- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Throme #22247 üzenetére
Lehet, hogy az én esetem egyedi, de a sok év alatt kb. mindenféle kábelből is sok van itthon (pl. Nokia-to-Xerox ), C13 tápkábelből szerintem minimum 40 db van.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Cs1csó
félisten
válasz Throme #22247 üzenetére
Amúgy előszeretettel csinálják ezt a gyártók pl. egy FHD monitorhoz sima VGA D-SUB kábelt adnak (nem tudom, hogy a legyártása mennyivel olcsóbb mint ha egy HDMI-t tettek volna mellé vagy SEMMIT se inkább)
Vagy ugye nem adnak USB kábelt a UPS mellé miközben összeköthető lenne PC-vel vagy NAS-sal. DE ezt már megszoktuk.
Az APC emelte ez még egy szintel feljebb hogy a SMART család egyes tagjait egy speciális hálózati kártyával is lehet bővíteni és ez bazi drágán külön vásárolható meg.
Persze értem, hogy nem feltétlen mindenkinek szükséges ez a plusz tudás. -
Cs1csó
félisten
válasz Throme #22245 üzenetére
A PC tápegységét egy normál konnektorral (scuko) egy az egyik végén IEC a másik végén Schuko kábellel lehet összekötni. ezt a kábelt közvetlenül dughatod a UPS-be a schüko-s végét a konnektorba. A PC tápegységét a UPS-el pedig ugye egy IEC-IEC kábellel tudod összekötni.
tehát amivel a PC-t és a konnektort kötötted össze azzal most a UPS-t és a konnektort fogod. A PC és a UPS között mivel a PC tápegységen IEC csati van és a UPS_en is IEC ezért ugye adja magát hogy mindkét végén IEC csatis kábelt ITT tudod felhasználni. Tehát nem kell keresni semmit.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz Throme #22243 üzenetére
Tehát van 1 db dugvillás aljzatod, meg 2 db nem dugvillás.
Ha időben ennyire kiesés átalakító kábelt berendelni és elmenni érte a boltba, addig miért nem dugod bele a távolabb lévő eszközök hosszabbítóját a PC hosszabbítójába?
Villanyszerelési oldalról gyűlölöm ezt, de ideiglenesen jó.
IECből kapni sima adaptert, ami 1 db konnektort ad, 1500-2500 huf, aztán abba dugod majd át a közelebbi hosszabbítót, a távolabbi meg majd mehet a szünetmentes rendes dugvillás aljzatába.
Mondjuk a PC mehetne közvetlenül a másik IEC aljzatról, hogyha a hosszabbító kapcsolója leold, akkor a PC még működjön.Persze a sok csatlakozási pont az egyes csatlakozófejeknél érdemes időnként ellenőrizni, mert állásban is nanomilimétereket de fel tudnak lazulni, ezért jobb az IEC fejes elosztós hosszabbító, 1-el kevesebb csatlakozó fej, de drágább.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
-
Cs1csó
félisten
válasz Throme #22239 üzenetére
A "DIN"-es (scüko) normál konnektoroson is van IEC csati. Pontosabban 1 db Schüko és 2db IEC van rajta.
Tehát amit adtak kábelt azzal összekötöd a PC-t és a UPS-t az IEC csatikon keresztül a PC-hez gyárilag járó IEC-schüko kábellel meg a UPS-t és a fali konnektort kötöd össze.
Ezzel kész is. Az egyetlen normál konnektorba a UPS-en pedig dugsz egy hosszabbítót és a többi hagyományos villásdugós cuccot pl. a monitor, router stb. pedig ebbe dugod. -
Cs1csó
félisten
válasz Throme #21424 üzenetére
Szia jelenleg ezek a legolcsóbb szinuszos UPS:
PowerWalker VI SW 800VA 50k-tólDe itt: [link] 50k az SPS Soho300 és amekkora akku van a PowerWalker-ben (talán 1db 9Ah-ás) ami kb.8k HUF egy 7Ah-ás 6k, nyílván vehetsz nagyobbat is ahogy volt korábban szó róla.
Továbbra is jobban megéri az inverter + akkumulátor kombó mint egy UPS[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Throme #21424 üzenetére
Szerinted a kondenzációs kazánnál nem egy keringetőszivattyú keringeti a vizet a fűtéshez? Szinuszos szünetmentes kell neked mindenképpen, nem kvázi szinuszos, hanem szinuszos.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Cs1csó
félisten
válasz Throme #21419 üzenetére
Alapból nem szabad. Amúgy igen, kvázi "átengedi" az áramot de ha bekapcsol akkor onnantól már nem a hálózati szinuszos áramot fogja kapni a keringető hanem a UPS-ből jövő nem szinuszos áramot ami nem lesz már jó a motornak, tehát fölösleges rákötni mert pont akkor fog elhasalni amikor kellene. Sőt mivel ez egy AVR-es UPS (feszültség szabályozós) tehát ha ingadozik a feszültség akkor is bekapcsolhat tehát még egy kvázi áramszünet nélkül is elszállhat a motor.
Lényeg felejtsd el. Oda tiszta szinusz kell sőt az említett SPS SOHO 300-al két legyet is ütsz egy csapásra nem csak a pillanatnyi áramszünetet hidalod át hanem akár tartósan tudja - az akku(k) Ah kapacitásának függvényében - működtetni, ez egy gázkazán esetén kényelmi dolog (nem hűl ki a lakás, ház) de egy vegyes tüzelésű kazánnal biztonsági megoldás is mert nem fog felrobbanni a kazán. (persze van biztonsági megoldás ami kinyomja a vizet de pl. egy hanco csöves rendszer nem is nagyon bírja el már a 80 fok celsiusnál nagyobb hőmérsékletet tehát még ekkor is veszélyes nálunk volt ilyen remegtek a radiátorok volt ám hang rendesen, elég ijesztő volt) -
Marci112233
addikt
válasz Throme #21416 üzenetére
Ahogy előttem írták is keringetőhöz SPS Soho inkább. Itt kérdezz telefonon vagy e-mailben, és utóbbi módszerrel kérdeztem náluk és korrektül jött válasz is.
Nálam is keringetőhöz kellett egy szünetmentes, ki is néztem hogy 100W-ot kérő keringetőhöz elég a 300-as is, de biztos ami biztos lefényképeztem a keringető adat matricáját, és azt is beraktam a levélbe hogy egy 300-as SPS Soho egy 150 Ah-ás akkuval működhet-e akár 12 óráig vagy sem. És mint írtam korrektül válaszoltak rá hogy meg fog felelni.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Cs1csó
félisten
válasz Throme #21416 üzenetére
Nem szinuszos, tehát villanymotorhoz nem jó. Keringető szivattyúhoz az SPS Soho-t ajánlom ( 300 vagy 600) mellé pedig 1-2db "nagyobb" akkut (egy tiszta szinuszos UPS-ben jellemzően 1-2 db 7 vagy 9Ah-ás akkut tartalmaz) tehát ehhez akár pl. 1-2db 35Ah-ás akkut is vehetsz amivel egy hideg tartós áramszünetes estét is át lehet hidalni, de minimum pár órára így a ház sem hűl le.
-
Cs1csó
félisten
válasz Throme #21345 üzenetére
Ha nem fut a gépeken valami izzasztó program kvázi "idle" működik akkor úgy 10 perc legalább elvárható. Azt kell megérteni, hogy ezek a kis UPS-ek nem hosszú tartásra hanem ELSŐSORBAN:
- pillanatnyi áramszünet áthidalására
- a feszültségingadozások kiszűrésére - megvédi a gépet
- legyen pár perced menteni a munkád és leállítani a gépet SZABÁLYOSAN vagy ha van erre opció akkor pl. USB-s kapcsolaton keresztül a telepített szoftver segítségével akár az eszköz leállítására (jellemzően 1db eszköz pl. PC vagy akár NAS)Sajnos a tartási idő az akkuk öregedésével is csökken és ugye az is kérdés, hogy adott pillanatban amikor jön pl. egy tartós áramszünet akkor mekkora terehelést kap épp a UPS, ha csak egy NAS van rajta meg egy router ahogy egy korábbi hozzászólásban is írtam nem jelentős úgy 30W fogyasztással lehet számolni (háttértáraktól függően persze lehet ez több is, de egy 4 lemezes NAS kb. ennyivel beéri)
akkor akár bőven tovább tudja tartani még egy ilyen kis UPS is, de 1 vagy 2 noti már azért keményebb dió.
Azokat miért kell rákötni a UPS-re nincs saját akkumulátoruk? -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Throme #21340 üzenetére
Vannak olyan rack hosszabbítók amiknek a kábele C14-es aljzatban végződik, vagyis a nem schuckos aljzatra is lehet simán ilyet rakni. (Egy C14 kábelből és egy minőségi szerelhető elosztóból bárki csinálhat magának is.)
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?