- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA® driverek topikja
- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
Új hozzászólás Aktív témák
-
8nemesis8
veterán
Nincs mit, de ha lesz kérdésed, biztosan kapsz rá választ, egyre többen lesznek itt a fórumon is szerintem
Illetve majd egy kis összefoglaló kis füzetet kap a koleszról a felvett hallgató, továbbá gólyatáborban megtudja hova érdemes mennie
Nem keveset kellett volna visszaolvasni, szóval egyszerűbb volt így. -
-
fravik
tag
válasz
Pele bácsi #4188 üzenetére
hali!
Gólyatáborban elvileg fel is tudod majd venni, akár segítséggel, akár anélkül az óráidat!
Úgy emlékszem, hogy az eskütétel kötelező, nem emlékszem, hogy volt-e vki,aki nem jött, de biztos volt...
A studos e-mail címet a studos regisztrációkor kapod, amit az alábbi linken tehetsz meg:
Stud regisztráció
Nagyon egyszerű, hasonló az ETR-es reghez! -
7
addikt
Szépjóreggelt!
Egyik nőismerősömet felvették MA-ra Szegeden (bár nem infósnak, de az nem is fontos), és a kollégiumi elhelyezkedéssel kapcsolatban van egy kicsit gondban -- ahogy eddig kihámozta a dolgok állását, konkrétan egy kollégiumot lehet megpályázni, és ha oda nem kerül be, akkor kereshet magának albérletet.
Tehát:
- melyik kollégiumot tudnátok ajánlani, ami leginkább megfelel ezeknek a kritériumoknak:
I. reális esélye van rá, hogy felvegyék
II. kulturált, jó állapotban van (pl. nem penészes a fürdő), baráti a légkör?Köszi a választ előre is.
Ui.: Esetleg ha vannak egyéb tippek/javaslatok is, örömmel fogadom őket
-
Pele bácsi
csendes tag
Sziasztok kollégák újra a segítségeteket szeretném kérni néhány kérdés megválaszolásában..
Megjött a "levélbombám" és rengeteg infó van benne ami jó, de...
megjött a meghívó gólyatáborra és van benne egy olyan megjegyzés h órafelvétel (szakmailag jól képzett koordinátorokkal). Ez azt is jelenti h ott gólyatáborban valójában fel is tudom venni az óráimat vagy pedig csak egy segítségnyújtó előadásra kellene itt gondolni? Ez elég fontos lenne m ha ott össze tudjuk hozni akkor másképpen kell leszerveznem az egészet itthon..a másik dolog h a beiratkozás gazdinfósoknak szeptember 3.án (csütörtökön) 13:00tól lesz
- eddig világos is - 5.én Egyetemi Tanévnyitó Ünnepség; 6.án kari ünnepélyes eskütétel 7.én pedig már indul a mandula. Namost, ez az eskütételes dologhoz oda van írva h kötelező!!! Ez mégis mit jelent h leveszik a fejemet és minden tanár szivózni fog velem ha nem megyek el rá vagy pedig csak azért írták oda h legyenek ott népek? Mert ha nem lenne élet halálra szóló dolog akkor én ezt hanyagolnám m így is lesz elég dolgom itthon nem h ha 2 héttel kezdek Szegeden h haza sem jövökharmadik hatalmas gondom h beiratkozáskor magammal kell vinnem néhány dolgot ez eddig tiszta is ám vinnem kellene egyetemi hallgatói e-mail címemet is(...........@stud.u-szeged.hu) na már most ugye nekem ilyen még nincs...ezt vhol létre kell hoznom vagy pedig csak a "@" előtti dolgot kell addigra kiötlenem???
Ha még vmi kétség támad fel bennem még írok (biztos lesz ilyen
)
Köszi mindent!!Üdv: Pele bácsi
-
fravik
tag
Idézem:
A pályázat benyújtásának határideje: 2009. augusztus 23.A pályázatokat a karok 2009. szeptember 1-ig elbírálják, melynek eredményről a pályázók a Modulo felületéről tájékozódhatnak. Az átsorolt hallgatók papír alapú értesítést is kapnak.
A kérelmek beadása a Modulo űrlap megjelenésétől folyamatosan lehetséges a beadási határidőig.
-
Orionk
senior tag
Szeretném kérdezni, hogy most hogyan, és mikor derül ki, hogy átraktak költségtérítésesre, vagy nem?
Ezt a ttikhok.hu oldalon a tanulmányi kérdések alatt szerettem volna kérdezni, de most ujitották a honlapot, és egyik fórum sem elérhető, pfff....
köszi a segítésget
-
8nemesis8
veterán
A fentebb említett gyakvezetők elég jók, bár én kalkulust és anált is Pollner Mónikánál tanultam és vettem az akadályokat sikerrel, nem egyszerű de megtanulod az biztos.
Bár ha minden igaz most szült és nem lesz egy darabig. -
snow.man
tag
Van már nyelvvizsgám, nem is igazán a papír miatt csinálnám, hanem hogy tudjak egy másik nyelven is beszélni. Végül is egyáltalán nem fontos a papír (az csak a diplomához kell), az úgyis kiderül, hogy meg tudja-e az ember értetni magát az adott nyelven. Nekem ez lenne a lényeg. Manapság az informatikai cégeknél azt kérdezik, hogy az angolon kívül milyen nyelven beszélsz még. A német pedig tetszik és hasznos is, ráadásul a legtöbb külföldi tulajdonú cég itthon német (svájci, osztrák, német, holland, belga, stb.) vagy angol (amerikai, angol) nyelvterületről származik. A német vagy az angol nyelv valamelyikével biztos meg tudod magad értetni egy multinál...
-
fravik
tag
válasz
snow.man #4177 üzenetére
a dolog megoldható! viszont!
minden őszi félévben minden szinten elkezdenek egy könyvet, amit a tavasziban fejeznek be (többé-kevésbé... nekünk még sose sikerült!!)
tehát a 2. félévben (jelen esetben az újrakezdő 2.szintnél nálad) a könyv első fele kimarad, ami ha be tudod pótolni, nem gáz!
gondolom így könyvet nem is vennél...felesleges is lenne, mert úgyis csak fél évig használnád! elég, ha lefénymásoltatod a könyve(ke)t, aztán abból készülsz!ezt tényleg jól meg kell gondolni! viszont ha még nincs nyelvvizsgád, mindenképpen bele kell vágni...
-
snow.man
tag
Köszi a segítségeket, további tapasztalatokat is szívesen fogadok.
Ahogy néztem 4 félév alatt kb. így lehetne haladni: kezdő 1. szint, kezdő 2. szint, újrakezdő 1.szint, újrakezdő 2. szint.
Az a gond, hogy őszi félévben mindig csak páratlan, tavaszi félévben pedig mindig csak páros szintek vannak. Vagy lehetne így is?: kezdő 1. szint, újrakezdő 2. szint, középhaladó 1.szint és mondjuk egy nyelvvizsga-felkészítő. Ezt jól meg kellene tervezni előre, mert amikor már ott van az ember, akkor már hiába tervezget... -
fravik
tag
válasz
snow.man #4174 üzenetére
itt a nyelvórákon leadott kezdő/újrakezdő anyagból senki nem fog fél év alatt levizsgázni, de még az 1 évben sem vagyok biztos... én jártam 1 félévet 2x2-es kezdőben, 1 félévet 1x2-es újrakezdőben, majd 1 félévet 2x2-es újrakezdőben és nem vagyok nyelvvizsgaképes!
Kezdőre csak az menjen, aki nem ismeri a számokat, ábécét és a nagyon alap dolgokat...
azért is hagytam abba, mert aki használja az internetet, esetleg még olvasni is próbál cikkeket neten, ill. feliratos filmeket/sorozatokat néz, annak a tudása már nem épp a kezdő szinten van... persze ehhez némi hozzáolvasás is kell, hogy az alap nyelvtant tudjuk!4 félév alatt az itteni oktatással le fogod tudni tenni a nyelvvizsgát, ha a második 2 félévet nyelvvizsga előkészítőn csinálod és mellé elég sokat foglalkozol vele (esetleg magántanárhoz jársz)... sztem! ez egy szubjektív vélemény, én így látom!
Javítsatok ki, ha tévedek...
-
snow.man
tag
Ha már itt tartunk, németből nem volt már valaki kezdő kurzuson? Nagy segítség lenne, ha ajánlana valaki tanárt, hogy kihez kellene vagy nem kellene menni (Bár a választási lehetőség nem nagy: Bodrogi Márta vagy Lencsés Éva).
Esetleg az is érdekelne, hogy egy kezdő nyelvkurzuson itt az egyetemen milyen szintre lehet eljutni a nulláról pl. egy év alatt heti 2x2 órában?
Az nagyon irreális, hogy nulla indulótudással, 4 félév alatt heti 2x2 órában, plusz aktív saját hozzátanulással letegyen valaki egy középfokú nyelvvizsgát? Persze ez nyilván függ a nyelvtől, nyelvérzéktől, szorgalomtól, stb, stb, de szerintem nem lehet lehetetlen. Főleg, ha valaki olyan nyelvet tanul, ami viszonylag hasonló egy másikhoz és azt már jól tudja...
Sajnos (vagy szerencsére) még nincs tapasztalatom az itteni nyelvoktatásról... -
fravik
tag
válasz
Pele bácsi #4172 üzenetére
hali!
én is újrakezdőn voltam az előző félévben, heti 4 órát!
Az a és b jelzés azt jelenti, hogy te egy heti 2x2 órás foglalkozást választottál! Mind a két elemet fel kell venni, különben nem érvényes a kurzusfelvételed!
El kell döntened, hogy be tudsz-e járni 2 napon 2 óra hosszára...Ne viccelj, itt nincs olyan tanár, akihez nem szabad felvenni... itt mindegyik arra megy, hogy jól érezd magad és tanulj egy kis nyelvet!
;)
Én eddig Hódiné-nél voltam, Szabó Kláránál és Sebők Ágnesnél! Mind3 nagyon kedves és jól is tanítanak sztem...
-
Pele bácsi
csendes tag
Köszönöm szépen a sok segítséget igyekszem úgy felvenni a gyakvezetőket ah tanácsoltátok! Még nincs meghirdetve minden órám párnak pedig még az időpontja hiányzik...mivel 28.án 20:00kor én GTben leszek ezért barátnőm veszi majd fel az óráimat (szerencsére már egy éve szegedre jár szóval nem először csinálja majd)
Nem tudjátok ti sem pontosan h mikor pótolják a hiányzó időpontokat vagy pedig a még meg nem hirdetett órákat??Továbbá szeretnék felvenni angol nyelvi órát is...a mélyebb tudás érdekében az újrakezdőt céloztam meg m van amiből felületes a tudásom és nem árt elmélyíteni a dolgokat..Kérdésem a következő lenne: találtam olyat ami "a" illetve "b" jelzésű gondolom itt a szóbeli és írásbeli rész van elkülönítve! Ha tévednék javítsatok ki pls!!! Tudnátok angolból vkit ajánlani akinél keressek kurzust és próbáljam meg nála felvenni vagy nekem elég lenne az is akit kizárnátok h nála biztos h ne! Hódiné Jónás E.-nél néztem órát ha róla tudnátok vmi és megosztanátok igazán hálás lennék ugyanis még nincs meg a nyelvvizsgám és legkésőbb jövő nyáron le szeretném rakni (a tudásom több mint egy újrakezdőnek de az ismétlés sohasem árt)
Eddig és ezután következő válaszotokat, segítségeteket pedig teljes szívemből köszönöm!!!
Üdv: Pele bácsi -
Szőri
csendes tag
Progalap gyakvezek közül én ajánlanám Gergely Tamást (hozzá volt szerencsém) és akiről hallottam még hogy nagyon jó: Czindel Cs. illetve Apró L.
Akit nem ajánlanék az Bartók Tamás, mivel voltam nála gyakon (op. rendszerekből), és a zh kijavítása 5 hétbe telt (közben volt 1 hét szünet) és az egy picit sok szerintem. Ezzel szemben viszont nagyon jól magyaráz és korrekt. A többiekről nem sokat tudok.Dimatból még nincs meghirdetve gyak, de ha tudsz kerülj Kátai-Urbán Kamillához. Ő nagyon tudom ajánlani.
Kalkulusból már nehezebb válogatni. Ott attól függően kell választani gyakvezed mennyire szereted az analízist (illetve volt-e már hozzá szerencséd). -
corinne
tag
válasz
Pele bácsi #4160 üzenetére
Apró Laci, Cindel Csaba mellett itt is pluszpont
Úgy tűnik nehéz lesz rossz gyakvezérhez kerülnöd
Ja, Dévényi bá't meg nem lehet csak így körülírni, ahhoz túl nagy személyiség
-
Gergello
addikt
Megtaláltam, köszönöm.
6.7. A hallgató nem folytathatja államilag támogatott képzésben a tanulmányait, és költségtérítéses
státuszba kell sorolni, ha az utolsó két bejelentkezett félévben nem teljesítette az ajánlott tantervében
előírt éves kreditmennyiség legalább 50%-át. Az átsorolás alól mentesülnek az összesített
korrigált kreditindex alapján képezet rangsorban az átsorolandók közötti legjobb hallgatók
akkor, ha az FTV 55. §-a (1) bekezdésében foglalt szabály alapján az átsorolandó hallgatói
létszám felettinek minősülnek.
Az összesített korrigált kreditindex alapján képezett rangsort itt, és minden erre a mutatóra
épülő egyetemi szintű sorrend készítésekor karonként – felsőfokú szakképzés esetén szakokra,
minden más területen képzési ágakra a Hallgatói Önkormányzat által megállapított elvek alapján,
a Hallgatói Szolgáltató Iroda által számított sorrend szerint – kell meghatározni, majd
egyetemi szintre összesíteni.
Hatályos a 2007/2008. tanévben beiratkozó első évfolyamos hallgatókra, felmenő rendszerben. -
DoL
csendes tag
válasz
Gergely Tamás, Cindel Csaba jók, én náluk voltam.
Lúgos Gáborral és Csernai Kornéllal is biztos jól jársz, őket ismerem személyesen, korrektek és nagyon vágják az anyagot -
unbekannt
csendes tag
válasz
Én Cindel Csabánál voltam, nagyon korrekt, jól magyaráz, csak ajánlani tudom.
-
kislaza
csendes tag
válasz
en Fritsi Danit (http://www.stud.u-szeged.hu/Fritsi.Daniel) is ajanlanam progalapbol..
Gergely Tamast (http://www.inf.u-szeged.hu/~gertom/) meg plane.. -
snow.man
tag
válasz
Pele bácsi: ProgAlapból tényleg nagyon sok jó gyakvez van. Akiről biztosan tudom, h tényleg jó: Ambrus, Gergely, Csernai, Cindel, Apró, Fritsi, Bartók, Bodnár, Csizofszki. Közülük szerintem majdnem mindegy, hova mész, mindegyikőjüknél normálisan megtanulod az anyagot és jó fejek is. Menedzsmentből Majó eszméletlen jó arc...
Gergello: Minden évfolyamra más, hogy hány kreditet kell teljesíteni, hogy ne soroljanak át költségesre. Utána kell nézni, tvsz-ben valszeg benne van. Vagy ttik honlapján is biztos fenn van valahol. De 2 félév / 48 kredit teljesítménnyel szerintem nem kell aggódnod, ennyire nem szigorú a rendszer...
PazsitZ: Levelezővel kapcsolatban korábban már írtam egy-két szót: #3572
-
Koree
csendes tag
válasz
Menedzsmenten nem két tanár közül lehet választani, hanem ketten tartják az előadást "felváltva".
off: Hát igen, a hirtelen sok infó zúdulást másfél óra alatt praktizálhatod majd az egyetemen
-
PazsitZ
addikt
Levelező szakról lenen jópár kérdésem, ha valaki tudna válaszolgatni rá hálás lennék!
Egyáltalán az órák hogy vannak. Hétvégenként tömbösítve? Gondolom majd ETR-ből kiderül.
Feltételezem ekkor főként csak gyakok lesznek megtartva.
Levelezősök gyakjait is felsőbbéves diákok tartják? -
Gergello
addikt
válasz
Nagy eséllyel Apró Lászlót ajánlják majd a többiek, nekem még nem volt hozzá szerencsém. Gergely Tamás a főgyakvezér, nála is biztos jó, de egyik sem lehet rossz.
Dévényiről nincs mit mondani, korrekt. Le kell vizsgázni, aztán ennyi. "Oké?"
Info: http://ttkinfo.extra.hu/PTI-sek: hány kreditetek van összesen, így első év végén? Nekem 48. Szar nem jött össze...
Mennyi a minimum érték amit teljesíteni kell államin, milyen időtartamon? -
Pele bácsi
csendes tag
válasz
unbekannt #4155 üzenetére
Köszi szépen az infókat srácok sokat segítettetek!!
unbekannt: engem most vettek fel gazdinfóra és rengeteg kérdésem lenne a tanárokkal kapcsolatban főleg proframozás alapjai tárgy téren ugyanis megadtak asszem 31 időpontot és vagy 15-17 tanárt...mivel még foggalmam nincs a csoporttársakról sem nem h a tanárok így a segítségedet kérném (ha bárki más is tudna ajánlani tanárt kérem ne habozzon!!)Ha szabadna vázolnám a tanárok listályát: Ambrus P.; Gergely T.; Hodován R.; Kasza M.; Vasas Sz.; Csernei K.; Cindel Cs.; Sánta Zs.; Molnár Cs.; Apró L.; Fritsi D.; Bartók T.; Bodnár P.; Lúgos G.; Csizofszki A.
Kérlek benneteket segítsete kiválasztanom a legnormálisabbat de ha vkihez tudtok vmi építő megjegyzést azt is szivesen fogadom!!!!!
Progalap ea.-t Dévényi K. tartja majd ez már biztos! Róla is jöhetne pár infó főleg azért mert nem tudok egyáltalán progra5 ómozni..!Menedzsmentre van még 2 tanár megjelölve: Imreh Sz. és Majó Z. ha még közüllük is segítenétek választani igazán hálás lennék!
Egyenlőr hirtelen így ennyi...de sztem elég is lesz egyenlőre m így hirtelen sok infó zúdult rám 1,5 óra alatt...ezt még szokni kell
Előre is köszönök mindent és az eddig segítségeteket is!!!Ha nagy leszek meghálálomU.i.: unbekannt ha nem vennéd tolakodásnak elkérném az msn címedet ugyanis rengeteg kérdésem lenne még a szakkal kapcsolatosan és mivel te pont most végeztél az 1. évvel sok hasznos infóval tudnál nekem szolgálni! Kérlek Privben írd meg nekem! Előre is köszi!
-
fravik
tag
ETR hírek:
Már az új hallgatóink is használhatják az ETR-t
A július 23-i felvételi döntés (vonalhúzás) során felvételt nyert hallgatóink már használhatják az ETR tanulmányi rendszert. Első lépés a [regisztráció], utána lehet bejelentkezni az [oldalon]! -
unbekannt
csendes tag
válasz
Pele bácsi #4140 üzenetére
Az EU alapismeretek a TTK előadóban (BTK épületében) volt; menedzsment, szervezeti viselkedések, progalap gyak, dimat gyak az Irinyiben, kalkulus a Bolyaiban, az előadások pedig a TIK-ben. Bár eredetileg a menedzsment a GTK-n lett volna (Feketesas u), csak mivel sokan voltunk áttették az Irinyibe.
Most leszek másodikos gazdinfós, ha esetleg valaki tudna gyaktanárokat (köszi, alga1, adatbázisok) ajánlani, az kérem írjon priviben. köszi
-
Szőri
csendes tag
válasz
Nekünk (mondjuk proginfós vagyok) első félévben a kalkulus, progalap, szar, dimatból is a TIK-ben volt az előadás. Emellett neked még van Menedzsment, Szervezeti viselkedések, Makröokonómia és EU. Ebből az EU, szervezeti viselkedések és menedzsment ha jól emlékszem ott volt (ha van gazdinfós fixme!) a többiről fogalmam sincs. Még nincs meghirdetve hol lesz tartva, mert az infósok feltették a cuccokat, de se a matekosok se a gtk nem.
Igen, én is úgy tudom fel lehet venni a bérlet árát (talán nem a teljeset, hanem 10% körülivel kevesebbet - mert volt ismerősöm aki elkérte, kapott 8000-t, mondjuk az 3 éve volt még...).
Infós gyakok általában Irinyiben vannak (Aradi tér), matekosok Irinyi vagy Bolyai (Aradi tér).
Remélem segítettem valamit ;) -
DarkByte
addikt
Kösz a kiigazítás, evégett most gyorsan meg is jegyzem.
Nos igen, nyelvtan óra nem most volt.
Egyébként esti úszás: imént jöttem haza, annyira marha sokan nem voltak mint beharangoztátok. Mondjuk én csak egy órát voltam és nem a gyorsasági sávra hajtottam
De jól esett, rendszeresítenem kellene és akkor talán kicsit vékonyodnék is.
-
fire1989
csendes tag
Leendő mérnök informatikus keresi leendő csoport térsait és/vagy ivócimboráit.
MSN:fire16@freemail.hu -
8nemesis8
veterán
válasz
Pele bácsi #4142 üzenetére
A többi kérdésre látom kaptál választ, internet ügyben ha szeretsz tölteni, akkor érdemes TVNetworkot választani. Egyre javul a szolgáltatásminőségük is.
Van ahol szét van terhelve és nagyon szar, de legtöbb helyen jól működik a kábelnet, nagy sávszél olcsón. -
DoL
csendes tag
válasz
A HÖK-ön lehet, ha jól tudom, elkérni a féléves bérlet árát. Albérlettámogatás nincs, a szoctámba számít bele minden.
-
fravik
tag
válasz
igen, az egyetem ad bérletet, de ha jól tudom, az árát nem fogják odaadni... ugyanígy a jegyzettámogatást sem adják készpénzben (a diákigazolványról lehet a jegyzetboltban levásárolni)!
albérlettámogatás (gondolom lakhatási támogatásra gondolsz...) külön nem létezik már, helyette van a szociális támogatás, amit összevontak vele!
így ha pályázol szociális támogatásra, akkor van esélyed vmennyi támogatásban részesülni!
netszolgáltatót sajna nem tudok ajánlani, mert kolis vagyok... (előtt meg nyílt wifiset használtunk)
-
Pele bácsi
csendes tag
Nah ez remek m akkor az sincsen messze az albérlettől! Apropó érdeklődni szeretnék h tudomásom szerint az egyetem ad a tanulóinak helyi közlekedésre alkalmas bérletet, na már most az albérletem naggyon jó helyen van (Vitéz utca) ezért én nem igényelném hanem csak az árát ha lehetne ilyet...Ez megoldható? És tudtok vmit az albérlettámogatásrül létezik Szegeden vagy nem annyira?
Jahm és amíg el nem felejtem internetszolgáltató ajánlatokat kérnék tőletek ugyani kiépítve ki van a lakásba csak nincs szolgáltató m az akik előző évben ott voltak vmi diáknetet használtak...érdeklődni szeretnék erről vag pedig más opciókról (nekem olyan 4 megás net sztem minimum kellene a feltöltés nem olyan naggyon fontos de a plafon olyan 7000Ft lenne havonta)
-
fravik
tag
válasz
Az Irinyi épületben lesz a legtöbb infós gyakorlatod és a matekosok egy része...
Az infós előadások a Kiss Árpád teremben (Rerrich Béla tér - Béke épület) és TIK konferenciateremben szoktak lenni! -
Pele bácsi
csendes tag
Lehet h a kérdésem elég meglepő lesz ám mégsem tudom h merre van az infó kar főépülete és h ha gazdaságinformatikán vagyok melyik karokon lesz még órám? Én úgy tudom h a Bolyain matek a GTKn meg gazdasági értelemszerűen de az infó részét nem tudom hova tenni...az eddig legjobb tippem a számítógépközpont a dugonics tér fele a Burger Kingel szembe! Vagy a TIK??
-
-
fravik
tag
válasz
DarkByte #4133 üzenetére
Bocsi az offért
általánosságban a helyes alak: emiatt
pl. későn keltem, s emiatt elkéstem
DE:
- példák:
ez itt a hiba, e miatt nem működik a készülék;
e miatt a hiba miatt;A helyesírási tanácsadó szótár szerint:
Az a, e, az, ez mutató névmásból és a különféle névutókból álló kapcsolatokat egybeírjuk, ha egységes határozószót alkotnak, továbbá, ha rámutatószói szerepűek, vagy ha kötőszószerű szerkezetek részei! -
snow.man
tag
válasz
Pele bácsi #4131 üzenetére
Itt is lehet nyugodtan kérdezni, azért van a topik. Vagy ami már nagyon magánjellegű, azt lehet privátban intézni.
A leendő elsősöknek egyébként a másodévesek most már tudnak segíteni, nekik mégiscsak frissebb az élmény. Így, hogy ilyen népszerű lett a fórum, az újonnan belépő évfolyamoknak már mindig tudnak segíteni az eggyel fölöttük lévő évfolyamosok. Persze a személyes és baráti segítség sokszor jobb, de itt is el lehet kapni egy-két értékes információ-morzsát. Meg hát több szem mégiscsak többet lát... -
Pele bácsi
csendes tag
Sziasztok!
Engem is sikeresen felvettek gazdaságinfóra! Gratulálok mindenkinek akiknek még sikeres volt a felvételiük!!! Örülök h rátatláltam erre a topicra m rengeteg kérdésem lenneEőször is megadnám az MSN címem: gabor10@vivamail.hu Kérlek leendő csoporttársak vegyetek fel m nem igazán ismerek még senki!
Aki pedig albérletet keres az is vegyen fel ugyani tegnap foglaltam le egy naggyon jó lakást a Vitéz utcában mindentől max 5 percre!! Akit érdekel vegyen fel és megbeszéljü a pontosabb dolgoktaÜdv: Pele bácsi
-
snow.man
tag
válasz
DarkByte #4129 üzenetére
Azt hittem, nyáron kevesebben lesznek, hogy nincsenek itt az egyetemisták, de még majdnem többen vannak. Persze nagyon sokan nem egyetemisták, akárki mehet éjszakai úszásra, csak aki nem szte-s, annak fizetni kell, asszem 600 Ft egy alkalom...
Az e-miatt kötőjeles írása ilyen új, infós írásmód, mint az e-mail? A net mindent megfertőz... -
Gergello
addikt
kk thx bb
-
Gergello
addikt
szte-s diákkal még ingyenes az esti úszás, hogy van ez?
-
sanyeee90
újonc
Köszi a válaszokat
Remélem menni fog!
-
DoL
csendes tag
válasz
sanyeee90 #4119 üzenetére
Fizika1-ből van gyakorlat és előadás, fizika2-ből csak ea.
Fizika1-nél érdemes minden gyakra tanulni, megajánlott jegy 3-astól van. Én elég alapszintű dolgokat tanultam középsuliban, azt kb a 2. órán túlléptükDe nem vészes, csak készülj.
Fizika2-re mindenképp járj be, épkézláb kidolgozott tételsort még nem láttam, és amit elmondanak ea-n, azt kérik vissza. No para, abból is lehet 5-öst kihozni ;) -
sanyeee90
újonc
Sziasztok! Úgy néz ki, én is gazdagítom jövőre a mérnök infósok táborát! Ahogy néztem a tárgyakat, elég sok érdekes van benne, de a fizikától kicsit tartok
Az lenne a kérdésem, hogy kell e tartanom tőle?
-
T.Peter
őstag
Tudja esetleg valaki, hogy miért nem lehet elérni a Károlyi kollégium oldalát?
-
8nemesis8
veterán
Nekem meg 11. és 12. évfolyam, kb semmit nem kell csinálni.
Egészen jó lett az érettségim, de arra készülni alig kellett, persze akkor nem ennyire gondoltam ezt így, a félsz bennem volt.
De azok az évek nagyon jók voltak, most is az, csak hát tanulás kicsit mást jelent most már. -
8nemesis8
veterán
Mesterképzésre egyébként, hogyan számítanak pontokat?
Mi alapján? Van esetleg felvételi teszt?
Illetve mennyi a max pont? -
T.Peter
őstag
Ez a pontszám a pti-re eléggé meglepett.
Azért nekem is sikerült, szóval majd buliban találkozunk.
Gratulálok a többieknek is, akiknek sikerült, meg azoknak is, akiknek mesterképzésre sikerült bejutni.
-
DoL
csendes tag
-
PazsitZ
addikt
Nem tudja véletlenül valaki, hogy ha újra felvettek PTI-re , a korábbi etr kódom .SZE-s és a hxxxxxx-s azonosítóm megmaradnak vagy majd újat kapok?
Mert pl. az .SZE azonosító tartalmazza az évet is a negyedik betű szóval ez alapján újat kaphatnék.
Még egy kérdésem lenne. Tud esetleg valaki pontosat mondani azzal kapcsolatban, hogy a korábban megcsinált tantárgyaimat el fogom tudom fogadtatni? (2004-2006 közöttiek, ha ez számít)
Előre is köszi, ha valaki tud pontos infóval szolgálni!
-
chekow
újonc
Üdv emberek! Lassan néhány órája már én is az SZTE infósok sorába tartozom.
Gondoltam akkor már megjelenek itt is
-
_aDm
csendes tag
Sziasztok!
Hol látom etrbe, hogy esetleg átraktak-e költségtérítésesre, vagy ha nem most mikor derül ki?
Esetleg lehet-e tudni mennyi lesz idén a kreditszám amivel még bent lehet maradni gazdinfon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bosch GMS 120
- https://www.mac-audio.de/en/car-audio/subwoofer//mac-mobil-street-sub-108a
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest