Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- RAM topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
stopperos #79360 üzenetére
Nagy körút Petőfi sarkán van egy tök jó kimondottan alvásszaküzlet. Mi ott vettük az ágyunkat is, és a matracot is. Mondjuk nem volt olcsó, de tök jó, és amikor az ember valamit 10-20 évre vesz (meg az alvás amúgy se egy elhanyagolandó dolog az életben), akkor nem pár tíz ezer Ft-on kell spórolni szerintem.
-
martonx
veterán
Igen, így van, a kínaiak magyar részénél van egészen vállalható napi menü kemény 790-ért
Viszont fontos, hogy érdemes megkérdezni mi van a menüben, mert az sokszor nem egyértelmű, illetve van amikor nem fér ki az összes kajájuk a pultba, és pont a mákos tészta az amit nem raknak kiMindig két leves és 2-4 főétel közül lehet választani. A főételek közül mindig az egyik valami normálisabb a másik 1-3 meg ilyen-olyan főzelék / tészta. Amit ilyenkor még szintén szemérmesen elhallgatnak, hogy a főzelék mellé a menübe belefér egy emberes adag sült hús is, ami azért nagyot dob rajta
Mivel itt lakok a Tesco közvetlen szomszédságában, és gyakran ithonról dolgozok, volt időm kifigyelni a sajátosságokat
Illetve szintén nem verik nagydobra, de a Harrysnél is van napi menü, igaz ott 850-be kerül és nem lehet választani (fix leves, fix másodikkal), de ha éppen nem tudok a kinais magyarnál választani, akkor szoktam itt is kajálni (vagy elsőnek ezt nézem meg, és ha épp valami nagyon tuti a napi kajájuk, tovább se megyek a kínai magyarig). Itt viszont szinte ki sincs írva, itt mindig kérdezni kell, hogy mi a napi menü.
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #78964 üzenetére
170? Nem inkább 70?
No persze kinek mik a minimál igényei...
-
martonx
veterán
válasz
ShadowX #78783 üzenetére
Csakis Azure a webhosztingra (van akár ingyenes plan is, aminek a legnagyobb hátránya, hogy saját domaint nem lehet vele használni). Egyedi email címre meg a legjobb, ha üzleti google vagy office live előfizut nyitsz, mert akkor használhatod a gugli / ms levelező infrastruktúrájával a saját domain neved. Pontos részleteket nem tudok, de én mindenképpen efelé tapogatóznék.
-
martonx
veterán
válasz
azbest #78733 üzenetére
Ó a társasházban mások nyakán élősködésre nekem is van egy jó példám. Nagypolgári, közös vízmérős sok lakásos társasházban, az egyik szomszédnak elkezdett folyni a WC tartálya. Erre a megoldása nem az volt ám, hogy kicseréli / megcsináltatja, hanem kiakasztotta az úszót és hagy folyjon. Így folyt el egy év alatt 300.000 Ft-nyi közös víz, mire sikerült kideríteni, hogy melyik az a fasz, aki beleszarik, hogy mekkora a közös víz számla.
-
martonx
veterán
Sziasztok, úgy rémlik van itt LEGO ügyben pár jártas topik lakó. Mostanában volt időnk átnézni a gyerekek legóit, és pótolnánk az évek alatt eltűnt darabokat. Ki mit javasol, melyik online áruházban a legnagyobb a kínálat e téren? Van pár egész speciális darab is az eltűntek között
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Ez nyilvánvalóan így van, a téma onnan indult, hogy van aki már sajnálja a PH-sok vergődését, és nem vállalná-e el valaki, hogy ingyen megcsinálja normálisra a PH-t. Így vetődött fel, hogy ki rakna bele valaki másnak az oldalába ingyen, szívességből 2000 munkaórát. Nyilván senki
Egyébként a PH-sok egy negyedik lehetőséget nem vettek fel a múltkori adblock-os megoldási lehetőségek közé:
4. írjunk olyan izgalmas, érdekes, jó cikkeket, amikre özönlenek a kattintások. Máris a probléma meg lenne oldva, mert meglenne az elég click szám a hirdetésekhez, még az adblockok ellenére is
Sőt megkockáztatom, akár még szívesebben elő is fizetne az ember, mert érezné, hogy na itt igazán kap valamit a pénzéért.
Arról szerintem nem az adblockok tehetnek, hogy a kutya nem kattint az XY szervergyártó hamarosan FPGA gyorsított konfigurációval lép piacra szerű cikkekre. -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #78229 üzenetére
Ez nem rendberakás kérdése. Egy ilyen motort írni mint a PH alatt van, érzésre több száz munkaóra, vagy akár több ezer is lehet, ehhez látni kellene a konkrét igényeket - egy profi csapatnak.
Utána persze nem hogy a mostani atom vasukon, de egy felhőben unatkozó 2 magos szerveren is röhögve el fog futni.
Márpedig ez az erőforrás nem az a mérték, amit bárki szívességből bevállal -
martonx
veterán
válasz
quailstorm #78226 üzenetére
Ráadásul lezso sem a szakma csúcsa
-
martonx
veterán
válasz
sarkanyolo2 #78217 üzenetére
Megnéztem. Na jó, ez a gamestar.hu ez már tényleg a legalja. Néha a reklámok közé becsempésznek egy cikket, vagy hírt
.
-
martonx
veterán
válasz
PowerBuldog #78200 üzenetére
Ezek a PH-sok abszolút fordítva ülnek a lovon. Komolyan nem gyanús nekik, hogy a náluk arcba tolt reklámok totál vállalhatatlanok? Hiszem, hogy nem én voltam az egyetlen aki kimondottan a PH miatt tettem csak fel az Adblockot (sőt van is olyan gépem, amin nincs is Adblock), érdekes, hogy egy index, 444, akármi más reklámjai nem zavarnak.
Jelöljék X-el a szponzorált cikkeket, hirdetéseket mint HWSW, és máris meg merném nekik ígérni, hogy kikapcsolom az adblockot.
Azt meg webfejlesztőként ki merem jelenteni, hogy az nettó hazugság, hogy az adblock bele tud zavarni az oldalad működésébe. Már persze ha az oldalad jól van megírva
Egy ideje értelmes tartalom alig van PH-n, én már csak a fórum miatt járok ide, a hírek alig érdekelnek / érdektelenek. -
martonx
veterán
Megy az a kismegszakítón keresztül is, de ezek az olcsó powerline-ok, hááát nem atomstabilak.
Az elméleti és a gyakorlati maximumuk attól függ, hogy hány kismegszakítón kell keresztülmennie a jelnek, illetve menet közben hány konnektorba vannak egyéb eszközök bedugva, mert mindegyik zavaró jelet jelent.Esetemben két szintet kell áthidalni, két különböző áramkör, kismillió konnektor útközben, bedugott eszközökkel. Js, és nekem IPTV van rádugva, szóval fingom sincs, hogy mindez a gyakorlatban mekkora sávszélességet jelent a powerline túlvégén
Az az egy biztos, hogy olyan átlag havi egyszer elveszítik egymás jelét, és olyankor mindkettőt ki kell húzni, majd újra bedugni.
Ja, és anno hirtelen felindulásból két párat vettem, szóval ha valakit érdekelne, akkor van 1 pár TP-Link powerline-om eladó (ha már feljött szóba). Mivel azt hittem, hogy két pár is tud párhuzamosan működni egy lakás áramkörén belül, de sajnos csak még jobban zavarják egymást.Ha a havi egy kihúzás, újra bedugás zavar, akkor vannak a zavarszűrős powerline-ok kétszer annyiért. Na, azok atomstabilak, és az átviteli sebességük is 2-3-szor nagyobb.
-
martonx
veterán
válasz
Ted_Beneky #78104 üzenetére
Na erre majd lehet, hogy vetek egy pillantást. Kösz a tippet!
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #78098 üzenetére
Nem kedv kérdése, hanem idő és pénz kérdése. Drága játékokat elvből nem veszek, egy ideje már torrentezéssel se szórakozok. Egyébként ezért is van RX460-asom, mert ha kompromisszumokkal is, de ha tényleg kedvem támadna újabb játékokhoz, akkor hiszem, hogy azért elvinné azokat is.
Legalábbis biztosan jobban, mintha integrált GPU-val nyomulnék. -
martonx
veterán
válasz
FoxiestFox #78095 üzenetére
World of Warshipezni aztán végképp alkalomszerűen szoktam. WOT-ozni egy fokkal komolyabban, ott legalábbis még klánban is vagyok, sőt én tettem össze a klán TeamSpeak szerverét Azure-ban
Ha már igazán aktívan úgy se játszok, legalább egy ingyen TS szerverrel hozzájárultam a klán életéhez. -
martonx
veterán
válasz
FoxiestFox #78091 üzenetére
Fiam révén néha azzal is játszok, hát az se egy gépigényes játék
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #78085 üzenetére
Én csak WOT-ozok, azt is van, hogy két hétig be se kapcsolom, úgyhogy nagy ritkán játszok 1-1 órácskát. Ezt az RX460 is röhögve viszi fhd-ban mindent maxon. Mint írtam használtan vettem 27K-ért, bár igaz, hogy akitől vettem, ki se dobozolta, hanem rendszergazdaként szerezte az iskolájába, és már passzolta is tovább a szajrét garistól (közszférai rendszergazdák...). Azért venni erős videókártyát, hogy az aktuális AAA címeket fhd felett vigye zokszó nélkül, szerintem pénz kidobás.
-
martonx
veterán
válasz
DarkByte #78073 üzenetére
"ha már ennyibe kerül, akkor kapj is valamit a pénzedért, ne az alsó kategóriásakat vedd" - én pont ezért vettem RX460-ast használtan 27K-ért, ramot pedig 2600-ast, hiszen minden Ft, amit e felett költök, kidobott pénz, teljesítmény / ár mutatók ide vagy oda (kivéve ha az ember benchmarkokra élvez, vagy 4K-ban játszik).
-
-
martonx
veterán
PH elkezdett Adblocker-es figyelmeztetéseket dobálni. Az a vicc, hogy még ezeket a figyelmeztetéseket is szívesebben nézem, mint a reklámokat
-
martonx
veterán
válasz
csoszogi #77654 üzenetére
Testvérem középiskolában tanít, és a mai napig nincs működőképes e-naplójuk (mivel az eddig használt jól működőt már nem használhatják, az új meg nem készült el). Az eddig kiosztott jegyeket saját füzetben vezeti, és bőszen reménykedik benne, hogy félév végéig csak sikerül az államnak beüzemelnie az új rendszert
-
martonx
veterán
Ó, hogy az a *******************-t magyar bürokrácia, különösen a KIR-STAT és a KIR Szmélyügyi nyilvántartó, hogy ******************** minden magát fejlesztőnek valló **************** akinek a legkisebb köze is volt / van ehhez a nagy rakás ********hoz.
-
martonx
veterán
Ahogy nézem CAD-ezeshez az egyetlen fontos szempont a minél nagyobb képernyő méret, és a minél nagyobb képernyő felbontás. Meg ahogy a System requirements-eknél nézem a 8Gb memória se árthat. Az SSD manapság alap, pláne jól jöhet ha valami nagyméretű tervekkel kell dolgozni.
A processzor a leglényegtelenebb. -
martonx
veterán
válasz
sarkanyolo2 #77607 üzenetére
Egy időben jártam hozzá. Én nagyon szerettem, nagyon korrektül rendbe rakta a fogaimat. Ugyanakkor feleségem is járt hozzá, ő meg nem szerette.
Egyetlen bajom a fix rendelési időpontjaival volt (ugyebár körzeti fogorvos, csak munkaidőben rendel), végül ezért váltottam magán fogorvosra. -
martonx
veterán
válasz
sarkanyolo2 #77596 üzenetére
Ő van a Lechner tér sarkán?
-
martonx
veterán
válasz
Lacielvtárs #77585 üzenetére
No, hát ezért kértem én egy szimpla modemet nyomatékosan az Inviteltől, mert a gyárilag osztott wifis szarságok, csak az anyukámék szintű felhasználónak elegek (persze lássuk be ők vannak döntő többségben
).
-
martonx
veterán
válasz
Lacielvtárs #77571 üzenetére
Invitel elég jó alternatíva. Mondjuk, hogy a 400-as torrent seed-et hogy fogja bírni, és egyáltalán minek 400??? azt ki tudja előre megjósolni?
-
martonx
veterán
válasz
Lacielvtárs #77563 üzenetére
Vegyél egy RX560-at vagy egy 1050TI-t. teszt
-
martonx
veterán
válasz
fradi81 #77493 üzenetére
Igen, ahogy mondod. Optikai kábel megy a modembe, abból tovább utp kábelek. Mivel vonalas telefonom nincs, így fingom sincs, hogy abba mi menne
Árban nincs különbség, a wifis modem ára benne van az alapárban. A sima modemet direktben kérni kell. A sima modem szerintem stabilabb, meg mint mondtam nekem megvan a saját normális routerem, ami nagyságrendekkel többet tud, mint a kapott noname fos.
-
martonx
veterán
válasz
fradi81 #77474 üzenetére
Szia, nekem most is Invitel van (100mbit internet + tv + telefon - sose használtam, készülékünk sincs). Teljesen elégedett vagyok vele. Ugyan, amit gyárilag adnak router + modem, azt beváltottam egy szimpla modemre (opció, lehet kérni a csak modemet), mert a router az én igényeimnek nem volt elég, meg ha már itt van a sok antennás, linuxos tp-linkem, akkor miért bohóckodjak egy nem túl acélos noname modem + routerrel.
Így nálam csak modem + set top box van, atomstabil (na jó évente 1-2-szer van, hogy a modemet újra kell indítani). -
martonx
veterán
válasz
quailstorm #77427 üzenetére
Vegyél egy nagy külső tinta tartályos Epsont, és probléma megoldva
-
martonx
veterán
Sziasztok, megjött Kínából a Xiaomi Redmi 4X-em, amire valaki tudna segíteni a jelenlegi MIUI-os 6.0-ás android helyett stock 7-es androidot felrakni? Egyáltalán lehet ilyet? Garancia vesztést (már ha egy kínából rendelt telefonnál beszélhetünk ilyenről) okozhat ez?
-
martonx
veterán
Én már inkább meg se merek szólalni
Közben jutottak eszembe anyukámék, akiknél szintén default defender + tűzfal fut, és anyukám aztán tényleg mindenre kattint, amit csak a Facebook elé tol, mégse lett az elmúlt 6 évben vírusos a gépük. Ennyire nagy tömeg pusztán csak szerencsés lenne?
De inkább nem flamelek tovább, mert még páran meglincselnek.
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #77370 üzenetére
Látod, nem rossz a beépített Defender. Tűzfallal meg kifelé nem akarok blokkolni.
Nálunk két közös gép, van itthon ezekre jutunk hatan. Default win-es védelmekkel, fura módon ez a hat ember az utóbbi években, sőt amennyire visszaemlékezek win8-as időkig, soha nem kaptunk be vírust.
Sőt durvábbat mondok, a melóhelyen is default wines védelem van mindegyik gépen, mégse lettek vírusosak (oh wait, múltkor az egyik MacBook vírusos lett OSX alatt).
Leszarom a szponzorált összehasonlításokat, ha azt látom, hogy bizony nincs baj a wines beépített cuccokkal. -
martonx
veterán
Végülis nem engem, a NAV-ot kell meggyőzni arról, hogy ha valaki egyéni vállalkozó, és a bejövő pénze 100%-át egyetlen egy fővállalkozótól kapja, ezzel mindketten kibújnak a normál adók összes köre alól, ezzel szemben a jóember fizet havi 50K kata-t, akkor az máris nem színlelt szerződés
Tudom, hogy sokan így csinálják, nekem is van ismerősöm, nincs is ezzel baj, amíg valaki tudatában van, hogy mit nyer, és mit kockáztat ezzel. Ez akkor gáz, amikor valakinek fingja sincs, hogy ezzel 100%-ban kimerítette a színlelt szerződés fogalmát, és nem csak, hogy milliókra ba**hatják meg, de mivel nem milliárdokat csalt, politikus közelben, még akár börtönbe is vonulhat 1-2 évre. -
martonx
veterán
Sziasztok, a múltkori IT-s szegedi vs pesti fizetéses topikhoz van némi adalékom. Ma voltam egy szegedi állásinterjún. Azt mondják, hogy mostanra a szegedi programozó piac üresebb már, mint a pesti, mert aki élt és mozgott, az már mindenki vagy kiment külföldre, vagy felment pestre. Szóval maximálisan nyitottak arra, hogy pont ugyanolyan fizetéseket adjanak mint a pesti cégek.
A végén még lehet, hogy visszajutok Szegedre?
-
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #77200 üzenetére
Nálunk a juniorok tényleg ennyit keresnek, tényleg nagyon laza melóval. Más kérdés, hogy ki mit ért junior alatt. Akik ezekről a fizetős tanfolyamokról kikerülnek 90%-ban csak gyakornoknak jók. Szóval nálunk elég magasan van a léc. Hogy ezek a senior-junior besorolások mennyire cég fuggőek, jól mutatja, hogy van rálátásom olyan cegekre, ahol seniorok nem erik el a mi juniorjaink szintjét.
-
-
martonx
veterán
válasz
FoxiestFox #77091 üzenetére
Dehogy halt ki, csak nyilván mindenki tele van otthon minimum 450W-os csere tápokkal
-
martonx
veterán
válasz
PowerBuldog #76984 üzenetére
Annyira azért nem durva a helyzet
-
martonx
veterán
válasz
ShadowX #76887 üzenetére
Nyáron semennyivel, am ekkor meg a legkondi megy. Télen folyamatosan használjuk, és a villanyszamlank télen nyáron ugyanannyi, olyan 12-14k között mozog. Nem vagyok a számlákat excel táblázatba gyűjtő, majd elemezgető típus, de érzésre nincsenek nagy mozgasok a havi számlák között. Pedig nem atalanyt fizetünk, hanem minden hónapban leolvassuk az órát.
-
martonx
veterán
válasz
ebegab92 #76870 üzenetére
Mosógépből az LG az, ami elég jó kompromisszum árban, tudásban, minőségben. Mi 6 emberre (ebből 4 gyerek mosunk), pár mosógépet már elhasználtunk. Már amennyiben ez bármiféle referenciának számít. Olyan mennyiségben mosunk, hogy eleve cél volt a minimum 8kg-os ruhatöltet, így elég csak heti 8-10 mosást beindítani. És egyiket se azért mert bedobtunk 2 törölközőt meg egy cipőt.
Valaki kérdezte még itt a szárítógépet. Azok viszont faék egyszerű gépek, ráadásul a bennük forgó ruhák tömege is alacsonyabb, mint a mosógépben, szóval abból megvettük a legolcsóbb 9kg-os töltetű Candy-t. Mivel a legolcsóbb szárítógépek nem kerülnek sokba, akinek van helye, csak javasolni tudom, télen különösen királyság, hogy nincs a lakás mindenfelé tele akasztgatva 3 szárítónyi nedves ruhával, és szárítás után a ruhákat vasalni is könnyebb, ami a mi komoly ruha mennyiségünk (és a feleségem vasalás mániája miatt) komoly szempont.
-
martonx
veterán
válasz
Vesztor87 #76830 üzenetére
Tegyük hozzá a világ élvonalába tartozó áfát, és a pénzed, amit a bankban gyűjtesz, mindeféle egyéb adó terheli menet közben is
Ettől függetlenül annyira akkor se szar a helyzet, mint gondolod. Külföldön sincs kolbászból a kerítés. Pláne még befogadnak 1-2 millió további migránst -
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Sziasztok, tudtok-e olyan asztalost / ácsot, aki udvarra autók fölé tetőszerkezet készítését vállalja?
-
martonx
veterán
Sziasztok, egyik ismerősnek elkezdtek átneveződni filejai, amiből arra gyanakodok, hogy valami zsaroló vírus kezdett dolgozni a gépén (bár az egész elég fura nekem, de saját szememmel nem láttam a gépet, szóval én nem vagyok biztos abban sem, hogy vírus). Nekem se időm, se kedvem bajlódni vele. Tudtok-e valakit aki profi vírus kergető (Szegeden vagy Pesten), és fordulhatna hozzá? Nyilván nem ingyen.
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Sikerült végre anyukámék régi gépét lecserélnem az én régi gépemre, így eladóvá vált a mini gépük. Főbb paraméterei:
Proci: AMD A6-3500
Memória: 4Gb
Alaplap: mini-itx pontos típust ha valakit nagyon érdekel megnézem
Ház+táp: mini ház beépített mini táppal
SSD: 64GbA mai napig használatban volt (jogtiszta win10 van rajta, mivel ez géphez kötődik, ez gondolnám, hogy jár is vele), ők kizárólag csak irodai munkára használták, a fiam rendszeresen World of Tanksozott is rajta 1366X768-ban alacsony beállításokkal.
15K szerintem reális érte, meglátjuk érdekel-e bárkit. Gondoltam felrakom első körben ide a lokál topikba, mielőtt kirakom hardverapróra, legvégül jófogásra.
-
martonx
veterán
válasz
Lacielvtárs #76435 üzenetére
1-2 éve Bobahoz beadtam egy szatyornyi ilyen limlomot. De lehet, hogy otthon is kallódik még pár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest