Hirdetés
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Apple asztali gépek
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
De ott van, végig 0.8 alatti. Az sz@r, ilyen frekiken a egy 50mm panel 0.9 fölött van, negyed hullámhossztól esik lefelé (merőleges beesessel számolva, randomban még lejjebb megy ).
Ehhez nem kellenek valós mérések sem, az ellenállás és a vastagság predesztinálja a tulajdonságait. Az ellenállásra pedig nincs akkora szórása, adott vastagságon van egy optimális tartomány. Itt nincs mit feltalálni. -
denesdr
addikt
De mivel mértékegység nincs feltüntetve az alpha S tengelyhez, ezért gyanítom, hogy az csak csak relatív elnyelési képesség, ami csak erre a grafikonra értendő, így nem hasonlítható össze más grafikonnal. Legalábbis abból a szempontból nem, hogy pl egy kőzetgyapothoz képest mennyire hatékony valójában ez az anyag.
Magyarán az alpha S tengelyen az 1-es érték mutatja azt, ahol a panel a maximális hatékonyságát tudja nyújtani, ennyi. De hogy ez hogyan néz ki egy kőzetgyapottal szemben, az továbbra sem derül ki, legfeljebb a frekvenciafüggőséget tudjuk összehasonlítani, az abszolút hatékonyságot nem. Mert teszem azt ha egy grafikonon lennének a kőzetgyapottal, akkor ahol a kőzetgyapot 1-es lenne, ott a halk mondjuk 0,4 (csak mondtam egy számot, lehet, hogy a halQ lenne jobb, passz) ésígytovább. -
denesdr
addikt
Az oldalon a grafikonoknál a halQ panelek egyedül a frekvenciafüggő elnyelési képességnél vannak megemlítve, de ott is csak annyit látunk, hogy egymáshoz képest a különböző vastagságok hogyan viselkednek, semmi többet. Aztán még a végén is meg van említve a markec szövegnél.
Az, hogy kevés helyet foglal és nem kiporzó, igen vonzóvá teszi a kőzetgyapottal szemben, de egy összehasonlító mérést megnéznék szívesen, sajnos ilyet még nem láttunk.Amúgymeg tök érdekes, hogy akusztikailag mit tud okozni akár egy vékony anyag is. Pl ha leszedem a fürdőben a zuhanyzófüggönyt, elkezd kongani a helyiség, tök durva a különbség a függönyös és a függöny nélküli viselkedés között, és kb 1 mm vastag anyagról beszélünk.
-
orbano
félisten
Az hogy minek tűnik, azzal mit kéne kezdeni? Nézd meg szakmai fórumokban, cikkekben, mindenhol az a gyakorlat, hogy 50mm a minimum. A többivel elb@xod a hangképet (de még azzal is, mert 1khz körül már az axialis gerjedéseket nem fogja meg) . Ezt megcáfolhatod, de légyszíves valami szakmai érvet, vagy hivatkozást, vagy mérést tegyél mögé, ha már így szembe mész az összes ezzel foglalkozó mérnök véleményével és tapasztalatával.
-
BIGi75
senior tag
Na én pont ilyesmiben gondolkodtam, decemberben hozzá is kezdtem ész nélkül (csak a technikai megoldás miatt), gyakorlatilag méretezés nélkül. De a cikk alapján azt hiszem megér egy átgondoltabb kísérletet.
-
BIGi75
senior tag
"Szerintem meg szorosan összefügg" - Így van, ebben teljesen egyetértek, csak arra utaltam, hogy olyan mélységei vannak a témakörnek, hogy sztem megérdemel(t) egy külön felületet. Kicsit összehozhatja a hifi-s és házimozi-s felhasználókat a közös problémamegoldás, ötletek, technikák átadása. Sztem vannak széleskörű ismeretekkel rendelkező felhasználók mindkét csoportban, akik nem feltétlenül járnak át sztereóból sokpontegybe és fordítva.
-
orbano
félisten
Lehet onnan küldeni ide az embereket, de egyszerűen szerintem annyira sokrétű, hogy a barkácsolás, mérés meg elméleti fejtegetések megfojtanák azokat a topikokat, főleg mert sok ember nem foglalkozik vele, ne mérdekli.
BIGi75: még várjunk vele, kéne pár okosabb ember aki lektorálja. A héten készítek ebből egy összefoglalót, amit átnézetek majd pár régi motorossal, met ugyan sok infó van a fejemben, de programozó vagyok, nem hangmérnök
-
BIGi75
senior tag
Bármi ami a hangolással, hatékonysággal kapcsolatos; vastagság, sűrűség, légrés... Mekkora felülettel érhetünk el hallható eredményt...Korábban volt linkelve már más topikban, de itt jó lenne egy helyen összeszedni ki mit tud. Én pl ezt használtam; link
Ezzel a membrános témával is tanácstalan vagyok kissé. Mi lehet a membrán anyaga? 3mm-es rétegelt lemez vagy lábtörlő gumiszőnyeg? ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Apple asztali gépek
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Revolut
- Anime filmek és sorozatok
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS notebook topic
- További aktív témák...
- Crative Gigaworks S750 7.1 szett+ Sb X-fi titanium karival
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Samsung Xcover 4 STRAPA-Okostelefon, Garanciával, Üzletből
- Samsung Galaxy Xcover 4s 3G/32GB , Androidos Strapatelefon, Üzletből
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest