- Milyen RAM-ot vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- OLED TV topic
- Autós kamerák
- Az Xbox égisze alatt oldaná meg a PC-s játékosok legnagyobb gondját a Microsoft
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED monitor topic
- Pendrive irás-olvasás sebesség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Power
senior tag
''azt leszámítva, hogy aSUN gépek nem ANNYIRA drágák a konkurensekhez képest, azért van még egy jó pár előnyük.''
Ez így nem állja meg a helyét. Tekintve, hogy a SUN eladásai egyre csökkenek, talán nem annyira olcsó(pl. az IBM power alapú szerver eladásai egyre nőnek).
''csillagászok pl. SUNon élnek. ''
Ezt honnan veszed???
Tapasztalat az, hogy pont az ilyen területeken teljesít elég gyengén.
Ha megnézed a szuperszámítógépek listáját, az élmezőnyben még véletlenül sincs sun gép.
''Nézd: a SUN alapjában véve nem a SPEC eredményeket hajkurássza, hanem a nagy-gépek és kiszolgálók piacán szeretne vezető pozíciót szerezni, illetve a UNIX szerverek között megtartani azt, és tovább erősíteni. Ehhez meg a SAP tesztekkel mérhető ''típusú'' teljesítmény kell, nem a magas SPEC értékek. azok meg előreláthatóleg meglesznek.''
Ahogy én láttam a SAP tesztekben sem olyan fényes a SUN, 2-4-szer annyi chippel adja ugyanazt az eredményt, mint a riválisok.
''de 8 processzormaggal nem fognak tudni versenyezni. esetleg az itanium, amit most is nagyon blokkol a HP szar rendszerbusza.''
Dehogynem, 8 nagyon gyönge magról van szó.
De szerintem ezt hagyjuk, majd ha kijön akkor dől el, hogy mit tud.
''Amikor a cray csinálta még jóval fejlestlenebb fordítótechnológiák voltak, és a többprocesszros optimalizáció gyerekcipőben jár. ma a SUN épp ebben piacvezető.''
A gyerekcípő azért erős. A cray nem azért dobta, mert nem volt kellő fordító, hanem azért mert kevés területre hatékony. Van ahol szállon belül jól lehet párhuzamosítani s ez az architektúra gyakorlatilag kihagyja a szállon belüli részt.
''Abban megegyezhetünk, hogy a SUN ma nincs nyerő pozícióban (távolról sem) de a niagarával nagyon nagyot szakíthat, ha idejében megjelenik.''
Csak én kétlem, hogy idejében fog.
Azért örülnék, ha nem így lenne, márcsak sokszínűség miatt is
Új hozzászólás Aktív témák
- 8.gen i3 és 9.gen i5 processzorok érkeztek!
- 14900k-hoz keresek delid kittet vagy valakit BP-en akinek van és használhatnám (anyagiakat megbesz)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- 4.gen i5 procik
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest