Hirdetés
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Quent1n
senior tag
Sziasztok és BÚÉK előre is!
Időközben nekem is megjött a Deck (512, OLED), gondoltam így 3 hét után írok róla pár gondolatot.
Szerintem remek cucc, nem hittem volna, ennyire le tud kötni. Én arra vettem, hogy az üresjáratokat kicsit kitöltsem, illetve, hogy kevesebbet üljek a gép előtt, erre úgy tűnik tökéletes lesz. Tetszik, hogy konzol élményt tud adni, alig kell valamit állítani és megy minden. Nem mondom, hogy megvettem volna, ha nem jön egy kis extra bevétel de így azt mondtam, vágjunk bele!
Amiket eddig próbáltam játékok.
F1 23: pár idegesítő röccenést (főleg a hang akadozik egyes pályák, egyes részein) leszámítva szépen megy.
MK 11: Szépen fut.
Dave the Diver: Vajsima, annyi, hogy kicsit kényelmetlenek azok a részek ahol az analóg kart kell ráncigálni, ez szerintem billentyűzeten jobb volt.
Planet of Lana: Simán fut
Metal Gear Solid 5: Szépen futA jack nekem nem sistereg, két fülessel próbáltam, egy AKG N60NC-vel (ennél fontos volt, hogy ne legyen bekapcsolva a füles, mert akkor búgott kicsit, simán kikapcsolt módban, kábellel semmi sistergés), illetve egy Audio-Technica M50x-el.
Nagy tanulság volt, hogy az 512GB kevés, ha valaki tovább nyújtózkodna a sima platformer és egyéb (jellemzően 2D-s) játékokon. Mivel a 2TB-os meghajtókat nagyon drágának érzem, akcióban (37k volt 5 év garival) vettem egy 1TB-os Corsair MP600 Mini-t, amire Windowson ráklónoztam a Deck partícióját, lemezkezelőben összehúztam a plusz ~500GB tárhellyel, bedobtam a Deck-be és simán megy. Ajánlom az AOMEI progit klónozásra. Gyorsabb és egyszerűbb mint üres SSD-re újratenni a rendszert meg letöltögetni mindent. Hiába a gyors WIFI, azért 50-60 gigákat nem szed le túl gyorsan (kábeles nethez viszonyítva). Amúgy a gép szerelése szerintem elég könnyű, király, hogy torx 6-os az összes csavar, egyedül az a ragasztott kábel volt ami nem tetszett amit fel kellett szedni. Ifixit leírás szerint csináltam egyébként.
Amiket vettem hozzá (német amazonról mindent):
tomtoc tok: Zseniális. Vékony és masszív.
Skull & Co GripCase: Nagyon patent cucc, kényelmesebb a fogás és ami óriási plusz pont, hogy elég vékony ahhoz, hogy a Deck beleférjen vele a tomtoc tokba.
Skull & Co. Skin, CQC and FPS Thumb Grip Set: A legkisebbet használom belőle, ezzel még szintén befér a tomtoc tokba. Bár a gyári stick is jó de ez hozzáadott számomra mindenképp.
Skull & Co. Back Button Enhancement Set for Steam Deck: Ez szerintem afféle must-have cucc, ugyanis ha valami nem jött be a Deck-en, azok a hátsó gombok. Helyileg jó helyen vannak de túl nagy erő kell a benyomásukhoz és túlságosan a hátlapba simulnak. Ez az egyik gondot megoldotta, a másikat részben de így legalább van kedvem használni ezeket a gombokat is.
JSAUX Anti-Glare Screen Protector for Steam Deck: Ezt csak azért vettem, hogy egy pakkba jöjjön a többi cuccal de még nem raktam fel, egyelőre nem érzem, hogy szükségem lenne rá. Még lámpafénynél sem zavaró számomra nagyon, hogy tükröződik a kijelző, maximum sötét jeleneteknél.USB hub-nak egy UGREEN 7in1-et használok majd, az van kéznél, nem akarok ehhez külön venni egyet.
Összegezve szerintem nagyon jó kis masina, 30-al drágábban lett volna RoG Ally is, ami ár/értékben lehet, hogy erősebb de ez engem jobban meggyőzött, főleg a rendszere miatt.
-
Quent1n
senior tag
válasz
zoltannagy
üzenetére
Ahogy írták előttem, Hollandia > Németo. > Magyaro. az útvonal. Átadástól számítva alsó hangon 5 munkanappal számolhatsz. Én most tartok 6-nál, talán hétfőre ideér. Elméletileg legkésőbb jövő hét péntekre meg kéne, hogy érkezzen neked.
-
Quent1n
senior tag
Én elengedtem a dolgot, szánalmas, hogy ennyire futotta tőlük.
-
Quent1n
senior tag
válasz
zoltannagy
üzenetére
Én az első GLS-es emailben rányomtam a "Módosítás" gombra és szépen átírtam az adatokat. Nekem az utca név volt egyébként elírva, mert az "ő" betű fennakadt a rendszeren (itt megjegyzem, hogy kissé felcsesz, hogy 2023-ban ez még probléma az interneten) és így "Foe ut" lett, ezt javítottam Fő út-ra.
-
Quent1n
senior tag
válasz
Shade45
üzenetére
Azért nem olyan tragikus ám a bankok átváltása..
Amitől óvakodni kell az a PayPal meg az Amazon ott nagyobb a bukta. Én most vettem egy 103 eurós tételt a Revoluton 38.979 lett volna, PayPalen keresztül Raiffeisen-es váltással pedig 39.573 forint volt, azért ez egyáltalán nem vészes szerintem. -
Quent1n
senior tag
válasz
zoltannagy
üzenetére
Én november 29-én rendeltem meg, azóta úton, ma beszéltem telefonon a GLS-el, azt mondták a hóhelyzet miatt lehet kis csúszás, de szerintük csütörtök-péntek magasságában meg fog érkezni.
Amire érdemes figyelni, hogy a Steam felülete sem szereti az ékezetes karaktereket, nekem elírások lettek a címben, de a GLS emailjében van link, ahol ki lehet javítani.#8228Shade45: Ezekkel úgy vagyok, hogy mindig a panaszosak a leghangosabbak. Ismerni kellene a számokat, hogy valóban azt tudjuk mondani, sok a panasz. Tekintve mennyire rámentünk most sokan erre a verzióra, szerintem még mindig elenyésző lehet a panaszok száma. A jack probléma nekem sem tetszik de lehet át lehetne hidalni egy USB-C > USB-C - JACK elosztóval.
-
Quent1n
senior tag
Azért ez a Tomtoc szerintem már sokkal kezelhetőbb méret. Igaz, max a törlőkendő meg egy sd kártya fér bele, de pl. töltő úgyis van mindig a hátizsákomban telefonhoz, notihoz stb. szóval az nem gond. Ezen a képen szerintem jól látszik a difi ami szerintem már számottevő: [link]
#8207boost: [link] Ilyesmire gondoltál? Én hasonlókban szoktam kábeleket tartani.
-
Quent1n
senior tag
Végül vettem egy szürke Tomtoc-ot (azért szürkét, mert szerintem a fekete meg a fehér verzió is hajlamosabb a koszolódásra). Néztem a Jsaux tokot, de nekem azzal az a bajom, hogy sok részt fedetlenül hagy és ha pl. bedobom táskába stb. telemehet porral/morzsával akármivel. Szóval mivel volt egy 5 eurós kuponom is, mondtam jöjjön a Tomtoc. Azt láttam, hogy Skull & Co GripCas-el bele fog férni.
SD kártyával kapcsolatban az lett volna az ötletem, hogy veszek bele valami gyorsat és rádobok egy wint, de ha annyival lassabb, akkor max upgradelem a belsőt 1TB-ra, az 512-esből meg externalt csinálok.
#8197tl-x: Nekem az volt most az egyik tényező, hogy lehessen hurcolni, melóba, utazáshoz, ilyesmi és hát erre a gyári tok sajnos nem az igazi. Amúgy erre is gondoltam, hogy legyen fényes, aztán ha találok akkor kap egy anitglare üveget. -
Quent1n
senior tag
Sziasztok!
Én is beneveztem egy 512-es OLED verzióra, elvileg hétfőn vagy kedden érkezhet. Kicsit bizonytalan voltam, hogy az 1TB-osat vagy ezt vegyem de most számít az a ~42 ezer forint, illetve úgy gondoltam, a mattítást üvegfóliával olcsón meg lehet oldani (ha kell, tekintve, hogy a telefonom sosem zavart, hogy nem matt és a Macbookomon is megszoktam), 1TB SSD-t 25 körül lehet szerezni kintről és ha a benne lévő 512-est eladom, akkor végülis olcsón megoldható a dolog, a kis tok is gondolom megoldható költséghatékonyan. Nem volt még ilyen típusú gépem de írok majd róla pár gondolatot.
Amit kérdezni szeretnék:
- Milyen slim/compact tok ami ajánlott hozzá? Én a Tomtoc féle tokot néztem egyelőre [link] van esetleg más, hasonló árú/minőségű alternatíva? A gyári elég nagynak néz ki és ugye az 512-esből kispórolták a kis belső tokot..
- 512SD kártya elég lehet egy Windows rendszernek pár játékkal/programmal? Illetve 10 vagy 11?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cucuska2