- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Canonfan
senior tag
válasz
BigManus #3073 üzenetére
Igazad van.
Nekem egy Samsung SCX 3400-as multifunkciós nyomtatóm van, [link] amivel eddig nagyon elégedett vagyok egyedül csak az a probléma vele, hogy a szkenner részét nem ismeri alapból a SANE, ezért 12.2-őn is barkácsolni kellett hogy működjön a szkenner.
Korábban írtam itt a fórumon hogy 12.2 alatt hogy oldottam meg [link] de 12.3-nál ez nem volt járható, mert a
mount -t usbfs none /proc/bus/usb
parancs nem működött, mint közben kiderült azért, mert a 3.7-es kernelben már nincs usbfs modul.Egyébként azt a korábbi leírásomat feltételes módba minősítem át, mert akkor valóban működött, de az első sikertelen próbálkozások után visszaraktam próbaképp a 12.2-őt de újratelepítés után szigorúan azt a módszert követve nem sikerült újra beüzemelni a szkennert, fogalmam sincs miért...
Szóval ment vissza a 12.3, ahol a következő dolgokat csináltam:
1. Az /etc/sane.d/xerox_mfp.conf fájl végére beillesztettem a
# Samsung SCX-3400
usb 0x04e8 0x344fsorokat, ezután
2. /etc/udev/rules.d/55-libsane.rules fájlba# Samsung SCX-3400
ATTR{idVendor}=="04e8", ATTR{idProduct}=="344f", MODE="0664", GROUP="lp", ENV{libsane_matched}="yes"sorokat illesztettem be, nem a végére, hanem az egyező vendor számú ("04e8") sorok közé, pontosabban az elejére hogy könnyebb legyen megtalálni a későbbiekben, végül
3. /etc/udev/rules.d/56-sane-backends-autoconfig.rules fájlba írtam be a
ATTR{idVendor}=="04e8", ATTR{idProduct}=="344f", ENV{sane_backend_xerox_mfp}="yes"
sort szintén az egyező vendor számú sorok közé.
Ezek után újraindítottam a gépet, és most már a yast bár nem rakta be a szkennerek listájába, magától felismerte és be is tudtam állítani, és azóta Xsane-el rendesen megy.
Mindenki a saját felelősségére ahogy mondani szokás, de nekem most ezzel a módszerrel megy 12.3 alatt szkennerként az scx 3400, illetve mielőtt újra felraktam a 12.3-at a 12.2-őn is kipróbáltam ezt a módszert, és ott is működött.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- EA Sports WRC '23
- Stellar Blade
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Ford topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged