Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Az eddigi legolcsóbb, 3D V-Cache-t használó CPU-ját hozta forgalomba az AMD
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED monitor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
wildrain
addikt
válasz
Jester01
üzenetére
Az installer nyitóképernyőjén kérdezett, ott az elsőt választottam, de most kipróbáltam a másodikat is, nem segít:
Server components, tools, Books Online, and samples
Run the SQL Native Client Installation WizardGyanítom, hogy azzal lehet a gond, hogy ez egy olyan programverzió, amit a microsoft az iskoláknak biztosít betanulásra.
-
wildrain
addikt
Ha nem tévedek, ott van a kutya elásva, hogy a telepítéskor csak a kliens cuccokat ajánlotta fel a telepítő, a szerver létrehozásához még kellene valami(?).
-
wildrain
addikt
Először is kösz a segítséget
, másodszor pedig megkérlek, hogy értelmezd, amit írtam. Nem adatbázist, hanem szervert nem tudok létrehozni. Ha tudnék szerverhez kapcsolódni, akkor az adatbázis létrehozása már sima ügy lenne.
A fősulin tanulok adatbáziskezelést, és most vizsgáznék belőle, így felraktam az otthoni gépemre a tanulóverziót, de mivel a telepítés, beüzemelés szóba sem került órán (nyilván az ilyenről csak olyan mértékben volt szó, hogy "Indítsák el a programot, a bejelentkező ablakon kattintsanak a Connect-re"), így itt el is akadtam. Szóval nem az sql parancsokhoz vagyok hülye, hanem a program telepítéséhez, beüzemeléséhez.
Egyébként sem biztos, hogy rosszul csinálok valamit, lehet, hogy a program rosszul települt, de sajna nem tudom, hogy hogyan kellene kinéznie az első használat során.Szóval ha kielégítettem a kíváncsiságodat, akkor akár segíthetnél is, hiszen arrogáns kérdésedből arra következtetek, hogy neked ez simán menne... Előre is kösz.

-
wildrain
addikt
Telepítettem egy MS SQL Server 2005-öt, de egészen az elejénél elakadtam: Hogyan kell szervert létrehozni? Valamit csináltam, de nem biztos, hogy jó, mert amikor elindítom a Management Studiot, a bejelentkező ablak Server name mezője üres, és tallózáskor sem látszik egyetlen szerver sem.
Van erről valami szájbarágós doksi a neten? Súgót ugyan olvasgattam, de nem vágom, hogy ilyenkor mi van.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Probook 445R G6,14",FHD,AMD Ryzen 5 3500U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Mind a új MAKULÁTLAN Apple MacBook Air 15" M2 16B RAM 256GB Magyar billentyű garancia 2026.11.14
- Lenovo ThinkPad T480s,14",FHD,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- GARANCIÁLIS ASUS TUF F16 // Intel Core 5 210H // 16GB RAM // 1TB SSD // RTX 4050
- 10genes kishibàs pc(i3-10105f/8gb/gt1030/win11/SSD/hdd)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad mini 3 (Wi-Fi) 16GB, Ezüst
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED - Intel Ultra 5 226V - 16GB - 512GB - Win11 -3 év gari - HUN - PEN
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4643
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, másodszor pedig megkérlek, hogy értelmezd, amit írtam. Nem adatbázist, hanem szervert nem tudok létrehozni. Ha tudnék szerverhez kapcsolódni, akkor az adatbázis létrehozása már sima ügy lenne.