Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ear001
addikt
válasz Quartz51 #205342 üzenetére
Ahogy látod. A Daimlernél minden megvan ahhoz, hogy prémium terméket gyártson. Gyakorlatilag minden kategóriában prémium árat is kér érte, aztán néha egy kicsit túlzásba is esnek, mint a Maybach esetében, néha nem igazán azt kapsz, amit gondolnál, lásd Smart vagy éppen a nagyon rohadó Sprinterek, de ezek egyedi esetek, önmagukban még nem elég, hogy a Daimlerre ne prémium gyártóként gondoljunk. A BMW-nél ugyan ez talán még jobban látszik, ott a MINI, ott a Rolly Royce a csoporton belül, mind prémium.
A Seikonál is ez a helyzet. Az Alba vagy a Seiko 5 olcsó, de technikailag rendben van, egy GS, Credor vagy sportosabban meg a Brightz meg abszolút prémium termék.
-
Ear001
addikt
válasz cserix #60764 üzenetére
Ó ilyen vicces orosz órám nekem is volt.
Még az ó időkben vettem, akkor, amikor a Reichstag-ot becsomagolta valami Christo nevű fickó és ezt megnézni összegyűlt vagy egymillió ember. Egy közeli utcácskában volt egy ukrán piac és ott láttam meg egy 24 órás kijelzőjű Poljotot rengeteg hasonló vörös csillagos-repülős-tengeralattjárós-tankos rettenet között. Nyelvi akadályok nem voltak én pont annyira nem tudtam németül mint az eladók. Valahogy így zajlott a vétel.
- Megnézhetm azt?
- Tessék - mondja egy mogorva öreg ukrán és a kezembe nyomja az órát.
Nézegetem, egyre jobban tetszik, csak éppen nem akar járni, hiába húzom erre vagy arra.Szuvenírnek viszont jó lesz így is, tudjuk meg az árát.
- Mennyi?
- 40 márka.
Hű, az kicsit sok, de egyszer élünk.
- De működik? - teszem fel a döntő kérdést.
Mogorva öreg ukránnak felszalad a szemöldöke. Elveszi az órát, húzza erre, húzza arra, semmi. Egyszer csak elordítja magát. Júúúúúra.
Júra egy mogorva, kopasz kétajtós szekrény méretű ukrán szélsebesen odaér egy másik pulttól. Elveszi az órát az mogorva öregtől és mondja :
- 40 márka.
Na de működik? - kérdem én.
Júra is húzza erre, húzza arra, a mutatók meg sem moccannak. Még mogorvább lesz, és hirtlen előhúz a nadrágja szárából egy 40 centi pengehosszú recézett végű vadászkést. Lepattintja vele a Poljot hátlapját, picit belepiszkál a szerkezetbe, hümmög, majd visszazárja a hátlapot.
Húsz márka - nyújtja felém az órát, némileg kedvesebben, amit azért ellnesúlyoz a másik kezében tartott medveölő pengéje.
Jó lesz, kérem...Itthon aztán egy órás öt perc alatt helyrerakta, de sajna már nincs meg, egy költözés során elveszett, de ennél emlékezetesebbet még sose alkudtam.
-
Ear001
addikt
válasz ronin s8 #60720 üzenetére
Igazán nem is tudom, mit tudnak a portugálok egyedül. A gyarmatosítást rábízták olyan külföldiekre, mint Kolombusz. A nagyon híres és hangulatos középkori templomaikat a franciák építették. A metrót akkor sikerült átvinni a Tejo alatt, amikor ukrán meg orosz mérnökök fogtak hozzá, mert addig állandóan beomlott.
Amúgy remek egy hely, én csípem.
-
Ear001
addikt
válasz flexxx2 #60704 üzenetére
Portugália nagyon durva. Például édesen eszik a pattogatott kukoricát.
A nemzeti eledelük a bacalhau, ami norvégok halászta tőkehal kemény melóval asztallap keménységűre szárítva, amit aztán órákon át főznek, hogy kicsit omlósabb legyen, mint egy cipőtalp. Érted, az óceán mellet...
[ Szerkesztve ]
-
-
Ear001
addikt
válasz vadászcsiga #58839 üzenetére
És mit tud a köz a padlólemezekről? Pláne a fenti poszt fényében?
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz vadászcsiga #58823 üzenetére
Nomos és Chronoswiss gyárban jártam és oda nyugatra kellett repülni bő órát és nem keletre tizet. És ott órások raktak össze órákat. Nem is túl keveset.
Ezt a padlólemez dolgot meg nem értem. Hogy lehetne közöttük komoly azonosság?[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz #76385920 #57467 üzenetére
Nem egészen. A korai kvarcok drága, csúcstechnológiás cuccok voltak, sok finommechanikával. A legtöbb mechanikus olcsóbb volt.
Ami igazán olcsóvá tette a kvarcokat, az az integrált áramkörök, meg az LCD kijelzők megjelenése volt. Ezek olcsóbbak, sokkal pontosabbak strapabíróbbak voltak és az elemcsere is összehasonlíthatatlanul kevesebbe került, mint egy rendes szervíz egy mechanikusban. Na ez tett be a svájci óraiparnak, mert kiderült, hogy az emberek nagy része egyszerű, maceramentes és pontos órát keres, és nagy ívben tesz rá, hogy mi van a tokban.
Aztán az okostelefon kinyírta a kvarcórák piacának jó részét, mert az még praktikusabb sokaknak.
-
Ear001
addikt
válasz Zozzer888 #57236 üzenetére
Amikor a Rolex márkává vált, maga a karóra önmagábam volt drága. Nagyon menő és trendi volt a megszokott zsebórákhoz képest, így volt benne némi divatfelár. A közeg más, de ma biztosan feljebb van pozícionálva, a piacra kerülésekor talán a Rolex a mai kor Seiko Spoturája lehetett.
-
Ear001
addikt
válasz Deskdiver #57189 üzenetére
Nem is tudom Roninnak miért is nem dörgölte senki az orra alá Mercedes Gleitze-t, meg az Oyster tokot de ez egyben neked is ellentmond egy kicsit. Szóval a Rolex az 1910-es években nagyjából az volt, mint ma a G-Shock. Egy strapabírás technikában abszolút élenjáró karóra, tényleg vízálló tokkal, a többiekhez képest sokat bíró szerkezettel. Igazi tengerbe vele márka... és ebből a minőségből nem is igazán veszített a mai napig sem, más kérdés, hogy az ára miatt nem így gondolunk rá és a mechanikus szerkezetnél van már ami jobban bírja a mechanikai behatásokat.
-
Ear001
addikt
válasz Ereshkigal #56825 üzenetére
Legyen elég annyi, hogy sose adj kölcsön órát, ha nem akarod elgörbült tengelyű felhúzóval, össze- vissza mutató 24 órás kijelzővel és akadó dátumváltással visszakapni. A belsőt el sem mertem képzelni.
Amúgy nagyon mutatós óra. Nálam nem volt túl pontos, de nem is nagyon szabályoztattam, a stopper gombjai igen combos erőkre működnek csak, de akkor is egy imádni való krumpli. -
Ear001
addikt
-
Ear001
addikt
válasz vadászcsiga #52403 üzenetére
Hogyne lenne minimálár az Ebay-en. Nagyon is van jelentősége. Van egy elképzelésed az árról, de ritka a termék, nehéz viszonyítani. Elindítod 0-ról a licitet, de beállítasz egy olyan összegat, amennyiért szívesen megválsz tőle. Ha erősen alatta marad a licit, akkor felül kell bírálnod a korábbi elképzelésedet, ha fölé megy, akkor meg örülsz. Szerintem tökéletesen alkamazható és érthető a rejtett minimálár.
-
Ear001
addikt
válasz vadászcsiga #51356 üzenetére
Már volt szó erről itt nem is olyan régen. Zsebórába való szerkezetet raknak egy karóra tokba. Ez utóbbit nagyságrendekkel egyszerűbb csinálni, mint egy werket, egy felkészültebb órás vagy ékszerész tud csinálni. Abba meg mehet valami nem túl drága zsebóra belső. Voltak idősyakok, amikor ez teljesen megszokott eljárás volt.
-
Ear001
addikt
válasz WiZARD #51074 üzenetére
Hát azért vannak boltok, ahol kapni. Én az Amszterdamit láttam, ott nagyjából teljes volt a GS kínálat.
-
Ear001
addikt
Technikailag szinte mindegyik Harry Winston Opus különlegesség. Nagy elimerést érdemel szerintem, hogy egy ékszerész cég bevállalt egy ilyen, technikailag igencsak avantgarde sorozatot. Az más kérdés, hogy a legtöbb megjelenése nekem túl csillogó, bár az egyik személyes kedvenc, az Urwerk alapú Opus 5 pont tetszik.
És olyan szemérmetlenül dekadensek. Engem a hideg kiráz a gyémánt berakásos férfi óráktól, de a 9-esen az, hogy két gyémánt szalagocska mutatja az időt, hát az szerintem zseniális.
-
Ear001
addikt
válasz #76385920 #50125 üzenetére
A 29-eseket csak gyökeres átalakítás után lehetett volna NATO kompatibilissé tenni. Az meg horror pénz lett volna és a végeredmény meg nem garantált. Németország sem vállalta az NDK-tól örökölt gépekkel, pedig jó idei kacérkodtak a gondolattal. Addig meg olyan fura kötelékeket repültek, hogy Phantom repült MiG-ekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz vadászcsiga #48949 üzenetére
"Egy 42mm-es edifice-t vettem fel de egyáltalán nem éreztem oriasinak, sőt akkor döntöttem úgy hogy nekem 45-46mm-es kell. Az en csuklom 17centis.
Az már más kérdés hogy a mostani 39mm-es kis Seikom úgy érzem tökéletesen all a karomon es felesleges a nagyobb.
Vágj ki papírból egy óraformát es próbáld fel."Csak most láttam meg ezt a beírást, de ez így nem működik. A papír ugyanis lapos, az óra meg nem... Kényelemben, megjelenésben nagyon sokat számít a vastagság, az ívek, a hátlap görbülete, az, hogy milyen magasra kerültek a szíj a fülei, a korona mérete stb.
-
Ear001
addikt
-
Ear001
addikt
Nekem van kettő. Egy kék Bullhead meg egy elegánsabb változat. Kitisztítva, megkenve meglepően pontosak. Vintage koruk ellenére bátran ajánlom mindennapi viseletre is. Egy elfáradt darabot ismerek, Csikós Zsolti barátomét szétrázta a sok- sok veterán motor használata. Típushiba egy van, a stopper mutatóit alaphelyzetbe hozó kar szinte mindegyik darabon ki van kopva, gyakran csak sokszori nyomásra állnak a helyükre. Az automatika viszont jól húz, a járástartalék bőven elég és igen kényelmesek, még a Bullhead is, ami képen nagyon drabális, de remek a súlyeloszlása, igen jó hordani.
-
Ear001
addikt
válasz ronin s8 #49209 üzenetére
Úgy tűnik, van, és a Rolex is benne volt a tesztekben:
"Astronaut Walter Schirra was wearing his own Speedmaster when he and his Sigma 7 Mercury spacecraft orbited the Earth six times on Oct. 3, 1962, a flight lasting 9 hours and 15 minutes. NASA decided to make astronauts’ wristwatches part of their equipment for Project Gemini and for the subsequent Apollo program, and thus for the moon landing. The agency commissioned James H. Ragan, a NASA aerospace engineer and flight hardware expert, to write a list of specs, test potential watches and purchase the winning models. The watch would have to be a chronograph, and an official call for candidates was issued. In addition to Omega, other entrants were Longines, Wittnauer and Rolex. All models were tested under zero gravity, extreme pressure variations, bone-jarring vibrations, and temperatures ranging from -18 to +93 degrees Celsius. The watches were also tested by astronauts aboard a Gemini space flight."
-
Ear001
addikt
válasz vadászcsiga #48264 üzenetére
Nagyjából annyira, mint a kézihúzósok...
Igazán a werk határozza meg, milyen pontosságra lehet belőni. Az én gyakrolatomban az automaták pontosabbak voltak, mert egész nap lengedeztek a kezemen, nem volt meg bennem az a precizitás, hogy minden nap pontosan 21 43 perckor hat és 1/2 korona körbefordítással felhúzzam, és mindig ugyan olyan helyzetben letegyem. Így valószínüleg pontosabb lett volna, de az a napi egy-két másodperc pontatlanság abszolút nem feltűnő. Én vasárnap reggel szoktam pontos időhoz állítani az épp ügyeletes órám, vagy dátumállításnál, de még mindig egy percen belül volt a korrigálandó időtartomány.
-
Ear001
addikt
válasz vadászcsiga #47688 üzenetére
A caliber az a szerkezet, a Seikonál is van belőle jobb- rosszabb, és ezt egészíthetik ki egyéb jelölések, például hogy mit tud kijelezni a számlapon az adott változat.
-
Ear001
addikt
válasz vadászcsiga #47389 üzenetére
Talán a 8F és a 4F szerkezeteknél, amik 192 kHz-en mennek és évi -/+ 20 másodperc pontosságot garantál a gyártó.
-
Ear001
addikt
válasz vadászcsiga #47375 üzenetére
Sokféle. áruk alapján. Van alapszintű és van olyan csúcs cucc is, mint a 9F és végül is a Seiko saját fejlesztése a Spring Drive is annak számít.
És a Citizen nem a Seikoé.
-
Ear001
addikt
válasz vadászcsiga #47351 üzenetére
Igen. 2001-ben vásárolta be magát a Seiko Epson a cégbe és 2009-óta a tulajdonosa az Orientnek, de elég komoly az önállósága.
-
Ear001
addikt
válasz vadászcsiga #47311 üzenetére
Gagyi weboldal ez is, de oroszokból szinte verhetetlen.
fizik ez hely neked is tetszeni fog.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz Miamiquake #47248 üzenetére
Az első kategória nálam valami Vostok lenne, vagy szerintem a legbulisabb retro óra egy ilyen Seiko.
A második talán egy Sinn 857 LH Cargo.
A harmadik kategória nálam egy Urwerk, talán az UR 202-es vagy 203-as.
-
Ear001
addikt
válasz vadászcsiga #46804 üzenetére
Nekem nagyon tetszik az a Seiko, sokat vaciláltam is, hogy vegyek-e ilyet, de aztán rájöttem, hogy a SInn-em nagyon hasonló stílusú, így most nem ez van a nagyon kéne listám elején...
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz Tempus Fugit #46542 üzenetére
"rápillantok tárgyalópartnerem csuklójára, és azon egy Seikot pillantok meg, nem fogom tudni eldönteni, hogy az milyen kategÓRiA. "
Te nem, de ahol a Seiko kialakította a saját márkáit, King Siko, Grand, Seiko, Credor, Brightz stb. vagyis a hazai piacon, Japánban bizony nagyon is tudták. Rendkívül hosszú ideig volt nagyon kötött a férfiak munkában hordott ruházata, gyakorlatilag aki irodában dolgozott fehér inget és fekete öltönyt viselt. Igen ám, de ez rettentően megnehezítette a státusuk felismerését, ezért, ahogy ez lenni szokott, a férfidivat két fontos alkotórésze, a cipő és az ór volt, ami segített. Egy kezdő mérnök olcsó Seikot hordott, egy GS és varrott bőrcipő már komoly pozíciót jelentett, és az igazi nagykutyák az igazgatótanácsokban hordtak Rolexeket és olasz bőrcipőt. Mindez ráadásul nem önkéntes alapon ment, hanem úgymond a táradalom kikényszerítette ezt a tagozódást, eltérni tőle nem igazán lehetett. A hazai gyárak pedig ki tudták szolgálni az igényeket, az ugyanis nem kétséges, hogy a 60-as évek végére a Seiko olyan mechanikus órákat tudott gyártani, mint bármelyik svájci cég elég csak a Neuchatel-i pontosságversenyeken indított órákra gondolni.
Az más kérdés, hogy mindebből mi derült ki Európa számára. A Seiko imidzsébe erősen belszólt az, hogy a legjobb mechanikusait néhány évvel ezelőttig szigórúan csak japán piacra gyártotta, hogy az olcsó de pontos kvarc korszak egyik nagy nyertese lett, hogy az ázsiai piacra gyártott olcsó mechanikus óráival valahogy visszakeveredett Európába és Amerikába, amikor lefutott a kvarc láz stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest