- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
-
PROHARDVER!
Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hyperst
tag
válasz PROTRON #12013 üzenetére
megnéztem a tápban lévő kábeleket, a képen mellékelten vannak benne [kép] a píros színnel jelöltek nincsenek meg. CPU kábel megvan (8pin) , Vga (2x8pin a kártyában), Sata is megvan, Atx is, de hogy a 10 pin hova passz . holnap bontom és megnézek mindent
Válaszod második része nekem sajnos héberElég bölcs vagyok, hogy tudjam, hogy nem tudok szart se. :)
-
hyperst
tag
válasz PROTRON #12010 üzenetére
Köszönöm válaszod
Ismerőstől van a táp és nem volt meg hozzá minden csatlakozó azt tudom, de össze tudtam rakni vele a gépet (pont azok voltak meg amik kellettek hozzá) de a régi lapra csak 8 pines csati kellett, az hogy 2x4es vagy 1x8 pin ment ra arra nem emlékszem. Most nem is látom az aio-tol rendesen, de hétvégén megnézem biztosra. Három proci van képben, egy i5 12600Kf, i5 13400f vagy i5 13500. Nem Z-s lap úgy hogy a K-s proci csak úgy alapon lenne benne.M0ng00se : Köszönöm!
Elég bölcs vagyok, hogy tudjam, hogy nem tudok szart se. :)
-
SteveBathory
újonc
-
CheGhost
aktív tag
válasz PROTRON #11993 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Az én esetem talán egyszerűbb, mert az 5VSB (azaz 5V stand-by), az ATX csatlakozó kilences pinéről van szó. Ennek elméletben csak kikapcsolt állapotban van funkciója. Például, hogy akkor is legyen 5V az USB-s töltéshez, amikor nem megy a gép.
Egy mini nas-t raktam össze, ami elvileg folyamatosan megy, ekkor ugye nem nagyon kapcsolom ki. Illetve USB-t sem dugok rá semmilyen formában.
Elvileg a legegyszerűbb, ha kiforrasztom a pint, így semmilyen formában nem tudna bezavarni az alaplapon keresztül. A jelenlegi elképzelésem szerint magán a saját nyáklapján is elválasztva kell lennie ennek a körnek, hogy a normál 5V-os ágra ne hasson vissza. Ez elvileg magvalósul, mert sem kikapcsolt állapotban, sem üzem közben nem mérek 5V-tól jelentősen eltérő feszültséget, ahol 5V-nak kell lennie, illetve a többi pinen is a megfelelő érték közelében van a mért érték.*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
zovifapp111
senior tag
válasz PROTRON #11945 üzenetére
5-6 hete van meg a 6800, de már a legelején alulfeszeltem, úgyhogy nem mutatkozott a probléma. Előzőleg egy 5700 xt-t hajtott, ott nem volt probléma. 6 és 8 pines tápcsati, most meg 2x8. Visszaállt a wattman, gyári beállításokra (valamiért, szokott néha) és akkor produkálta a gép újra indulásokat. Igazából bírnia kellene (650 wattos tápot ajánlanak hozzá), de szerintem valami(k) megfáradt a tápban. Egyszerübb játékokat simán bírja, de aminél kibukott az konkrétan az Uncharted 4. Indulna a játék és helyette újraindul a gép. Azután próbáltam a Doom- ot, ott 10 másodperc után produkálta. Hozzáteszem, minden majdnem maxon 1440p. Egyébként teljesen jól működik, úgyhogy elrakom tartalékba. Van egy kisebb gép is a családban, azt bőven kiszolgálja még. Erről a [tápról] van szó.
Alig várom a tavaszi zöldelést!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest