

Pedig egy olcsó szutyi router a Mercusys.

Vicc, hogy WiFi 2.4G és 5G hálózaton keresztül is: PC <-> Wifi Range extender <-> Arris Gateway ICMp ping: 1-2ms

Gyorsabb a válaszidő Wifi keresztül +1 node-dal. :DD Tiszta vicc.
    Egy bughalmaz az Intel Puma. Amerikában csoportosan pereltek Modem tulajdonosok, és nyertek, mert állítólag tervezési problémája van a chipnek, amit firmware frissítéssel sem orvosolható maradéktalanul, ha igaz az infó, amit olvastam fórumokon. (Ott a tengeren túl nem ad ingyen modemet a szolgálató az előfizetéshez, csak olyan drágán, hogy akik szemfülesek vesznek maguknak saját tulajdonú modemet vagy gateway-t. Na ilyenkor jön a képbe a szar termék utáni perelés. Nyertek is, úgy tudom, aki pedig később fut bele a hibába, azok ha jól láttam jelentkezhetnek egy oldalon. "Intel Puma chipset" címszavakkal lehet találni számtalan releváns linket.)

Wire Shark ellenőrzéssel is látható, hogy folyamatos a packet delay. (nem jön meg a következő 1-2 packet majd kb. 1-2 tikk késéssel megjön hirtelen 2-3 packet.) Online játék függvénye, hogy mennyire lehet érezni... Kifejezetten akkor rossz, mikor épp tűzharc van. De természetesen a pályán való mozgás közben is érezni, ha a mozgásom épp nem az, aminek elméletben történnie kellet volna, de már az a legkevesebb... :B
    Vagy lehet át kell szokjak a casual gémekre. A francba a competetive online multikkal! :O ;]
    Van egy egész jó oldal is, ahol lehet teszteli 1-1 játék teljesítményét netes teljesítményét: packetlosstest.com

Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák