Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
válasz
Hieronymus #47 üzenetére
"Mert az nem egy minimalizált hardver."
Akkor gondolom nem minimalizált hardvert kellene beletenni, hogy múkodjon.
"A tévégyártó is tehetne a tévéjébe csúcs hardvert. Kevesen fizetnék meg."
Egy túróst! Régebben egy csúcs SoC is szinte filléres tétel volt, az árkülönbözet a középszerűhöz képest volt vagy 10-15 dollár. Oké, most már nem így van, de a legtöbb esetben egy gyártói szinten 5-10 ezres, felhasználói szinten mondjuk egy max. annak a duplája árkülönbözet lenne. Egy 60 ezres TV-nél persze brutál sok 20 ezer Ft (bár az eleve hülyeTV), de egy 6-800 ezresnél már nem annyira.
És eleve nem egy Snapdragon 8 gen 3 kell alá; ma már a max. középkategória is vígan elvisz szinte mindent, ami nem 4K játék. Legyen mellette pár GB RAM, és meg is van a vidámság. Nem 3D renderelésre meg Monte Carlo szimulációra, esetleg bitcoin bányászatra kellenek, hanem menüvezérlésre, 4K HDR filmek meg streamek lejátszására. Meg némi kémkedésre.
(Na jó, ahhoz a világ összes számolási kapacitása se elég.)
"Az az olcsó, ami sokáig marad használható."
Ez lehet igaz, bár az árkülönbségeknek van jelentősége. Meg nagyon nem mindegy, hogy egy új fícsörnek hardveres vagy szoftveres korlátai vannak, urambocsá' mindkettő.
-
-
zseko
veterán
válasz
Hieronymus #47 üzenetére
Az az olcsó, ami sokáig marad használható.
Tévénél ehhez elég kb. a legolcsóbb is. Csupán venni kell mellé egy tévéokosítót, és a nyűgök 95%-a le van tudva.
-
Mert az nem egy minimalizált hardver.
A tévégyártó is tehetne a tévéjébe csúcs hardvert. Kevesen fizetnék meg.
Ráadásul a régi tévék többsége nem tud hozzáférni a Google piacteréhez.Ráadásul a 10 év nem egy éles határvonal. A minőségi gyártók termékeire nem feltétlenül vonatkozik.
Van egy routerem. FRITZ!Box 7490. A gyártó 2013 áprilisában mutatta be a készüléket. Az AVM, ebben az évben kétszer adott ki a készülékhez biztonsági frissítést. Egyszer kapott a router funkció frissítést.
Sajnos a gyártó eladja a tevékenységét. Ezek lehettek az utolsó frissítések.
Időközben optikai kábeles netre váltottam. A 10 éves konstrukció már támogatta a használatát. Nem kellett új routert vásárolni.Csak arra akartam utalni, hogy nagyon érdemes megnézni mire költöd a pénzt. Az az olcsó, ami sokáig marad használható.
-
envagyok
veterán
válasz
Hieronymus #45 üzenetére
Akkor miért megy a youtube több mint 10 éves android tableten is?
-
A YouTube is megtette.
Az alacsonyabb sávszélesség mellett, jobb képminőség mindenkinek jó. A szolgáltatónak, a felhasználók döntő többségének.
Lehet rugózni, hogy neked a 10 évvel ezelőtti állapotban kell a szolgáltatás. Kapja mindenki úgy. És két hónap múlva, ha a tévé beadja kulcsot, akkor lehet majd azért sírni, hogy miért nem lehet a maximális minőséget elérni.
A biztonság okán se frissítsenek szoftvert, ha nem fog menni a régi tévéken a frissített szoftver?
-
envagyok
veterán
válasz
Ivy.4.Ever #41 üzenetére
Bocsi, ebből élnek
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
ultrasound #40 üzenetére
Érdekes, hogy Chromecast nem nagyon van eladó. Mondjuk nekem is bevált.
-
Ivy.4.Ever
őstag
De volt eddig is tennivaló. Mindig van. A telefonom is frissíti a netflixet. Gondolom nem jókedvéből csak mert a fejlesztőknek nincs jobb dolguk. Megint lenne aktuálisan tennivaló, csak már belefáradtak hogy 8 millió-féle tv-s szutyok os-en megint hozzányúljanak a klienshez. Ha egyáltalán volt frissítési lehetőség ezeken. / Fentartasanak egy külön legacy ágat neki.
-
ultrasound
tag
Itt a HardverApróról jó árasítva beszerzett AppleTv és nincs többé gond. Ennyi!
-
bteebi
veterán
válasz
Ivy.4.Ever #37 üzenetére
"Nekik az miért jó, ha nem használhatják többet az alkalmazásukat?"
Mondjuk ez a felvetés (részben) jogos... de tegyük hozzá, hogy a Netflix az nem egy TV-re, hanem "bármire" szóló előfizetés. Szóval attól még, hogy nem tudod TV-n is nézni, nem lehetetlenült el a platformjukhoz való hozzáférésedet, ami a szemedben akár kiválthatná az öri harit is a Netflix iránt.
Szóval bizonyos értelemben ez nekik részletkérdés, neked viszont nem biztos. Itt derül ki leginkább az, hogy valaki mekkora fan; hogy hajlandó-e csak emiatt, vagy legalábbis ezáltal kiváltva új TV-t venni, vagy csak simán lemond az egyszerű TV-s használatról, esetleg egyáltalán nem néz TV-n Netflixet, urambocsá' felmondja az előfizetését (ez utóbbi nagyon valószínűtlen).
-
envagyok
veterán
válasz
Ivy.4.Ever #35 üzenetére
Miért esne le nagy kő?
Eddig ment, semmi tennivaló nem volt vele.De milyen èrdekes, a hagyományos analóg tv évtizedekig ment, senkit se zavart, most meg 5 évente normaváltás.
-
-
bteebi
veterán
válasz
Ivy.4.Ever #35 üzenetére
Szerintem meg igenis fontos a kompatilibitás, pláne ha már rá van téve az a rohadt dedikált gomb a távirányítóra. Újabb kódolás? Minek? Az is csak a pénzről szól. Nem azért kell, hogy "jobb" legyen, mert akkor neked jobb lesz, hanem mert nekik lesz jobb. Ugyanolyan minőség mellett kevesebb tárhely, kisebb sávszél, vagyis olcsóbb. Hogy eközben a te TV-d már nem lesz kompatibilis amiatt, hogy nekik nagyobb legyen a profitjuk? Semmi baj, le vagy szarva! Oldd meg, vegyél új TV-t! 5-10 évig talán megint jó lesz az is.
Egyébként a hardveres elavulást valóban meg kellene kerülni globális szinten. Legyen egy dedikált portos stick az "eldobható" (=cserélhető) hardver, amikkel még a TV menü stílusát is kiválaszthatnád. Maga a TV pedig tényleg csak egy hangszórós panel lenne, esetleg panel + tuner.
-
bteebi
veterán
Gondoljuk végig. A TV gyártónak tulajdonképp mindegy, a szolgáltatóknak viszont elemi érdekük. Szóval meg is van a válasz.
Nyilván fizetnek érte. Azt hiszem az én TV-men is van dedikált Netflix gomb, ami egyelőre még működik is. Mondjuk előfizetésem nincs, szóval tök mindegy. De inkább nem örülök a dedikált gombnak, mert egyrészt nem kell, másrészt meg már talán jövőre is elérhetetlen lesz.
-
envagyok
veterán
válasz
Ivy.4.Ever #31 üzenetére
De az nem win10.
Pont ez a mondanivalóm lényege.
Az új cucc, rendben van, hogy nem akar települni régi vasra.
Amit a netflix csinál pont nem ez. -
envagyok
veterán
@Mindenki
Itt az a gáz, hogy ami eddig működött, most nem fog.
Kb mintha egy 2012-es i7-es pc-n, ami még most is mindenre is jó, azt mondaná a Microsoft, hogy már nem támogatott, és egy update-n keresztül letiltaná egyik nap a windowst. -
"legyünk zöldek csak mi felhasználók, a pár év alatt kipurcant vagy direkt elavultatott eszközök"
Két okból szak kiesni a régebbi készülékek.
A szolgáltató minőséget javít és/vagy hatékonyabb tömörítést alkalmaz, jobb képminőség mellett. A régi készülékek nem támogatják, kiesnek.Biztonsági okból, mert sikerült feltörni a rendszert. Viszont a tévé gyártója már nem frissít vagy nem lehetséges a frissítés.
Tízéves távlatban tekintve, elég szépen hullanak ki az appok. Viszont a TV használható marad. Egy chromecast vagy hasonló tévé okosító -
bteebi
veterán
"A hardver legtöbbször már a beépítés pillanatában alultervezett és/vagy elavult - eleve opcionális és cserélhető modulnak kéne lennie."
Így van és így van!
Azért hardver elemek eleve elavulnak egy idő (mondjuk 2-3 év) után, de a "spóroljunk pár dollárt" jegyében eleve gagyi SoC-kat használnak kevés memóriával, szóval nem meglepő, ha idővel valami nem megy. Sok esetben már-már az is kihívás, hogy egy gagyi TV menü is simán fusson.
Rég modulárisnak kellene lennie mindennek. Ez persze semelyik gyártónak se érdeke, de rá lehetne kényszeríteni őket. Még akkor is, ha sokba kerül. Mindenesetre nem szabad(na) pusztán anyagi oldalról gondolkodni.
-
DjFlanker
aktív tag
Leírta bárhol a Netflix, hogy az adott gyártó termékét hány évig fogja támogatni? Kötött erről szerződést az adott gyártóval, 2014, 2015-ig bezárólag? Mert ha nem, akkor se nem megtévesztés, se nem csalás. Amit írsz az alapján mondjuk 10 év múlva is támogatni kéne nekik ami nyilván nonszensz. Van időintervalluma mindennek. Ha pedig kötöttek szerződést az időtartamról, abban benne volt hogy x év, max. nem tudjuk mennyi.
És itt nem csak Netflixről van szó. az 5 éve LG tévém Magic Remote-ján Netflix és Amazon Prime gomb van, a 2023-son már (LG C3 Ph tesztje alapján) Disney+ és Rakuten TV is. Cserébe a 2018-s tévémen is futnak olyan szolgáltatások appjai, amik akkor még nem is léteztek, pl. a 2019 novemberében induló Apple TV+ vagy a SkyShowtime
Azt se feledd, hogy amikor megveszel egy új tévét, arra sincs garancia hogy hány évig fogja az adott gyártó annak a smart operációs rendszerét hány évig fogja támogatni, frissíteni (nyilván a gyártói garancia évei alatt kötelező neki, de azt tudjuk hogy nem sok év). Nem láttam sehol erre adatot bármelyik gyártónál, persze lehet csak átsiklottam felette/nem jutott el hozzám.
Vegyük észre, hogy elején hány évig volt az hogy se az Apple, se az Android telefonok gyártói nem "garantáltak" semmit főverzió, vagy biztonsági frissítésre, ez jóval később került be a gyakorlatba (szerencsére és dicséretesen, teszem gyorsan hozzá. Valószínűleg itt is ez történt, senkinek eszébe se jutott erre gondolni 10-12 éve. De lehet még most se.
De ugyanez igaz az autógyártókra (jóval drágább hardver) is szoftverügyileg (nemrég kezdődött el csak az OTA általános terjedése), mármint hogy az adott modellhez: hány évig lesz a multimédia felülethez frissítés, és hány évig garantálja x v y telefonhoz kapcsolódó kényelmi funkciók működésssét, mint az Apple Carplay vagy Android Auto. Ma már lehet van ilyen, vállal ilyet egy gyártó, de hogy 5 éve max. a Tesla (évet lehet ő se, nem tudom), 10 éve meg sennki, abban biztos lehetsz.
A fentiek alapján az EU max vizsgálódhat, de visszafelé nem büntethet. Azt én is támogatnám hogy írjon elő x év kötelező támogatást, de biztos lehetsz benne hogy az nem 10 év lesz. -
murrayd
csendes tag
Maga az okostévé koncepciója egy vakvágány.
A hardver legtöbbször már a beépítés pillanatában alultervezett és/vagy elavult - eleve opcionális és cserélhető modulnak kéne lennie.
-
raveinT
tag
Igazad van, de egyébként a jelenlegi két véglet között is van arany középút: ha már nem támogatott a tv-d de egyébként elégedett vagy vele, akkor nem muszáj kidobnod, vehetsz hozzá olcsóbb/drágább kiegészítőt és újabb 5-10 évre meg van oldva a probléma.
Persze ez se teljesen környezetbarát megoldás, de szvsz jelenleg ez a legokosabb, amit tehet az ember, ha ragaszkodik a streaming szolgáltatáshoz (több ismerősöm is az egyébként szép képet adó tizenéves hd "buta" tv-t használja pl. Playstationel "felokosítva" mai napig, és eszük ágában sincs lecserélni).
-
ttt
senior tag
válasz
DjFlanker #15 üzenetére
Közel sem. Egy dedikáltan Netflixre (távirányítón nagy Netflix gomb) eladott hardveren ne szüntesse meg a támogatást, akkor se, ha az már tíz éves. Ugyan is ez megtévesztés, csalás, mindegy milyen idő intervallumban követed el.
Egyszerűen csak sz.rnak a visszafele kompatibilitásra és ezt is a fogyasztóikra terhelik. Megértem én, ha te neked ez nem okoz anyagi problémát és teszel a környezetedre is, így akár kidobod a jól működő cuccaidat is csak azért, mert csak. De nagyon sokan nem tehetik meg vagy éppen felelősebben gondolkodnak a jövőről.Ezt a lépést EU szinten meg kellene támadni és pont most amikor az EU kötelezni fogja a pl. a teló gyártókat a hosszabb szervizre, alkatrész ellátásra lehet lesz is táptalaja egy ilyen beadványnak, petíciónak. Utána is nézek mik a lehetőségek
-
Breaker
tag
Én PS4 Pro-n használom a Netflixet / HBO Max-ot és kb kéthetente jön frissités is rájuk. Remélem igy is marad.
-
zseko
veterán
válasz
Pista0001 #10 üzenetére
Lehet ez így csúnyán jön ki, 43-as, pláne kisebb megjelenítővel, és/vagy a vásárolt oled tévémnek a négyszeres árát kifizetni egy megjelenítőért hogy tévé (mármint streaming nézés) legyen, azzal szórakozzon az aki akar. 55-ös méretet vettem, ez egy tök jó méret, de akár egy 65-ös is elfért volna, elvileg az lenne az ideális ahonnan nézem.
-
DjFlanker
aktív tag
1. 2023-ban azért siránkozni hogy egy bármilyen piacról megélő vállalat profitot akar termelni.. nemár..
2. A Netflixnek bugyiméretig lebontott statisztikái vannak arról hogy hányan nézik leendő nem támogatott eszközről őket. És ki tudják számolni mi éri meg nekik, mitől mennyi előfizetőt veszthetnek.
3. 10(+) éves hardverekről van szó, semmi meglepőt vagy gonoszat nem látok ebben. Ezt szóvá tenni nekem olyan mint 2015-ben panaszkodni hogy az új hardverhez nincs Xp driver, vagy azért hogy 2024-től a Steam nem fog működni Windows 7 alatt. -
Raymond
titán
Egy 24EUR Fire TV stick-en ott van rajta az itt a vadnyugaton elerheto osszes szolgaltatas app-ja. Ha meg valamelyik nem lenne mert regi a Fire TV stick akkor 24EUR (vagy meg annyi se) az ujabb verzio. Ez volt az eset amikor a Disney+ (ha jol emlekszek az volt) megjelent es a regi teglalap (gen1 vagy gen2) Fire TV-n nem volt meg. Lett egy 24EUR-os aktualis 4K verzio helyette es kesz.
Az hogy a Tizen alapu 2015-os Samsung TV-n milyen app van vagy nincs az igazan erdekel.
-
Pista0001
addikt
Van ilyen, monitornak hívják. Csak épp kisebb, 43-as talán jelenleg a legnagyobb. nálam egy 32-es 4K monitor van ebben a szerepben.
Mindenki más: az árukapcsolás nem új dolog, a gyártók nem fognak lemondani a plussz bevételről csak azért, hogy a felhasználónak vagy a Földnek jó legyen. Nem cél, hogy ne termeljenek hulladékot, nem cél, hogy csak azért fizess, ami neked valóban kell. Egy cél van csak, hogy dőljön a lóvé! Cserélj minél gyakrabban készüléket, kérhessenek minél többet a készülékért, mert a neked kellő funkciókat csak másik, tök feleslegesekkel együtt kapod meg. Vagy fizess még többet... (lásd a fentebb említett 32/43 colos 4K monitorok árai az azonos méretű tévékhez képest)
-
Victorio
aktív tag
Egy link nem lenne rossz a cikkben ahol csekkolni lehet a készüléket, hogy rajta van-e a halállistán.
Amúgy nekem úgy tűnik mintha a Netflix direkt azt tesztelné, hogy tud előfizetőket veszteni.
Megosztás megszüntetés, áremelések, most ez. A woke propaganda erőltetésről meg ne is beszéljünk. -
bteebi
veterán
Igazából úgy lenne jó, ha a komplett TV helyett egy tuneres kijelzőt vennél, amihez pl. USB-n vagy HDMI-n (vagy valamilyen új, dedikált porton keresztül) rákötsz egy OS-t, és akkor a végén mindenki vidám. És ahhoz a stickhez lennének programozható távirányítók, tipikusan érintésérzékeny LCD kijelzősök. Meglenne a maga hátránya, viszont cserébe teljesen testreszabhatóak lennének a gombok, és azok elhelyezkedése is. Így összességében valóban jó, a user igényeit tökéletesen kielégítő távirányítók lennének.
-
hegegabi80
addikt
Jelenleg az én Panasonic tévémre amúgy is csak a Netfilx érhető el, semmi más nem, kb 8 éve volt véve, így lehet áldozat lesz.
Tehát úgy is kénytelen vagyok venni egy okosítot, a tv pedig marad, mert amúgy meg semmi bajom vele,. ezért nem fogom lecserélni. -
bteebi
veterán
"de nagyon úgy fest, hogy ez a döntés az öreg, tehát tíz éves, vagy annál régebbi modelleket érinti"
Miért kellene támogatni egy x éve működő platformon egy x éve működő alkalmazást???
Az oké, ha nem lesz több update, de komolyan, hagyjuk már azt a szánalmas hozzáállást, hogy azért távolít el egy-egy gyártó egy népszerű alkalmazást a kínálatából, mert akkor majd újabb TV-t vesz a júzer.
A nagy "mentsük meg a Földet" akciók közepette az ilyen szarrágó akciókért én keményen megbüntetném a gyártókat.
De egyébként leginkább azt kellene, hogy legyen egy olyan TV-s platform, ami tetszőleges gyártó/SoC-re választható/installálható, és akkor nem feltétlenül lenne ilyen beépített elavulás.
-
<Dénes>
csendes tag
Nekem egy régi, de kiválóan működő Smart TV-men gyakorlatilag nem maradt alkalmazás
De csak ezért nem fogom leselejtezni. Marad a ChromeCast
-
Én ezeket már nem is nézem, régen raktam egy kis miniPC-t a TV alá, és ezzel el is volt intézve minden.
Ha meg nagyon szükségszerű inkább veszek valami kínai box-ot... a TV gyártókkal nem szenvedek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 10 éves vagy annál öregebb termékek lehetnek főként veszélyben a támogatás megszűnése miatt.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest