Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
kiskegyed #25 üzenetére
Az említett alulexponálással lehet variálni hozzá. tt még bejöhet a fénymérés variálása is. Próblákozhatsz a következőkkel:
- Spotmérés esetén kiválasztod valamelyik motívumot, és arra fókuszálva mérsz. Pl. A sötét erdőre mérsz spotot, ekkor az részletgazda lesz. Kicsit alulexponálsz, így a havas hegy is jó lesz.
- Teljes képre evaluálsz. Azt hiszem, ez szokott az alap lenni. Ez adja a legtöbb hibát, az automatika szinte minden esetben rossz eredményt ad - itt is azt fog, de esetleg alulxponálva bejöhet.
- Szokott ég egy olyan fénymérés is lenni, ami a kettő keveréke, teljes képet mér, de súlyozza a főtémát (amire fókuszálsz). Itt szerintem ez adhaja a legjobb minőséget - lehet, hogy alul/felülexponálni sem kell.
Sipi -
yobyka
csendes tag
válasz
kiskegyed #25 üzenetére
Volna egy pár ötletem:
1. A fénymérés típusa (
Center [ ]
Weigted average,
vagy Spot [o].
a w. average-nek most nem jut eszembe a kis piktogramja..
Legalábbis ugy tudom, hogy ez határozza meg, hogy a gép a képen látható különböző erősségű tárgyakból melyiket (ill hogyan) vegye alapul az exponáláskor.
2. a Segnior Barthez (#21) által már említett expozíciós korrekció (bár ez asszem az egész képre vonatkozik, tehát ebben az esetben talán mégsem a legjobb megoldás..
3. Kis trükkel (legalábbis az én A60-asomon ezt szoktam csinálni): ''rámérsz'' (fókuszálsz) valami hasonló távolságban lévő, a kettő (a hó, és hegyek) közötti fényerősségű dologra és azzal a bemért értékkel exponálsz.
Szóljatok, ha az utolsó kettő hülyeség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Olympus Pen-F m43-as fényképezőgép
- GOPRO Hero 11 BLACK Accessories Bundle - 5.3k akciókamera - eredeti Gopro-s számlával
- Olympus OM-1 mark1 fényképező eladó (m43)
- Komplett fotós szett (Canon EOS RP + Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM + rengeteg tartozék)
- GODOX WITSTRO AD 200 AKKUS VAKU KIEGÉSZÍTŐKKEL ELADÓ!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest