- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazon Fire TV stick/box
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga8
senior tag
Üdv!
A jelenlegi kb 15 éves 700VA szünetmentesem ( APC Smart-UPS 700 ) olyat csinál, hogy csak akkor tudom bekapcsolni a gépet, ha elötte áramtalanítom a szünetmentest és kihült, majd újból bekapcsolom. Feltételezem lassan itt a vég neki. ( ámbár örülnék neki, ha javítható lenne)
Keresem az utódját. Annak idején ezt úgy vettem, hogy valódi szinuszos jelű, ezért ilyet keresek, ami minőségben már ajánlott, árban még elfogadható.
Egy egyszerű AMD 5700G proci +1070 nvidia kártyás a gép. A gyakori áramingadozások miatt szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Rendelnék szünetmentes akkut [link]
Melyiket lenne érdemes? Amit én néztem az a Genesis és a CSB, de a CSB-ből van 28W/cell-es meg 35W/cell-es.
Mennyivel jobb, erősebb a 35W-os, mint a többi?
A többi, mint pl a Genesis akkor hány W-os?
Esetleg más ajánlott akku?Részemről a Yuasát, a Genesist és a CSB-t használtam eddig.
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Feleségem könyvelő gépéhez keresek szünetmentest. Sajnos gyakori az áramingadozás.
Az összefoglalóban lévő calculátor szerint 150W-os az ajánlott tápegység, de ebbe nincs benne a 29"-os monitor, mert ugye azt is rádugnám.
(Nekem egy APC Smart 700-as szinuszos van, az nagyon hibátlan, de már nagyon rég vettem.)Milyen márka, típus az, amit ajánlotok, és abból melyiket? Inkább a szinuszos, jobb minőségű érdekel.
Nincs nagy elvárás, ne legyen hangos, a pillanatnyi áramingadozásokat fogja meg és ha elmegy az áram, akkor 1-2 percet bírjon, míg asszony lement mindent és kikapcsolja a gépet.
Árban kb 30K-ig nem gond. ( ha picit felette van, de megéri, az is jó)
Előre is köszönöm a segítséget.
-
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Adott egy APC Smart-UPS 700 szünetmentes. Lassan akku cserés lesz. Annak idején Yuasa akkuval vettem, kb 4,5 éve pedig CSB 7Ah 12V akku lett véve bele itteni ajánlásra. ( akciós volt) [link]
Tudtok esetleg most is ajánlani valami jót?
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Látom ajánlott az APC Smart-UPS 700 szünetmentes. Ugyanilyen van nekem is. Évekkel ezelőtt vettem itt az egyik PH! eladótól, tán Kecskemétről. Más feliratot nem találtam rajta, csak azt tudom, hogy régebb ( fehér) és használtan vettem
Mostanában kezdte azt csinálni, hogy bekapcsolás utáni tesztet nem csinálja végig, pirosan világít a led, ( ami egyébként zöld kéne legyen) és sípol. Akku cserés lesz gondolom.
Nem mernék megesküdni rá, de szerintem 2 db van benne és tán Yuasával kaptam.
A kérdés. Milyen akkut ( típus, márka) és honnan érdemes beszerezni?
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
válasz szeva000 #4069 üzenetére
Szia!
Látom igencsak otthon vagy a Smartokban.
Kettő kérdésem lenne.
- 700-as régi SU APC Smart com csatlakozóját COM-USB csatlakozóval szerettem volna összekötni az szgéppel, de nem jó. Utánanéztem, úgy értelmeztem, hogy speciális saját kábel kell hozzá, mert nem szabványos a COM bekötése.
Esetleg tudod, hogy mit kell átkötni a szabványos COM-USB kábelen? A gyári kábele igencsak húzós árban van...- Az akkuk karbantartása akár ebben, akár másik szünetmentesben ( Pannon pro 2060 ) szükséges? Ha igen, pontosan hogyan, miként?
Egyébként tényleg álomjó ez Smart. Volt AEC-m, ill még van is Pannon pro 2060-om, de össze sem lehet hasonlítani őket. Súlyban sem . Használtan meg alig drágább, mint ezek az UPS-ek.....
-
csiga8
senior tag
válasz szarnyalosas #4058 üzenetére
Szia!
Itt a Prohardver! Hardveraprón MNO-tól vettem nagyon szép állapotú, új akksis APC Smart-ot.
Érdemes lenne írnod neki, anyagilag sokkal jobban kijönnél... -
csiga8
senior tag
válasz Bogyó bá' #4010 üzenetére
Jómagam nem értek hozzá, de azt olvastam, hogy az sem jó, mert nem szabvány az APC UPS-ek kimenete.
Természetesen van az alaplapon 1 db COM port, ki is tudnám vezetni, de van eleve 8 USB, és a kábelt ígyis, úgyis át kell alakítani.
Persze, ha az COM-COM port jóval egyszerűbb, akkor az lesz!
-
csiga8
senior tag
Tudna valaki abban segíteni, hogy egy APC Smart 700-ast ( régi,COM portos ) COM/USB kábel segítségével hogyan tudnám kommunikációra bírni? Annyit már kiderítettem, hogy nem szabvány kábel kell hozzá, viszont a gyári nagyon drága.
Egy szabványos kábelt nehéz átalakítani?
-
-
csiga8
senior tag
Segítségetek kérném.
Anno vettem egy Pannonpower pro 2060 szünetmentest. A régebbi konfigommal még el is ment.
A mostaninál meghasalt, ezért egy évvel ezelött akksit cseréltem benne. Az új akksival az első bekapcsolás után még el is döcögött vagy 3 percig. Majd egy hónap múlva áramszünetnél simán kikapcsolt a gép. Ha a monitort lehúzom a szünetmentesről, akkor úgy-ahogy elmegy annyi ideig, hogy lekapcsolhassam a gépet. Mivel a monitort is védeném, ezért őt is szünetmentesre teszem, de így max egy áramingadozást fog meg.
A konfigom :
Corsair 620HX, Gigabyte MA-770-UD3 rev2, Phenom II X4 , 2*2 Gb OCZ repaer, Powercolor HD 5750, 1T Seagate 7200.12, 1 T WDC WD10EADS, 1.5T Samsung F2, 1.5T WD Green, Pioneer 216D, 22'' Samsung Syncmaster 2233BW LCD, Audigy4, Winfast PxDVR3200H
Vegyek hozzá egy márkásabb akksit, vagy inkább cseréljek szünetmentest? Amit kinéztem ( fórum visszaolvasás és ajánlás után) és most meg is tudnám venni, az egy használt APC Smart 700-as ( fehér színű SU ) lenne. Az ajánlás szerint a régebbi. Itt a hardveraprón találtam is. Az elbírná néhány percig?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest