Hirdetés
- A Windowst és a macOS-t is váltaná a Google Aluminium OS
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Plazma TV topic
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
NoSQL adatbázis rendszerekkel van valakinek tapasztalata? Napi ~0,5-1 Gb adat (kb. ~100 millió rekord/hónap) tárolásához kéne. Oracle KVLite NoSQL megoldásáról mik a vélemények?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Amit elfelejtettem leírni, hogy PL (Oracle) SQL-ről lenne szó. Ott is lehetséges join-olni a delete-ben?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Halmazműveletek alatt pontosan az UNION, INTERSECT, MINUS, IN műveleteket értem (érti a feladatsor), mivel ezek állítólag elég költséges műveletek. Gondoltam már én is a cursorra, asszem akkor ki is próbálom.
A kretén módszerekkel, vagyk kihívásokkal (ki hogyan fogja fel) kapcsolatban meg maradjuk annyiban egyelőre, hogy egy egyetem Budapestről...

(#2154) Ablakos: Köszönöm, utánanézek ennek is.

-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék, nem nagyon jövök rá, hogy hogyan lehetne az alábbi problémát megoldani. Szóval adott két tábla, 'A' és 'B'. 'B' táblában, minden rekordhoz van egy idegen kulcs egy 'A' táblabeli elemre. Minden 'B' táblabeli rekordhoz egy 'A' táblabeli rekord tartozhat, fordítva viszont 0..n a kapcsolat.
'A' táblából kéne rekordokat törölnöm a hozzájuk kapcsolódó 'B' táblabeli rekordoktól -azok egy attribútumának értékétől- függően, mindezt inner selectek és halmazműveletek (in, union, stb) nélkül. Hogyan oldható meg ez a feladat szerintetek?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Alkoholista nevelde
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A Windowst és a macOS-t is váltaná a Google Aluminium OS
- Videó stream letöltése
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Napelem
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G4 SFF brand számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD UHD630 250W WIN11
- Utángyártott 90W töltő 7,4x5.0mm
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Még nem biztos a NoSQL mellett döntés, csak feljött mint opció, emiatt kérdeztem. De asszem ezek alapján kicsit más oldalról is körbejárjuk még a dolgot.