Hirdetés
- Bizonyos GeForce VGA-k hiányára figyelmeztet a Zotac
- Nem spórolt a PCI Express sínekkel a Maxsun alaplapszörnye
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- ZIDOO médialejátszók
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple MacBook
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
NoSQL adatbázis rendszerekkel van valakinek tapasztalata? Napi ~0,5-1 Gb adat (kb. ~100 millió rekord/hónap) tárolásához kéne. Oracle KVLite NoSQL megoldásáról mik a vélemények?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Amit elfelejtettem leírni, hogy PL (Oracle) SQL-ről lenne szó. Ott is lehetséges join-olni a delete-ben?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Halmazműveletek alatt pontosan az UNION, INTERSECT, MINUS, IN műveleteket értem (érti a feladatsor), mivel ezek állítólag elég költséges műveletek. Gondoltam már én is a cursorra, asszem akkor ki is próbálom.
A kretén módszerekkel, vagyk kihívásokkal (ki hogyan fogja fel) kapcsolatban meg maradjuk annyiban egyelőre, hogy egy egyetem Budapestről...

(#2154) Ablakos: Köszönöm, utánanézek ennek is.

-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék, nem nagyon jövök rá, hogy hogyan lehetne az alábbi problémát megoldani. Szóval adott két tábla, 'A' és 'B'. 'B' táblában, minden rekordhoz van egy idegen kulcs egy 'A' táblabeli elemre. Minden 'B' táblabeli rekordhoz egy 'A' táblabeli rekord tartozhat, fordítva viszont 0..n a kapcsolat.
'A' táblából kéne rekordokat törölnöm a hozzájuk kapcsolódó 'B' táblabeli rekordoktól -azok egy attribútumának értékétől- függően, mindezt inner selectek és halmazműveletek (in, union, stb) nélkül. Hogyan oldható meg ez a feladat szerintetek?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Trek
- Synology NAS
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- PlayStation 1 / 2
- Bizonyos GeForce VGA-k hiányára figyelmeztet a Zotac
- Bundle topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nem spórolt a PCI Express sínekkel a Maxsun alaplapszörnye
- BMW topik
- További aktív témák...
- Playstation 5 lemezes 825GB CFI-1216A, makulátlan állapotban, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Xbox Series X, makulátlan, karcmentes állapotban, újrapasztázva, 6 hó gar, Bp-i üzletből eladó!
- SATA ÉS IDE (PATA) 2,5 , illetve 3,5 HDD BAZÁR
- LG 34UC79G Ultrawide 144Hz monitor
- Asus G14 GA402RK 32 GB, 2 TB + Anime Matrix /HIBÁTLAN
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Használt, karcmentes Google Pixel 9 Pro Fold Obsidian színben, 256 GB tárhellyel és 6 hónap garanciá
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Még nem biztos a NoSQL mellett döntés, csak feljött mint opció, emiatt kérdeztem. De asszem ezek alapján kicsit más oldalról is körbejárjuk még a dolgot.