Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bencom ™
őstag
-
Bencom ™
őstag
nekem akkor szokott nagyon sokáig szarakodni, és berregni a digitális fényképezőm (Kodak EasyShare C330) hogy ha ráadom a zoomot... amúgy sem egy gyors jószág, de ha rajta van a zoom, a záridő és a hangerő kb a 2-3szorosa lesz az amúgy megszokottnak...
az ISO-t automatán használom, mivel annál a funkciónál, amit én használok (portré beállítás) nem lehet manuálisan állítani, és megállapításom szerint ezzel a funkcióval lehet a legjobb képeket csinálni
am nem egy komoly gép és nehéz is vele, de nagy keletje van.. mindíg mindneki kölcsön akarja kérni, és alig fél éves de máris nagyon megviselt szegény
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Jogos. És az erős fény tehet benne kárt? Vegyes információkat hallottam erről a témáról.
Az UV állítólag a lencsét behomályosítja hosszútávon. Tapasztalt már valaki ilyet?
pitman: eszembe nem jutott volna hosszú záridővel fotózni egy pillanatképet de teljesen jogos, más esetben is tapasztaltam már hogy éjjel egyetlen villanás is jól látszik egy több másodperces záridős képen. Pl egyszer egy 15mp-es expónál az égen elhúzott egy repülő, az eredmény pedig: egy hosszú halvány fénycsík amiben kb 1 centunként egy-egy erősebb fénypont volt, összesen 15 db, tehát másodpercenként 1-et villant a repülő
Akarok menni a BME erősáramú szakirányának a nyílt napjára ahol majd 250 000 Volttal csapkodnak, néha sötétben, ott majd letesztelem ezt a technikátEgyszer már voltam, nagyon látványos, mindenkinek ajánlom. Csak amikor először voltam akkor még nem fotóztam.
[Szerkesztve] -
-
csiga997
őstag
Szerintem nézd meg harmadszor is akkor, pl. a következő számokkal:
100-200-400-800 mm fókusztáv
100-200-400-800 cm tárgytávolság
és mondjuk f/22 végig, de ez persze akármi lehet persze.
A Total depth of field mezőben mindig ugyanazt a számot fogod látni, nem lesz semmi 30% eltérés.
Itt a link még egyszer, hogy ne kelljen keresni.Bővebben: link
-
csiga997
őstag
Ha csak a fókusztávolságot változtatod, akkor értelem szerint változik a leképezési arány is. Nameg, itt lentebb, (pl #543) amellett kardoskodtok, hogy ha változik a fókusztáv, és a képkivágás nem, a mélységélesség akkor is változik.
Tehát, ha beírsz pl azon az oldalon, mondjuk 50-100-200 mm-t fókusztávnak, és ezzel egyidőben megadsz mondjuk 1-2-4 m tárgytávolságot (tehát a képkivágás, leképezési arány, nevezd ahogy akarod, változatlan), akkor - láss csodát - a mélységélesség (Total depth of field) ugyanaz lesz.
Tkp erről folyik a vita.