Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A sufni mélyén született a Galax Titan RTX Hall of Fame VGA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple MacBook
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimelek
csendes tag
MySQL -ben a sum() -on belül nem lehet újabb select utasítás, ezért adhatta a te verziódra a szintaktikai hibát. Viszont itt jön képbe a hasznos GROUP BY , ami ugye annyit tesz, hogy csoportosítja az eredményhalmazt a neki megadott mező szerint. Tehát jelen esetben a tabla2.tabla1id mező szerint. Ha van 10 darab az 5-ös tabla1id ből, akkor azt egy "csokorba" fogja, és az eredmény egy darab rekord lesz, de ettől még lehet rá lekérdezéseket írni.
A tabla1 összes mezőjét lekérdezi, és a tabla2.cella meznek összegét is, de mivel csoportosítva vannak az eredmények, az egy csoportba tartozó cella mezők összegét kérdezi le. innentől az sm-nek átnevezett összeg ugyanolyan mezőként használható, mint a többi. Lehet az alapján fordítva listázni.
Na ezt zavarosan írtam le azt hiszem...
A joinról gondolom nem kell beszélnem, de az csak a két táblát kapcsolja össze a megfelelő mezőik alapján.
-
Rimelek
csendes tag
Nem teszteltem pont ilyen tábla szerkezettel, de futtattam és hibát nem adott, csak esetemben nem látszik pontosan az eredmény helyesége, de azért leírom, hogy szerintem így lehetne:
SELECT tabla1.*, sum(tabla2.cella) as sm
FROM tabla1 LEFT JOIN tabla2
ON tabla1.id = tabla2.tabla1id
GROUP BY tabla2.tabla1id
ORDER BY sm DESC
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB-1TB SSD, W11, Számla, 1 év garanc
- ÚJ LG 50UR640S9ZD 50" UHD Üzleti LED TV,Signage,CMS,Reklám kijelző,HDMI,Optika,USB,Wifi,BT,HDR,WebOS
- DJI Mavic 3 Thermal (M3T) Enterprise + RTK modul + 7 akkumulátor
- Iphone 16 pro 256GB natúr titán
- iPhone 12 64 GB független
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4364
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- FIFA 16 Playstation 4
- 198 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070 (FOGLALVA)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest